Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Shirai - Koki napisał(a):
Hallo...hallo Matagi jak tam maly paczuszek...moze jakis nowe focie :lol:

Jak się domyślam,mówisz o tej tłustej,ryżej,wrednej shibie,którą przytaszczyłam z Czech:razz:

Mała menda jutro będzie miała 4 miesiące.Apetyt ma za dwie Baby,je wszystko,w każdej ilości i w każdym miejscu.Włazi wszędzie,jest wścibska i bardzo chytra.Uczy się błyskawicznie,ma silny instynkt samozachowawczy:diabloti:.Jak jej sie da jakiekolwiek zabawki,to błyskawicznie spierdziela:evil_lol:Starsze wytłumaczyły jej,że zabawki są ich własnością i jak sie je bierze,to można zaliczyć zębem w berecik:diabloti:.Jej najlepszym kolegą oczywiście jest Hoshi-intelektualnie są na tym samym poziomie,no,może mała go czasami przewyższa:razz:,ale on kompleksów nie ma-bo nie wie co to jest:evil_lol:Misaki jest na etapie fascynacji telewizorem,ma nawet swoja miejscówkę w domu,gdzie zasiada,ogląda i ...komentuje:eviltong: Dwa dni temu,kiedy spadł śnieg i był mróz Misaki wpadła do oczka,które nie było czyszczone ze...4 lata:p.Darek wyciągnął ją za kołnierz i przyniosł mi taką śmierdzącą ,mokrą szmatkę,rączki jej wisialy,nóżki też wisiały, durna główka kolebała się na boki,a smród rozchodził sie po całym domu taki,że hohohoo....:shake::angryy:A telepała się straszelnie,cholera wie ile długości oczka zaliczyła :cool1:.Nic mi nie pozostało,tylko wtarabanic ją pod prysznic i szorować.Prysznic jej się spodobał,ale wycierać sie ,to ona nie będzie,jak ja do niej z ręcznikiem,to ona z zębem:cool1:Zakończyło sie to prysznicowanie lataniem,ale wyszło na moje.
Ponieważ pogoda jest do doopy,szaroburo codziennie,to zdjęć małej nie mam,ale może coś dzisiaj zrobię....:razz:

Posted

Asiaczek napisał(a):
Hahaha, wiedziałam, że gdzie, jak gdzie, ale u Matagi na pewno znajdę pocieszenie w jakimś przypadku rodzinnym:lol:...

Pzdr.

Oooo,taak:multi:Jam pocieszycielka:lol:

Angelika_Roser napisał(a):
[FONT=Comic Sans MS]A to ci szybowiec mały :evil_lol:
już się nie mogę doczekać aż ją wytłamszę :loveu::loveu::loveu:

[/FONT]

Taa,mały,wredny,skąpy i zarozumiały:diabloti:.
Już niedługo i możliwe,że czysta będzie:diabloti:

Posted

Shirai - Koki napisał(a):
TAK dokladnie o tym paczusiu pisalam :loveu:...a ja tez chce ja wytamosic moze jakos priorytecik ???:diabloti:

Priorytecik...:cool3:jak ta mała glista bedzie mnie tak wkurzać,to kopne ją w zadek,że doleci do RC:diabloti:

Posted

Shibki w Poznaniu

Juniorki
Argus Kai Ulubiency Kasi
Kormeese Kupio
Quest Roal

Klasa Championów
Chikachii Brikasta

Juniorki dziewczynki
Abra Kai Ulubiency Kasi
Wakamaya Dyas Poland

Jak poszło to dokładnie nie wiem. Questa nie było bo rozłozyło go zapalenie uszu :( Za to pierwszy raz i nieoficjalnie zaprezentowała sie Kersi. Jak na psa z ADHD była bardzo grzeczna :) Ogolnie zrobiła furore wsrod wystawcow i ogladajacych.

Posted

mala szybka bosska:loveu::loveu:

ale ja przyszlam popytac o innego szybowca: Sikuna, zwanego Gupolkiem:loveu:. Z powodu tego iz posiadam podobnego gupolko-sikuna:angryy:....co to sobie lubi siknac na dywan (psia jego mac:angryy:). Czy w jakis sposob poradziliscie sobie z sikajacym problemem?
Ja juz nie mam na niego sposobu. On ma poltora roku, przeciez powinien wytrzymac cala noc. Ale moj chlopczyk lubi sobie szczochnac tak gdzies o 04.00, badz 05.00. Myslalam zeby mu zabierac wode na noc...ale to troche esesmanskie:roll:.
Poradzcie madre glowy:modla:

Posted

Kurka dziwna sprawa taki duzy chłop i siurka. Kersiaczek juz oddłuuuzszego czasu wytrzymuje cała noc. Ostatni sik 23-24 a potem jak sie obudzimy czyli tak 8:30 - 9:30:cool3: No i ja nie zostawiam małej wody na noc. Dostaje przed snem miche z piciem i potem dopiero jak wstaniemy.

Posted

lolka75 napisał(a):
mala szybka bosska:loveu::loveu:

ale ja przyszlam popytac o innego szybowca: Sikuna, zwanego Gupolkiem:loveu:. Z powodu tego iz posiadam podobnego gupolko-sikuna:angryy:....co to sobie lubi siknac na dywan (psia jego mac:angryy:). Czy w jakis sposob poradziliscie sobie z sikajacym problemem?
Ja juz nie mam na niego sposobu. On ma poltora roku, przeciez powinien wytrzymac cala noc. Ale moj chlopczyk lubi sobie szczochnac tak gdzies o 04.00, badz 05.00. Myslalam zeby mu zabierac wode na noc...ale to troche esesmanskie:roll:.
Poradzcie madre glowy:modla:

Pocieszyć Cię to nie pocieszę....:shake::p Czarniawy sikun potrafi podlać dalej,ale jest w miare przewidywalny...:cool3:On leje wtedy kiedy jest bardzo podniecony jakąś sytuacją/np.będzie micha,albo brzęk smyczy, kiedy wybieramy sie na spacer,mam kolege,którego on sie boi i jak ten wchodzi,to leje,nie lubi też jak wygłaszam w domu hm...przemówienia:diabloti:/.Zaczyna wtedy nerwowa biegać po domu i szybko trzeba go wywalic na podwórko.Ostatnio nalał z zazdrości:angryy:Darek dał Hance tabletkę wapna,a mały patrząc na to nalał:mad:Jak np.postawię w kuchni jakieś coś/reklamowka,torba,bywało,że wór psiego żarcia/ to tez olał.Ja to ścieram,a poźniej pryskam holenderskim płynem BIO STAL FRIS.Preparat jest super,całkowicie rozkłada zapach moczu,psy po nim tak ochoczo nie leją.Właściwie to ten płyn ratuje moje życie:angryy:.Hoshi uwielbia pić,tankuje ile sie da,podejrzewałam go o zapalenie pęcherza i inne takie,zrobiłam badania i wyszło,że wsio jest okiej.On w domu żłopie multum wody,jak go wysiudam na sikanie na podwórko,to leci,robi zrzut tego co wyżłopał i jak nie przyuważę,to leci na górę i tankuje dalej z michy Tośka i Akiry:mad:.Jak w domu przylepi się do michy to wystarczy krzyknąć:"Hoshi,nie pij,bo sie zlejesz" a od razu odpuszcza.Na noc robię tak,że wody jest tyci i przeważnie wypija ją gruba Hanka.Gdyby wody było pod dostatkiem,to rano mam plamę na wykładzinie w pokoju na bank.Ja myślę,że powinnaś tę wodę na noc schować,niech jakos tak po jedzeniu mają ja z 3 godziny,a później woda odpływa do rana,może nie będzie podlewał?:roll:;)

andromeda napisał(a):
Kurka dziwna sprawa taki duzy chłop i siurka. Kersiaczek juz oddłuuuzszego czasu wytrzymuje cała noc. Ostatni sik 23-24 a potem jak sie obudzimy czyli tak 8:30 - 9:30:cool3: No i ja nie zostawiam małej wody na noc. Dostaje przed snem miche z piciem i potem dopiero jak wstaniemy.

Dzięki za staweczkę shibową,ciekawam kto wziął BOB-a:roll:

Posted

Matagi napisał(a):
Pocieszyć Cię to nie pocieszę....:shake::p Czarniawy sikun potrafi podlać dalej,ale jest w miare przewidywalny...:cool3:On leje wtedy kiedy jest bardzo podniecony jakąś sytuacją/np.będzie micha,albo brzęk smyczy, kiedy wybieramy sie na spacer,mam kolege,którego on sie boi i jak ten wchodzi,to leje,nie lubi też jak wygłaszam w domu hm...przemówienia:diabloti:/.Zaczyna wtedy nerwowa biegać po domu i szybko trzeba go wywalic na podwórko.Ostatnio nalał z zazdrości:angryy:Darek dał Hance tabletkę wapna,a mały patrząc na to nalał:mad:Jak np.postawię w kuchni jakieś coś/reklamowka,torba,bywało,że wór psiego żarcia/ to tez olał.Ja to ścieram,a poźniej pryskam holenderskim płynem BIO STAL FRIS.Preparat jest super,całkowicie rozkłada zapach moczu,psy po nim tak ochoczo nie leją.Właściwie to ten płyn ratuje moje życie:angryy:.Hoshi uwielbia pić,tankuje ile sie da,podejrzewałam go o zapalenie pęcherza i inne takie,zrobiłam badania i wyszło,że wsio jest okiej.On w domu żłopie multum wody,jak go wysiudam na sikanie na podwórko,to leci,robi zrzut tego co wyżłopał i jak nie przyuważę,to leci na górę i tankuje dalej z michy Tośka i Akiry:mad:.Jak w domu przylepi się do michy to wystarczy krzyknąć:"Hoshi,nie pij,bo sie zlejesz" a od razu odpuszcza.Na noc robię tak,że wody jest tyci i przeważnie wypija ją gruba Hanka.Gdyby wody było pod dostatkiem,to rano mam plamę na wykładzinie w pokoju na bank.Ja myślę,że powinnaś tę wodę na noc schować,niech jakos tak po jedzeniu mają ja z 3 godziny,a później woda odpływa do rana,może nie będzie podlewał?:roll:;)

Dzięki za staweczkę shibową,ciekawam kto wziął BOB-a:roll:

W sumie jak Kersi, ona wypije kazda ilosc :cool1: Jak raz sie pomyliłam i dałam Questowi zywca smakowego, to mały niechciał tego pic. Ja dostawałam padaki ze Lordzik to juz wody nie chce itp. przyszła Kersi wciagneła smakowego zywca. ja zadowolona daje ja Questowi za przykład.....i co sie okazało ze mala dostała taka srakunie ze ho!! ho!! co 5 minut srakała jak nakrecona!!

BOB'a chyba otrzymał shibek z Brikasty jezeli sie nie myle

A niby shibalonki takie czyscioszki, a tu trafił sie egzeplarz ze słabym zaworkiem :)

Posted

Maks i Spark napisał(a):
Dzień dobry szybalony :lol:

Fajnego Święta życzymy ;)

A.

Hej!:lol: I wzajemnie:lol:

A ja jakoś tak nie bardzo świętuję:cool3: dzisiaj do mnie dotarło,że za moment trzeba jechac do Kielc /jutro do 18.00 w pracy,w domu będe ok.19.00,a w piątek rano wyjazd do Swiętej Katarzyny,gdzie nocujemy przed wystawą/ więc zamiast świętowania u mnie pranie i sprzątanie:p.

Posted

Maks i Spark napisał(a):
Hej :)

A.

Cześć!:lol: My to się chyba nigdy nie spotkamy...;)

andromeda napisał(a):
I jak wrazenia z Kielc?

Kielce...jak zwykle fajne:lol: Lubie te wystawy na tamtejszych targach,pogoda super,słoneczko grzało,szyby fajne,KOKI zgarnął BOBa,KOGO Mara Shima Caciba,KOKI BOG II -już się nie mogę doczekać szczeniaczka po tej parze;):eviltong:

Posted

[quote name='Angelika_Roser']

[FONT=Comic Sans MS]A gdzie zdjęcia ślicznej Miśiaki?! :loveu:

Wiecie ile jeszcze potrwa ten armagedon na dgm?! :crazyeye:
[/FONT]

Nikt nic nie wie, bo admini milczą - jak zwykle oczywiście.
Pzdr

Posted

Jakoś nie mam głowy ostatnio do zdjęć Misiakowej, za moment Hanka się rozsypie/w tym tygodniu/,nie mogę też się pozbyć resztek grypowych,co dzień rano zaglądam do lustra czy mi nie wyrósł dziób albo inny ryj...
A ja pamiętam I Roz.....iel na dogo kilka lat temu,po tamtej rewolucji nic nie było już takie samo,ale się wszyscy powoli przyzwyczaili.....widocznie nastał czas na II Roz....l

Posted

Lilka,

co sie na granicy swiata bozego dzieje???
Hanka?
Tosiek?
Inne ogony?
Lilka?
Rodzina?
Zyja oni????

Zniszczony troska o znajomych na granicy Bialowiezy....:loveu:

Darius