Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Benio to sympatyczny i bardzo przyjazny psiak. Ma około dwóch lat i ciągle jest jeszcze jak mały szczeniaczek. Chętny do psot i zabawy, radosny, choć czasami widać u niego strach i niepewność w stosunku do człowieka. Jaka jest jego historia tego nie wiemy, czy miał dobry dom, czy zły, czy ktoś go kochał, czy bił?
Benio przez kilka dni błąkał się w sąsiedniej miejscowości. Miała na szyi kawałek paska, do którego było przyczepione ogromne kolucho od łańcucha :-(
Czy taki pies nadaję się na łańcuch?? Może miał już dość tej niewoli i w końcu zerwał się i pobiegł przed siebie szukając lepszego jutra, a może...

Benio przebywa w Przytulisku "Cztery łapy" w Boguchwale koło Rzeszowa

kontakt: Agata 797297201

A to Benio:

Na samym początku był nieufny i przestraszony :shake:

Smutno zawodził, aż się serce krajało :-(

Edited by Agula99
  • Replies 339
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Okazało się, że Benio w czasie szczekania przycinał sobie coś w pyszczku i to powodowało ból i jego żałosne wycie. Obecnie Benio jest w trakcie leczenia i ma się już znacznie lepiej, jest ufniejszy. Nie ma już na szyi wstrętnego paska, ani kolucha od łańcucha, a ładną obróżkę.
Benio był dzisiaj po raz pierwszy na spacerku, z którego pozdrawia wszystkie cioteczki!!!

Posted

Podczas spacerku, nagle Benio rzucił się na chodnik i stwierdził, że oto nadeszła pora na miziaki i przytulaki :loveu:

No to może jeszcze za uszkiem :cool3: (zdjęcia jak zwykle z komórki)

Posted

majuska napisał(a):
No to trzebaby mu dorobić jakiś fajnych fot i wio do domu Misiek :)

Tylko żeby te domki się jeszcze zgłaszały! Może jutro uda mi się coś zrobić :)

Posted

majuska napisał(a):
Kiedy jedziesz, jakby mi sie udało to może wpadne tak na pół godzinki z aparatem:cool3:

Jutro będę tak koło 14:30. O fajnie jakbyś wpadła, kopę lat Cię nie widziałam :) musisz wreszcie się zapoznać z psiakami :)

Posted (edited)

Becia66 napisał(a):
Piękne fotki rozio, w sam raz do ogłoszeń, tylko trochę małe. Aguli te ostatnie też fajne.

Nie są małe - wszystkie są w rozdzielczości 2000 px po dłuższym boku. Dzika_Figa chciała, żebym wrzucał w większej rozdzielczości na Picase, bo na plakaty jej brakuje rozdzielczości. Trzeba zdjęcia sobie ściągnąć i przerobić na 650 px i dopiero wtedy wstawiać na forum i do ogłoszeń w necie.
EDIT:
Przekierowuje czasami na jakieś Google+ a nie na galerie w Picasie i inaczej wyświetla zdjęcia, ale dalej nie wiem dlaczego raz wyświetla tak a drugi inaczej. Pewnie trzebaby zmienić w ustawieniach tego konta Picasy, żeby nie korzystało z Google+, ale ja nie będę tego zmieniał, bo nie wiem czy ktoś z tego Google+ w jakiś sposób korzysta.

Edited by rozio
Posted

Jeśli chodzi o charakter, to Benio jest słodki, tylko jeszcze nie do końca przekonany do człowieka. Do innych psów (oprócz Budrysa) jakoś się nie rzuca. Wczoraj Terrutek rzucił się na niego do gryzienia, a on na to nic. Ciężko coś więcej powiedzieć, bo Benio to taki tajemniczy gentelman, wielki, słodki misio :)