Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Asiaczek']Evelin, powoli postaram się wyjaśnic:
- rasa nazywa się shiba-iny. A my na nie mówimy szybalony, szybowce, szybuciki, szyby, szybuty, sziby itp. przekształcenia nazwy rasy.
- umaszczenie, jakie ma MISAKI to po angielsku "red", czyli czerwony. Tak więc cieszymy się, że urodziły się czerwone (czyli "red"0 maluchy:) Dlaczego? A tego, to ja nie wiem. Może Matagi miała juz jakies zamówienia na ten kolorek?

Pzdr.

Bardzo dobrze Asiu wytolkowałaś:lol: Dodam,ze czerwone i shiby i akity sa w Japonii najbardziej cenione.Chociaz od niedawna poszukiwany i pożądany jest kolor czarny podpalany czyli black&tan.Z obu skojarzeń jakie mam u siebie nie moglo wyjść nic poza czerwonym...no może cos jeszcze będzie w sezamie;)

[quote name='mychaaaaa']a moim zdaniem czerwone są ładniejsze od czarnych :eviltong:
ale to jest tylko moje zdanie - osoby nie znającej się na szybach - czy to psich, czy to rzeczywistych :eviltong:

a moją szybowcową miłością i tak jest Koczkodan :loveu:

Taaaa,ja tą Twoja milość godzine temu ganialam po ulicy:angryy:Dała dyla razem z ciotka Misaki przez uchylona bramę/kolega wychodzil/.:mad:Darek wyrwał kumplowi rower i pogonil chodnikiem ,a te ryże mendy szorowały po trzypasmowej jezdni.Czarny debilek,ktory był razem z nimi na podwórku nie zdążył pomysleć,że trzeba lecieć-na szczęście.Ja byłam w domu ,po chwili zorientowalam sie,że cos nieteges.Złapałam swój rower i popedałowałam za nimi.W oddali zobaczylam Darka,który złapal Misiaki,ale Koczkodan durnowaty latał po jezdni wewte i nazad:angryy:.zawolalam kiedy samochody przejechaly i małpa przyleciała.Wracałam z łotrem pod pachą/ciężki ten Koczkodan/,a ona usiłowała sie wyrwać jeszcze,ja biedna nie miałam jak podciągnąć gaci,które mi wisiały gdzies na kolanach/ale z wierzchu miałam spodnie od dresu:eviltong:/.....Urwę kiedys jakiejś szybie durny łeb....:mad:

[quote name='Asiaczek']A, to nie wiedziałam, że KOKO ma ksywkę "koczkodan";)

pzdr.

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Asiaczek']Evelin, powoli postaram się wyjaśnic:
- rasa nazywa się shiba-iny. A my na nie mówimy szybalony, szybowce, szybuciki, szyby, szybuty, sziby itp. przekształcenia nazwy rasy.
- umaszczenie, jakie ma MISAKI to po angielsku "red", czyli czerwony. Tak więc cieszymy się, że urodziły się czerwone (czyli "red"0 maluchy:) Dlaczego? A tego, to ja nie wiem. Może Matagi miała juz jakies zamówienia na ten kolorek?

Pzdr.

[quote name='mychaaaaa']a moim zdaniem czerwone są ładniejsze od czarnych :eviltong:
ale to jest tylko moje zdanie - osoby nie znającej się na szybach - czy to psich, czy to rzeczywistych :eviltong:

a moją szybowcową miłością i tak jest Koczkodan :loveu:

[quote name='Asiaczek']A, to nie wiedziałam, że KOKO ma ksywkę "koczkodan";)

pzdr.

Zapomnialam dopisać:TAK,Koko to Koczkodan-bardzo ładnie reaguje na swoje imię:diabloti::evil_lol:

Posted

Matagi napisał(a):
Bardzo dobrze Asiu wytolkowałaś:lol: Dodam,ze czerwone i shiby i akity sa w Japonii najbardziej cenione.Chociaz od niedawna poszukiwany i pożądany jest kolor czarny podpalany czyli black&tan.Z obu skojarzeń jakie mam u siebie nie moglo wyjść nic poza czerwonym...no może cos jeszcze będzie w sezamie;)

Taaaa,ja tą Twoja milość godzine temu ganialam po ulicy:angryy:Dała dyla razem z ciotka Misaki przez uchylona bramę/kolega wychodzil/.:mad:Darek wyrwał kumplowi rower i pogonil chodnikiem ,a te ryże mendy szorowały po trzypasmowej jezdni.Czarny debilek,ktory był razem z nimi na podwórku nie zdążył pomysleć,że trzeba lecieć-na szczęście.Ja byłam w domu ,po chwili zorientowalam sie,że cos nieteges.Złapałam swój rower i popedałowałam za nimi.W oddali zobaczylam Darka,który złapal Misiaki,ale Koczkodan durnowaty latał po jezdni wewte i nazad:angryy:.zawolalam kiedy samochody przejechaly i małpa przyleciała.Wracałam z łotrem pod pachą/ciężki ten Koczkodan/,a ona usiłowała sie wyrwać jeszcze,ja biedna nie miałam jak podciągnąć gaci,które mi wisiały gdzies na kolanach/ale z wierzchu miałam spodnie od dresu:eviltong:/.....Urwę kiedys jakiejś szybie durny łeb....:mad:

Skąd ja to znam ... rude cwaniactwo! Chwila nieuwagi i człowiek szopki w gaciach robi na ulicy :evil_lol:

Posted

andromeda napisał(a):
Gratuluje sukcesu!

Misaki to teraz szlachcianka :)

Trza foteczki wkleić.. taka nieśmiała sugestia :diabloti:

Wielka szlachcianka,phi:evil_lol: Dezerterka ,kurza twarz:mad:
Zdjęcia mam,wstawie jutro zapewne:lol:

andromeda napisał(a):
Skąd ja to znam ... rude cwaniactwo! Chwila nieuwagi i człowiek szopki w gaciach robi na ulicy :evil_lol:

Noooo..Ty mnie rozumiesz;)Też latałaś po ulicy w dziwnych szatach,pamiętam cos pisałaś....:evil_lol:

Posted

Asiaczek napisał(a):
Matagi - w Twoim towarzystwie i Twoich psów, to widzę, że nudzić się nie można:)
Do Białego wczoraj zgłosiłam i opłaciłam, więc odwrotu nie ma;)

pzdr.

A po co sie nudzić?;) ja nie mam czasu na nudy,sama raczej nie planuję "rozrywek" takich jak wczorajsza:angryy:,zycie samo wsio układa:evil_lol:

Ooooo to fajnie:lol: Ja oczywiście jeszcze nic nie zgłosiłam:diabloti:,myślę,że zdążę:roll:
Asiu:lol: tradycyjnie cos będe dla Ciebie miała przed wystawą:eviltong:

Posted

Na moim w-wskim bazarku można kupic te sery w różnych smakach: normalny, czosnkowy... Od czasu do czasu je kupuję, ale cena jest barierą...
Jak Ci nie przeszkadza zapach, to dołóż je, jako swój wkład do puli;)

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Na moim w-wskim bazarku można kupic te sery w różnych smakach: normalny, czosnkowy... Od czasu do czasu je kupuję, ale cena jest barierą...
Jak Ci nie przeszkadza zapach, to dołóż je, jako swój wkład do puli;).

moja ciocia jest producentką, więc mam je w 'promocyjnej' cenie 8) hihihihi
a w Warszawie często jej sery bywają ;)

Posted

Haahaaaa:eviltong::eviltong::eviltong: sery są boooooskie:eviltong:Wczoraj miałam od Pauli świeżą dostawę.

Asiu!chlebek tak,ten poligonowy...chyba tak sie nazywa:roll:taki ciemny,dosyć wąski bohenek:lol:.A rożki -pierożki też fajna sprawa...;):lol:

• 2 weeks later...
Posted

Baaardzo dziękuję Paula za fotki:loveu::loveu::loveu:

Misiakowa w ostatnich włosach pojechała na ten Sopot,ale warto było:lol:Dostała ,tak jak Paulina napisała Cacib-a,a właśnie o to mi chodziło:eviltong:.Ma juz wszystkie wnioski na Intera,brakuje jej tylko czasu,skończyc może dopiero w grudniu.Ruszam w grudniu na Wilno,jak dobrze pojdzie,to oprócz skończenia interchampionatu rok zamkniemy tytułami:
Mł.Ch.PL,Ch.PL.Ch.RUS,Ch,RKF,Grand Champion,Ch,LT i może Inter....:razz:

No tak sie juz chwalę,to dodam,że 7.08.2011 byliśmy na Specjalistycznej Wystawie V Grupy w Druskiennikach/Litwa/ i....:
czarny goopolek wrócił z tytułem ZWYCIĘZCA KLUBU LITWY 2011:loveu:
a Misaki wygrała klase championów,dostała caca,ale na championat Litwy i tak musi czekac do grudnia.Jestem bardzo zadowolona z tych wyników,a szczególnie cieszy mnie wynik Hoshiego /Litwini i Rosjanie mniej sie cieszą,także Norwedzy:diabloti:/,który pokonał ubieglorocznego Zwycięzce Klubu-psa bardzo utytułowanego,mieszkajacego tez w Polsce w hodowli Hannibal:lol::lol::lol:
No to teraz za moment Białystok......;)

Posted

HelloKally napisał(a):
Gratulacje, a jak tam akitki?
Z tego co wyczytałam same staruszki u Was jeżeli chodzi o tą rasę ;p

Dzięki:lol:
A akitki....całkiem sie dobrze mają:lol:Okii i Ojo wyglądaja jak dwulatki,zachowuja sie też jak małolaty:evil_lol:Tosiek też lata jak szatan,łysowatość mu nie przeszkadza w niczym,to urodzony złodziej;),musze bardzo uważąć na siatki z zakupami:evil_lol:,Akira za moment będzie miała 12 latek i dalej kocha jeeeeeeść-to jej sens życia:diabloti:

Posted

[quote name='Matagi']Baaardzo dziękuję Paula za fotki:loveu::loveu::loveu:
Misiakowa w ostatnich włosach pojechała na ten Sopot,ale warto było:lol:Dostała ,tak jak Paulina napisała Cacib-a,a właśnie o to mi chodziło:eviltong:.Ma juz wszystkie wnioski na Intera,brakuje jej tylko czasu,skończyc może dopiero w grudniu.Ruszam w grudniu na Wilno,jak dobrze pojdzie,to oprócz skończenia interchampionatu rok zamkniemy tytułami:
Mł.Ch.PL,Ch.PL.Ch.RUS,Ch,RKF,Grand Champion,Ch,LT i może Inter....:razz:
No tak sie juz chwalę,to dodam,że 7.08.2011 byliśmy na Specjalistycznej Wystawie V Grupy w Druskiennikach/Litwa/ i....:
czarny goopolek wrócił z tytułem ZWYCIĘZCA KLUBU LITWY 2011:loveu:
a Misaki wygrała klase championów,dostała caca,ale na championat Litwy i tak musi czekac do grudnia.Jestem bardzo zadowolona z tych wyników,a szczególnie cieszy mnie wynik Hoshiego /Litwini i Rosjanie mniej sie cieszą,także Norwedzy:diabloti:/,który pokonał ubieglorocznego Zwycięzce Klubu-psa bardzo utytułowanego,mieszkajacego tez w Polsce w hodowli Hannibal:lol::lol::lol:
No to teraz za moment Białystok......;)
Matagi, to na ichniejszej Specjalistycznej dostaje się tytuł Zwyc. Klubu? Ej, chyba cos pomieszałaś...

Pzdr.

Posted

Hiiihiiii:evil_lol: to by znaczyło,że nie wiem gdzie jeżdżę:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

To było to:

LITHUANIAN CHOW CHOW AND 5GROUP SECTION5 CLUB SHOW

(Breeds: American akita, akita, shiba inu, chow chow, eurasier,

Korea Jindo Dog, Hokkaïd, Kai, Japanese Spitz, Shikoku, Kishu)

Druskininkai

2011.08.07

Judge: Stefan Sinko(Slovenia)

Na kwicie Hoshiego mam:CAC ,a na drugim:KLUBO NUGALETOJAS 2011,CLUB WINNER 2011:evil_lol: i jeszcze to:SPECIALIZUOTA KLUBINE PARODA CAC, CLUB SHOW CAC,co by to nie znaczyło po ichniejszemu,bo po anglijsku doczytam:evil_lol: