lolka75 Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 gratuluje sukcesow:multi::multi::multi: Quote
Akitka Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 [quote name='Darius']Czesc ludkowie:lol: Lubicie sprosne zdjecia? Jasli nie, prosze blog opuscic. Jesli tak - przyjrzyjcie sie, jak moj chlopak (20) i nasza ruda radosc razem drzemia: Serwus Darius Twoja Kobitka jak to baba, rozwaliła się tak, że chłop zaraz spadnie... :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Matagi napisał(a):Dzięki,Asiu,dzięki!:multi::lol:I vice versa;)Twoje baseczki też pokazały austriakom swoją klasę;):loveu: Przeglądając temat o wystawie w Wels, można powiedziec, że generalnie :terazpol: Pzdr. Quote
Darius Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Akitka napisał(a):Twoja Kobitka jak to baba, rozwaliła się tak, że chłop zaraz spadnie... :evil_lol: He Kasia, znamy to, co??:loveu: Ruzielec wie o co chodzi. ona dobrze wie, jak sie ma ustawic:diabloti: Serwus Darius Quote
Akitka Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Darius napisał(a):He Kasia, znamy to, co??:loveu: Ruzielec wie o co chodzi. ona dobrze wie, jak sie ma ustawic:diabloti: Serwus Darius A cóż to za insynuacje... :eviltong: :cool3: No gdzie tam... Nie wiem o co Ci chodzi... :angel: :evil_lol: Quote
Darius Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Lilka wie, ze ja z wystawami to troche na bakier jestem:oops: Za to moj Rudzielec i ja uwielbiamy lazic po wertepach i chaszczach. Co wiecej - Lilka powiedziala, ze moge Was troche zdjeciami zarzucic. Jej wina:diabloti: W zeszlym roku zrobilem to zdjecie: akita, ktory sie z wlasnej woli rusza jak szaleniec!:cool2: Krotko mowiac po angielsku - "speed" Dawac cos do porownania, chce widziec!:mad: Serwus Darius Quote
Matagi Posted December 12, 2008 Author Posted December 12, 2008 No to widź!:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Moje też biegać potrafią;) NAGATA-GO Matagiinu PL /a nie przypomina ona Wam ......kangura????:diabloti:[SIZE=2]/ Quote
Darius Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Irre! Ale Kangur? nieee... Na kangura ma zbyt wysoko podniesiony i za krotki ogon, za to przednie lapy za nisko i zbyt dlugie:loveu: Hey, dlaczego nazwalas psa AGATA???:crazyeye: Znam wprawdzie psa, ktory wolany jest Pawelek ale to troche przesady:grins: Serwus Darius Quote
Matagi Posted December 13, 2008 Author Posted December 13, 2008 Darius napisał(a):Irre! Ale Kangur? nieee... Na kangura ma zbyt wysoko podniesiony i za krotki ogon, za to przednie lapy za nisko i zbyt dlugie:loveu: Hey, dlaczego nazwalas psa AGATA???:crazyeye: Znam wprawdzie psa, ktory wolany jest Pawelek ale to troche przesady:grins: Serwus Darius Hahaha!:evil_lol: Ja FAKTYCZNIE nazywałam Nagatę Agatą;)Nowi pańciuńciowie jakoś nie chcieli tak do niej mówić i przechrzcili ją na NATA;)Mieszka we Wrocławiu.U mnie dużo zwierząt ma ludzkie imiona ,mam-Tośka,Franka,Ziutę,Hankę-to stan na dzisiaj;)ale były też:mały Tosiek,był i Tomek/Yoritomo/,no i Balbina to też ludzkie imię;).Przez takie imiona to w domu tak jakoś ...rodzinnie;):lol:Qurka,Zenka nie mam,muszę nad tym pomyśleć....:roll::evil_lol: Quote
Matagi Posted December 14, 2008 Author Posted December 14, 2008 Wells ,BOG.Nie widać II lokaty,była na niej shiba:loveu: BOB:loveu: A tutaj zagadka dla Darka;) Poznajesz tę akitę ?:roll:;) wybór CACIB,na drugim planie zagadka dla Darka ;) Quote
Asiaczek Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Dodać warto, że jest to BOG Wels z 7.12.2008 r. http://img366.imageshack.us/img366/526/img6981ayn7.jpg Bo wystawa była 2xCACIB i I dnia na pudle stanęła.... młoda panienka baskowa - LOVE IS IN THE AIR Asiaczek FCI (Erka). Bo był jej pierwszy BOB i pierwszy BOG4 w "dorosłym" wydaniu... Pzdr. Quote
Matagi Posted December 14, 2008 Author Posted December 14, 2008 [quote name='Asiaczek']Dodać warto, że jest to BOG Wels z 7.12.2008 r. http://img366.imageshack.us/img366/526/img6981ayn7.jpg Bo wystawa była 2xCACIB i I dnia na pudle stanęła.... młoda panienka baskowa - LOVE IS IN THE AIR Asiaczek FCI (Erka). Bo był jej pierwszy BOB i pierwszy BOG4 w "dorosłym" wydaniu... Pzdr. I gratulacje dla Ciebie,Asiaczku raz jeszcze:lol: a,to,że zdjęcia są z drugiego dnia wystawy,to wiadomo po napisanych tu wynikch Toriego-w pierwszym dniu zaliczył CACIBA,w drugim i CACIBA i BOB i BOGIV:lol:.Jakoś ta "czwórka" na tej wystawie przypisana została polskim psiakom:lol:Za rok musicie się poprawić:lol:,tego życzę Tobie i Jankowi:lol:.Dobre-bo polskie!!!:multi::loveu: Quote
Asiaczek Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Na razie przymierzam się do 3-dniowej wystawy w Wels w II połowie sierpnia 2009 r. Jak się zbierze gromadka chętnych - jedziemy na podbój Austrii. A czy w grudniu 2009 r. pojedziemy do Wels - to trudno na razie powiedzieć. Musze policzyc, u którego z psiaków brakuje mi jeszcze austriackiego CACA... BTW - ale tej 3-dniowyWels jest na tydzień prze Wasza wystawa w B-stoku. Tak więc z Waszej wystawy nie rezygnujemy, broń Boshe!:lol: Pzdr. Quote
Darius Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 [quote name='Matagi'] A tutaj zagadka dla Darka;) Poznajesz tę akitę ?:roll:;) hehe, tego byczka poznam wszedzie! To siostrzeniec mojej Kari, Shiro zu domu Heidenbauer-Stengg:loveu: On wprawdzie nie kosi zbyt na wystawach, mnie jednak typem odpowiada; duzy, silny, uparty jalk mul, pewny siebie. Testosteronu ma za kilka samcow, jemu to wlasciwie obojetne, czy dama to canid czy tez homo sapiens:Help_2: On by tak wszystko....:cool1: Zreszta jest widoczny w naszym kalendarzu adwentowym. Akita-Adventskalender der Akita-Mailingliste 13 grudnia, ostatnie zdjecie. Serwus Darius Quote
Darius Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Wiec wlasnie - kalendarz adwentowy. Jakby ktos dzis chcial zajrzec --> dzis porady, jak wpakowac lekarstwo w akitowa paszcze. Akita-Adventskalender der Akita-Mailingliste Metoda nr. 1 - dla "demokratycznych psow" (Kari) 1. zaproponowac psu, zlozyc oferte, poprosic 2. zaaplikowac w mordke 3. odczekac komentarz Metoda nr. 2 - dla psow, ktore potrafia wybaczyc (Alewa) 1. napasc, zlapac za leb 2. swinstwo wcisnac do gardla lub na jezyk Metoda nr. 3 - dla psow, ktore uwazaja, ze wszysko jest zjadliwe (Kuma) 1. zaproponowac 2. delikatnie wpuscic w mordke Ten ostatni, ten pregus, nazywa sie Kuma. Jeden z najpiekniejszych samcow jakie znam. Niestety, nie nadaje sie do hodowli z dwoch wzgledow; nie ma papierow i do tego straszny zabijaka. Jako szczeniak przeszedl pieklo, jednak ludzi kocha bezgranicznie. Serwus Darius Quote
Matagi Posted December 15, 2008 Author Posted December 15, 2008 [quote name='Darius']Wiec wlasnie - kalendarz adwentowy. Jakby ktos dzis chcial zajrzec --> dzis porady, jak wpakowac lekarstwo w akitowa paszcze. Akita-Adventskalender der Akita-Mailingliste Metoda nr. 1 - dla "demokratycznych psow" (Kari) 1. zaproponowac psu, zlozyc oferte, poprosic 2. zaaplikowac w mordke 3. odczekac komentarz Metoda nr. 2 - dla psow, ktore potrafia wybaczyc (Alewa) 1. napasc, zlapac za leb 2. swinstwo wcisnac do gardla lub na jezyk Metoda nr. 3 - dla psow, ktore uwazaja, ze wszysko jest zjadliwe (Kuma) 1. zaproponowac 2. delikatnie wpuscic w mordke Ten ostatni, ten pregus, nazywa sie Kuma. Jeden z najpiekniejszych samcow jakie znam. Niestety, nie nadaje sie do hodowli z dwoch wzgledow; nie ma papierow i do tego straszny zabijaka. Jako szczeniak przeszedl pieklo, jednak ludzi kocha bezgranicznie. Serwus Darius Hmm....żeby mi ktoś poradził jak tu Babę za mąż wydać?:roll::diabloti:Po świętach przyjedzie Babowy małżonek,ciekawe jak Baba go przyjmie?:diabloti::mad: Quote
Darius Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Matagi napisał(a):Hmm....żeby mi ktoś poradził jak tu Babę za mąż wydać?:roll::diabloti:Po świętach przyjedzie Babowy małżonek,ciekawe jak Baba go przyjmie?:diabloti::mad: Czesc Lilka, od "technicznej strony" moge Ci opowiedziec...:diabloti: Oczywiscia na ucho, bo nas stad wywala. Ale na babskie humory nie ma rady. Musisz trzymac kciuki, ze chlop Babie sie spodoba. A jak nie - musisz zastosowac jakis babski trick:loveu: PS. Obraczki juz masz?:biggrina: Serwus Darius Quote
Matagi Posted December 15, 2008 Author Posted December 15, 2008 [quote name='Darius']Czesc Lilka, od "technicznej strony" moge Ci opowiedziec...:diabloti: Oczywiscia na ucho, bo nas stad wywala. Ale na babskie humory nie ma rady. Musisz trzymac kciuki, ze chlop Babie sie spodoba. A jak nie - musisz zastosowac jakis babski trick:loveu: PS. Obraczki juz masz?:biggrina: Serwus Darius hi hiiiii,wywalą jak nic Obrączek nie mam,oni obrączki mieli w d....e,wymienili sie ....piłeczkami to u nich cenniejsze:evil_lol:a było to 1,5 roku temu,kiedy przyjechał do nas pierwszy raz BIBI,bo to mąż odgrzewany-jedyny,który wytrzymał humory Babowe:diabloti:Babie żaden nie dogodzi,jej się podoba tylko własne odbicie w lustrze:evil_lol:Podczas poprzedniej wizyty u nas Baba wygryzła małżonkowi dziurę na plecach,on jej podbił oko,tak,że sierśc wyszła Co bedzie teraz,nikt nie wie....:roll: A o tricku muszę pomyśleć....może Baba go pokocha....;) A tu dowód na to,że shiby są bardzo oryginalne mają przedziwne gusta i guściki.....na zdjęciu Migotek,rodzony brat Baby,z miłością swego życia:evil_lol: Quote
Asiaczek Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Ohohoho, jaka animacja... Samaś to zrobiła? Pzdr. Quote
Matagi Posted December 16, 2008 Author Posted December 16, 2008 Asiaczek napisał(a):Ohohoho, jaka animacja... Samaś to zrobiła? Pzdr. a gdzieeeeeeeeeeeee taaaaam:shake:,dostałam;) Quote
Musha Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Matagi napisał(a):a gdzieeeeeeeeeeeee taaaaam:shake:,dostałam;) Lilka jesteś za bardzo leniwa :evil_lol: aby zrobić coś takiego :lol:;) kilka dni mnie tu nie było a tu prawie nic do oglądania :eviltong: gdyby nie Darek,(oczywiście nie twój) to nie miał bym co oglądać:crazyeye: Darek kalendarz jest super Quote
Darius Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 [quote name='Matagi']A co tu tak cicho...? ONIEMIALEM! 1. Migotek ma rzeczywiscie ogromny zapal:evil_lol: 2. Rany Julek - "Migotek"??? Ktoz to wpadl na taki pomysl?? Ale imie cudne:shiny: Serwus Darius Quote
Matagi Posted December 16, 2008 Author Posted December 16, 2008 Musha napisał(a):Lilka jesteś za bardzo leniwa :evil_lol: aby zrobić coś takiego :lol:;) kilka dni mnie tu nie było a tu prawie nic do oglądania :eviltong: gdyby nie Darek,(oczywiście nie twój) to nie miał bym co oglądać:crazyeye: Darek kalendarz jest super Leniwa to ja jestem:eviltong:,i owszem-ale nie bardziej od Ciebie;) kilka dni Cię tu nie było????:crazyeye:....nie zauważyłam jakoś:roll::evil_lol: a cóż to np.mój Darek miał by Tobie do pokazania:roll:..... noooo,może by i miał....:roll::oops::evil_lol:....jakby chciał koniecznie pokazać:roll: ja pamiętam jak Ty w Łodzi wszystkim pokazywałeś:evil_lol::diabloti: mówisz-nie masz czego oglądać?:-o;) a oglądaj może .....kalendarze;) dostatek ich w tym roku,a i producenci różni.....;) Quote
Matagi Posted December 16, 2008 Author Posted December 16, 2008 Darius napisał(a):ONIEMIALEM! 1. Migotek ma rzeczywiscie ogromny zapal:evil_lol: 2. Rany Julek - "Migotek"??? Ktoz to wpadl na taki pomysl?? Ale imie cudne:shiny: Serwus Darius Papierowo Migotek jest MIGOTO-GO Tajgeta,a kto ochrzcił tak?;)Iwona,oczywiście:lol: Fajna ta azjatka Migotkowa:lol:,nikt do chłopaka nie podskoczy-wystarczy spojrzenie Migotkowej damy:evil_lol: Quote
Recommended Posts