Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 724
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

uffffff, bardzo pzrepraszam jeszcze raz-to takie moje glupie poczucie humoru i nawet skasowalam je,bo sie obawialam ze odbierzesz to nie tak, jak ja tego chcialam, ale naprawde tak pomyslalam,no i chcialam troche rozladowac sytuacje;)

ale juz sie przywoluje do porzadku;)

bardzo Ci wszyscy dziekujemy, ze zabralas Malinke:loveu:

Posted

Patch: sadze, ze Twoja wypowiedz miala byc zartem, pewno bym sie z niego usmiala.. a g... rozumiem :evil_lol:

Aha... z dalszych info, bom zapomiala o najwazniejszym - Malina z Ligolem beda jechali na 50% znizce.. .tylko musze dostarczyc na sggw atkualny KRS (a go nie mam, ale to juz pikus ;) , zdobede :D)

pzdr
GreenEvil

Posted

z allegro poszło więcej pieniedzy bo sama robilam te aukcje - z bazsarku - perfumy diora - 65, CK 60, Ksiżaki - 40+ ok 20. Mam nadzije, że nie ma ich Vutz.
Przyznam, że jestem zaskoczona :angryy:

Posted

ja nic z tego nie rozumiem...:angryy: skąd takie zachowanie... Po to żeby sie chwilowo dowartościować? Czy moze żeby zrobic jakąś pokazówkę. We wszystkim tym co tu jest opisane wyglada na to, ze ani weterynarz ani tej osobie nie chodzi o Maline tylko o pokazanie albo swojej władzy (wet) albo diabli wiedza czego? Zwyczajna podłość... Dlaczego Vutz nie wyjasni tego wszystkiego? Czekamy na odpowiedź!:angryy:

Posted

Przeczytałąm od 1 do 38 str. i wszytsko mi opadło. Coż za qrwiszon blady wespól z tą wetką niedorobioną. Sorry, jak ktoś delikane uszy ma.
Malina teraz na SGGW - jak rozumiem; w leczeniu; proszę, jak sądzę wszytscy prosimy, o info o stanie tej biedaczki.

Posted

Malinka i Liguś ( http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=43986 ) od wczoraj po południu są na SGGW w Klinice Małych Zwierząt

Dziękuję też GreenEvil, że znalazłaś dla nas wczoraj czas i razem ze swoim TZ pomagaliście w transporcie :Rose:(nie mam auta:oops: bo gitary bym nie zawracała).

Malina do tej pory miała zrobioną morfologię z rozmazem, trójglicerydy, biochemia, zeskrobiny-wynik negatywny (czyli dobry) ale również założona jest hodowla na grzybnię-4 tygodniową-czyli na wynik czekamy jeszcze 3 tygodnie-to jest bardzo ważne-obydwa pieski uporczywie się drapią-lekarz podejrzewa świerzbowiec skórny lub grzybicę-zobaczymy co wynik pokaże-porozmawiam jescze z lekarzem-gdy jutro do nich pojadę w odwiedziny) czy można jeszcze w "w międzyczasie" wykonać BAC skóry. Do tego wymacałam Malince -"zwykły laik" (czego w Radości szanowna pani weterynarz nie znalazła) rucho.mą "kulkę" pod szyją-jest łatwo przesuwalna względem podłoża-na pytanie co z tym lekarz z SGGW powiedziała, że wskazane jest w tym wypadku BAC ew.USG-i dobrze! wszystko musi być wyjaśnione. Wczorajszego dnia obydwa pisiulki miały mierzoną temperaturę: 39,1 C oraz Liguś 39,2 C-Malinka niebotycznie się wiła i wyła przy wsadzeniu termometra-aż przygłuchłam na moment-jak na koncercie:-o -biedna-i zrobiła siku pod siebie z tego wszystkiego:-( okropnie się boji i pokazuje zęby -przy zastrzyku też:placz: zaś Ligolek (mój cichy faworyt:oops: ) jest cudowny: bez problemu dał sobie zmierzyć piturkę, dał sobie zrobić zastrzyk-jest po prostu skarbem i aniołem-nie psem-ot co:loveu: .

Poniżej zdjęcia tylko dla zainteresowanych:cool1: :

ma skórę tak wrażliwą-(na zdjęciu tego nie uchwyciłam w zbliżeniu)-ale po tasiemkach z kaftanika robią się jej aż krwawe pręgi-więc zastąpiono jej go na kołnierz by się nie lizała)

(na fotce w sexownej obróżce:cool3: ze smyczą-taka dziewczyna jak Malinka jak dziadówka nie będzie chodzić :ylsuper:a co-to z okazji tłustego czwartku)

Na bazarku jutro kończą moje się aukcje na Ligusia-ciekawe ile razem pozbiera się.
Dzisiaj zrobiłam kolejne na Ligolka i Malinkę (i tym samym zachęcam wszystkie panie:cool3: i panów:eviltong: )

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=46007

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=46002

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=45987

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=46017

vutz-obiecała GreenEvil, że przeleje 210 zł ze swojego konta-które było z bazarku na Malinkę na konto AFN.

Jutro dodakowe informacje co do ich samopoczucia oraz zdjęcia dziatwy.

Jeśli ktoś będzie zainteresowany w sprawie Malinki to podaję swoje namiary:
022/622-70-40
jesczcze ten numer kom:0602-178-666

Dom dla niej sprawdzę tak jak dla LIGUSIA.

Niebawem wypasiony banerek dla tej dwójki:lol: do pobrania (misiaczek robi najlepsze:p )

Posted

oktawia6-buziaki za wszystko co dla tych psiaków robisz :buzi: :Rose:
Chyba wszystkie rodowe srebra i złota wyprzedasz :crazyeye:
Dobrze że Malinka i Ligol są już pod profesjonalną opieką

Posted

super dziekujemy za informacje!!

Oj biedna Malinka, na pewno sie strasznie bala:( a moze ja bolalo jak jej w ta chuda doopke wkladali termometr? az sie posiusiala....

Dobrze, ze mamy Ciebie Oktawia:) no a Ligsu to Twoj faworyt, bo do Ciebie idzie!! a Malinka gdize idzie? oczywiscie po leczeniu.. ?

Posted

Mam nadzieje, ze do czasu jej wyzdrowienia znajdzie sie dla niej DT, lub (marzenie) domek :roll:. Domek musi byc ze zedcydowanym opiekunem. Jesli sie taki nie znajdzie, to sadze, ze dobrym wyjsciem bylaby ta klinika, do ktorej miala trafic pierwotnie - na targowku ,czy bialolece, tam jest hotelik a obsluga wzbudzila moje zaufanie.

pzdr
GreenEvil

Posted

hhmm.... bedzie trzeba cos wykombinowac...... ale na razie mamy czas.
na razie....

no a ja nie moge przestac myslec o kruchej malince!! jooj... ja nie wiem jak ona jeszcze zyje! skozo taki sznureczek jej rany zrobil....
a co mowili weci na SGGW?

Posted

BeataJ-spoko:oops: dzięki i Wam też-i Green taka cierpiąca wczoraj była ale stała dziarsko zuch dziewczyna:evil_lol:

Dzisiaj przed chwilą właśnie rozmawiałam z panią-która pomaga psom i tym z Ligoty też-przesłałam jej zdjęcia Malinki mailem i Ligolka dla państwa z Warszawy, którzy mają jedną sunię w domu-są zainteresowani-zobaczymy co wyjdzie-jestem gotowa od już jechać z nimi by poznali 2 pieski-
zaglądajcie też do wątku Ligolka i jak możecie dziewczęta-to podnieście te aukcje-które dzisiaj założyłam-jutro mnie na dogo nie będzie-pojutrze dopiero by pozamykać aukcje które się kończą.;)

P.S. zapytałam się przy Green i jej TZ: "czy pani (lekarz podjęłaby się zabiegu sterylizacji suki w takim stanie jak Malinka?" - odpowiedź brzmi zdecydowanie-"NIE"

Posted

Na pierwszym zdjęciu widac rankę na lędzwiach po troczku...tak mi się wydaje. Skóra pęka przy lada uciśnieciu, nie wyobrazalne!
Na tę sterylkę nóż się otwiera, co za babol!! Jak ta sunia musi taraz cierpieć, gdy rana posterylkowa się goi :-(

Posted

właśnie przeczytałam cały wątek do najświeższych postów i poprostu brak mi słów na wiadomą wszystkim osobę. JAK MOŻNA TAK POSTAPIĆ>???????????
mam tylko nadzieję, że Malinka nigdy wam nie zapomni co dla niej robicie a szybko zapomni Vutz i niemiłe z nią przeżycia.
a po zdrugie jak można psu robić sterylkę w takim stanie ?? co to za pani weterynarz???? sadystka amatorka czy jak???

SZYBKIEGO POWROTU DO ZDROWIA DLA MALINKI

Posted

w związku z poprzednimi postami i postanowionymi mi we wcześniejszych wypowiedziach przez afn zarzutami, że posiadam na koncie przesłane przez tą organizację pieniądze, których rzekomo nie chcę zwrócić - KATEGORYCZNIE ŻĄDAM przesłania mi i weterynarzowi - jak go tutaj nazywacie dr frankenstein - kopii potwierdzeń przelewów dokonanych przez afn na moje i konto lecznicy. po ich otrzymaniu podam na forum datę, godzinę i kwotę przelewu jaki afn podobno miał wysłać.
w przeciwnym razie wykorzystam przysługującą mi drogę prawną, łącznie ze spowodowaniem przeprowadzenia przez urząd skarbowy kontroli finansów afn.
weterynarz zwana dr frankenstein nie otrzymała do dziś absolutnie żadnego przelewu - afn winien jest ponad 1.000zł. za obydwa psy.
w związku z tym, twierdzenie przez green evil w poprzednich postach,że wysłała do lecznicy przelew w poniedziałek - 12.02.2007r. jest nieprawdą.