Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pluję sobie w brodę, dlaczego wpłaciłam bezpośrednio na jej konto, dlaczego nie na AFN...

Vutz, nie dziwię się, że nas wszystkich kochasz. Ja też zapałałabym cieplejszym uczuciem do ludzi, którzy naiwnie wysyłają mi pieniądze. Wiadomo, miło je mieć.
Wpłaciłam na twoje konto 40 zł - 2 razy więcej niż wylicytowałam na bazarku. Chcę, żeby te pieniądze wróciły na moje konto, wtedy przeleję je na AFN. Nie będzie cię to nic kosztowało, mamy konta w tym samym banku...
Nie będę groziła konsekwencjami. Nie będę apelowała do sumienia czy też przyzwoitości. Po prostu rozlicz się z powierzonych ci pieniędzy albo je oddaj.

• Replies 724
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tylko jeden mały off
no właśnie- ja nigdynie staram sie zakładac ze ludzie mają złe intencje
gdy nie było AFN wpłacałam wiele razy pieniazki na prywatne konta dziewczyn z dogo - i nigdy nie miałam zastrzezen
ale:
po to włąśnie afn został stworzony, zeby takie rzeczy teraz przez niego załatwiac
jest jasno, czytelnie i pewnie
przecież procedury wypłat zostały tak uproszczone, ze nie są to zadne komplikacje

niech to bedzie naszym mottem przy zbieraniu funduszy w przyszłosci..

Posted

Zgodnie z USTAWĄ z dnia 6 czerwca 1997 r. Kodeks karny
(Dz. U. z dnia 2 sierpnia 1997 r. ze zmianami)

Art. 190. § 1. Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną obawę, że będzie spełniona, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Art. 191. § 1. Kto stosuje przemoc wobec osoby lub groźbę bezprawną w celu zmuszenia innej osoby do określonego działania, zaniechania lub znoszenia, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
§ 2. Jeżeli sprawca działa w sposób określony w § 1 w celu wymuszenia zwrotu wierzytelności,
podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

Art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.
§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.

Art. 216. § 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
§ 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
§ 4. W razie skazania za przestępstwo określone w § 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.

Art. 217. § 1. Kto uderza człowieka lub w inny sposób narusza jego nietykalność cielesną,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

Posted

[quote name='Vutz']Zgodnie z USTAWĄ z dnia 6 czerwca 1997 r. Kodeks karny
(Dz. U. z dnia 2 sierpnia 1997 r. ze zmianami)

Art. 190. § 1. Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną obawę, że będzie spełniona, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Art. 191. § 1. Kto stosuje przemoc wobec osoby lub groźbę bezprawną w celu zmuszenia innej osoby do określonego działania, zaniechania lub znoszenia, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
§ 2. Jeżeli sprawca działa w sposób określony w § 1 w celu wymuszenia zwrotu wierzytelności,
podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

Art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.
§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.

Art. 216. § 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
§ 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania,
§ 4. W razie skazania za przestępstwo określone w § 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.

Art. 217. § 1. Kto uderza człowieka lub w inny sposób narusza jego nietykalność cielesną,

a doczytaj tam sobie co grozi osobie, która przywłaszcza sobie cudze mienie. Miłej lektury na niedzielę

Posted

Przywłaszczenie [edytuj]

Z Wikipedii

Skocz do: nawigacji, szukaj
Przywłaszczenieciężar gatunkowywystępekprzepis karnyart. 284 K.k.grożąca karapozbawienia wolności do lat 3forma winyumyślna w zamiarze bezpośrednimtyp kwalifikowany / uprzywilejowany: tak / takuwagi: ściganie na wniosek pokrzywdzonego, jeśli jest nim osoba najbliższa dla sprawcyPrzywłaszczenieciężar gatunkowywykroczenieprzepis karnyart. 119 K.w.grożąca karaaresztu, ograniczenia wolności lub grzywnyforma winyumyślna w zamiarze bezpośrednimtyp kwalifikowany / uprzywilejowany: nie / nieuwagi:

• ściganie na żądanie pokrzywdzonego, jeżeli jest nim osoba najbliższa dla sprawcy
  • karalne usiłowanie, podżeganie i pomocnictwo,
  • możliwe orzeczenie obowiązku zapłaty równowartości przywłaszczonego mienia, jeżeli szkoda nie została naprawiona
Przywłaszczenie (art. 284 kk) - występek polegający na włączeniu cudzej rzeczy ruchomej lub cudzego prawa majątkowego do swojego majątku. Przywłaszczona rzecz musi wcześniej znajdować się w legalnym posiadaniu sprawcy chociażby wskutek jej znalezienia. Sprawca, który przywłaszcza sobie rzecz postępuje z nią tak, jakby był jej właścicielem. Przywłaszczyć można również prawo majątkowe, ale tylko takie, które sprawca mógł uprzednio legalnie wykonywać lub z niego korzystać np. na podstawie zezwolenia udzielonego mu przez osobę uprawnioną. Przywłaszczenie prawa sprowadza się do tego, że sprawca zaczyna wykonywać prawo tak, jakby sam był osobą uprawnioną czyniąc to dla dla siebie z pominięciem osób, którym to prawo przynależy.
Sprawcą przywłaszczenia może być także współwłaściciel rzeczy, jeśli rozporządza nią jakby należała wyłącznie do niego, w tym współmałżonek postępujący tak w stosunku do rzeczy wchodzącej w skład majątku wspólnego. Podobnie jest z wypadku przywłaszczenia prawa wspólnie przysługującego kilku osobom.
Przywłaszczenie różni się od kradzieży brakiem elementu zaboru rzeczy. Prawnym posiadaczem nie jest jednak osoba, która tylko włada cudzą rzeczą za kogo innego np. kasjerka inkasująca zapłatę lub listonosz doręczający przekazy pocztowe. Osoby te zabierając pieniądze, którymi obracają, zawsze dopuszczają się zaboru cudzej rzeczy i będą ponosić odpowiedzialność za zwykłą kradzież. Nie są bowiem posiadaczami, ale jedynie dzierżycielami rzeczy.
Przywłaszczenie musi mieć charakter

Posted

ojeja ojeja alesmy sie wsyscy wystlasyli ojejaaaa....

nie martw sie,...wszyscy beda zalatwiali TWOJE sprawy zgodnie z kodeksem karnym a nawet i kanonicznym hehehe jesli sobie zyczysz.....

wiesz...my tez umiemy juz czytac i pisac nawet...i mamy nie tylko magistra i doktora w tytule - juz ty sie nie przejmuj ... ..snajpera nikt nie wynajmie ale z prawnikami to zapoznasz sie na pewno....z komisariatami byc moze tez....to juz zalezy od osob zaangazowanych w sprawe

Posted

"""[SIZE=4]Oszustwo - klasyczny przykład przestępstwa przeciwko cudzemu mieniu. Jego istotę lepiej oddaje czasem jeszcze używane inne określenie - "oszukańcze wyłudzenie mienia". Słownik języka polskiego PWN definiuje oszustwo jako "świadome wprowadzenie kogoś w błąd lub wyzyskanie czyjegoś błędu dla własnej korzyści". Znamiona ustawowe oszustwa są niemal identyczne. Kodeks karny wyróżnia formę "oszustwa czynnego", a więc aktywnego wprowadzenia ofiary w błąd o określonym stanie rzeczy i 'oszustwa biernego", które polega na wykorzystaniu już istniejącego takiego błędnego przekonania. """

"Oszustwo dokonane czy usiłowane w podstawowej swojej postaci zagrożone jest karą od 6 m-cy do 8 lat pozbawienia wolności, a w przypadku oszukańczego wyłudzenia mienia - karą 10 lat pozbawienia wolności. Z kolei, w wypadku mniejszej wagi można ograniczyć się do wymierzenia oszustowi kary pieniężnej. [j.w.]"

Posted

nic z tego nie kumam ......

znaczy vutz adoptowala malinke ? wsadzila ja do radości - dostala pieniadze z afn i zabrala ta kase dla siebie ???

zatem kto teraz jest odpowiedzialny za malinke ????/i ligolka ??//

moze to naiwne ale trudno mi uwierzyc ze vutz naprawde cos takiego mogla zrobic dla glupich paruset zlotych ...

moze jest jakies wytlumaczenie /
nie wiem ale to dla mnie nieprawdopodobne s....stwo jesli tak jest naprawde
znam dpbrego prokuratora ktoremu adoptowalam kiedys sunieczke i on powiedzial ze jesli damy dokumentacje zajmie sie sprawa !
iw

Posted

brawo czarna anda!!! jak sie zbierze kupa prawnikow to ta vutz bedzie na kolanach i w zebach niosla pieniadze do AFN-u!

bo ja tez mam obok na klatce zwierzolubnego prokuratora!!!!

Posted

znaczy vutz adoptowala malinke ? wsadzila ja do radości - dostala pieniadze z afn i zabrala ta kase dla siebie ???

RAczej sie wypieła na Malinke, a z tego co zrozumiałam to pieniażki poszły bezpośrednio na konto Vutz od róznych dogomaniaków.
Z AFN chyba tylko na lecznice poszły.
Jak cos nei tak zrozumiałam to sprostujcie.

Posted

no co asiorku;)....zrobilam 2 aukcje dla malinki - tyle ile moglam....zal mi bardzo bylo tej psiny a teraz takie tu szopki odchodza?

jesli ta fuuu-tz sobie zazyczy - to pozew zbiorowy dostanie nawet po ang, niem, franc, wlosku i chinsku....skoro taka uczona!

Posted

k...wa jesli to rzeczywiscie przywlaszczenie kasy to chamstwo nie zna granic
w razie co mozecie na mnie liczyc !!!!!

z bazarku dostalam na dudusia 45 zlotych - ja sobie poradze zatem moge je przeslac na malinke bo to wazniejsze i potrzebniejsze !!!!
iw

Posted

z AFN poszły pieniądze tylko do lecznicy ale też sprawa jest kontrowersyjna, bo wetka chciałaby również kasę za starylkę i kastrację, których nikt nie zlecał i wielce się dziwi, że nikt nie chce za to zapłacić. No ale cóż, obawiam się, że pozostanie taka zadziwona. Przecież nie zabronimy jej tego, prawda? Konstytucja wszak zezwala obywatelowi na bycie zdziwionym, do woli

A co w ogóle z Malinką? Ma ktoś jakieś nowe wieści?

Posted

a wetka z Radości moze nawet ze zdziwienia pozostac z galami na wierzchu :) nie zabronimy jej tego :) tylko zeby jej nie wypadly jak tak sobie z wytrzeszczem pozostanie :)

mam sto epitetow na jej temat ale wrodzona delikatności mi nie pozwala tego przelac na post :)

a ja potrzebuje pomocy w ladnym opisie sprawy Rufusa zeby sprawa pozostala wygrana a baba stracila mozliwosc operowania jesli nie potrafi !!!!!

Posted

I to by było najlepiej aby ją za Rufusa pociągnąc. Chociaż to co zrobiła z Malinka i Logolem to o pomste do nieba woła.:angryy:
Po kiego robiła kastracje i sterylkę operację która nie jest ze wskazaniem życiowym gdy psy miały powazny problem skórny nie zdiagniozowany. A jakby zainfekowała psa tym krajaniem go.
To powinno sie zgłosić aby jej zabronili wykonywac zawód.:mad:

Posted

LALUNA napisał(a):
I to by było najlepiej aby ją za Rufusa pociągnąc. Chociaż to co zrobiła z Malinka i Logolem to o pomste do nieba woła.:angryy:
Po kiego robiła kastracje i sterylkę operację która nie jest ze wskazaniem życiowym gdy psy miały powazny problem skórny nie zdiagniozowany. A jakby zainfekowała psa tym krajaniem go.
To powinno sie zgłosić aby jej zabronili wykonywac zawód.:mad:

A sprawdził ktoś ją dokładniej?? :roll: Kto jest w posiadaniu dokumentacji leczenia?

Posted

osoby, znające imię i nazwisko Vuzt, napiszecie mi jej dane na PW - mam taki pomysł, żeby umieścić streszczenie całej sprawy w necie, ogólnie ;)

czy od razu prawnie będą działania?? czy jak? bo ja mam taki pomysł, żeby zawrzeć jej imię i nazwisko w tytule topicu, i napisac, jak to pani XZ okradła z pieniędzy umierającego psa.-> jeszcze wiecej dogomaniakow pozna cala sprawe, wiecej bedzie tu zagaldac, wiecej bedzie znało adres, telefon... no a przecież nie można za wszystkich ludzi odpowiadać prawda? co to im do głowy przyjdzie, zeby wykorzystać namiary...

jak mysliscie, dobry pomysł? i szczerze mówiac moja cieprliowsc sie konczy....mysle, ze jutro mozna by opublikowac jej tel mail i adres co Wy na to?:diabloti::diabloti: