iwop Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Będę trzymac za ciebie żeby ci sie dobrze jechało :) Quote
agnieszka30 Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 mrowa23 napisał(a):ok... samochod zatankowany,nawet umyty dla naszej malej ksiezniczki, mapa a w sumie to cala biblioteka map i atlasow, telefony naladowane, aparat naladowany,kawke w termosik zrobie sobie rano, smycze obrozki...pogubilam sie czy komus mam jeszcze dac znac gdzie co i jak? :roll: zaraz skocze do sklepu po papierosy jeszcze zeby jakos przelknac Ligote i ide spac zeby jutor byc wypoczeta bo jak policzylam to mam do zrobienia ok 1200 km... jezeli jakiekolwiek sugestie sa co zabrac, to smialo mowic bo w roztargnieniu moge rownie dobrze siebie zapomniec ;) Psa nie zapomnij przywieżć mi z warszawy!!!! Quote
mrowa23 Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 nie zapomne :D a teraz wyjezdzam wiecna raz na dwa na trzy wszyscykie ciotki zaciskaja kciuki :cool3: i zeby mi ktora ciotka nie zapomniala o tym:mad: :diabloti: Quote
ice_t Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 trzymamy kciuki za bezpieczna podróż i czekamy na realcje Quote
iwop Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 skończyły się moje aukcje na bazarku. Toche pieniedzy więc przybyło dla Malineczki! na allegro jakoś idzie - dzisiaj jedna się kończy ale druga jescze trwa. Trzymam za was kciuki! Quote
iwop Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Boże co tu robić?! Dostaje maile z francuskiej strony http://www.protection-des-animaux.org/ipb/index.php?showtopic=13731 w sprawie podpisywania petycji do prezydenta PR a ja petycji nie mam. Muszę ja tam wstawić wieczorem! Może wysłać ten link do tych władz lokalnych żeby wiedzieli że zagranicą już wiedzą i że to się tak nie skończy? Boże juz sama nie wiem :shake: Quote
Beata J. Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Rozmawiałam przed chwilą z dziubą i sprawa ma się tak. Sytuacja jest pod kontrolą. W Ligocie jest kilka osób, nic złego się nie dzieje, pieski są liczone, numerowane. Oni mają bardzo dużo pracy, nie wiedzą czy dzisiaj uda się wszystko zrobić. Na pewo przydałby im się ktos do pomocy. Nie siejmy paniki, bo to powoduje, że dziuba jest zasypywana telefonami (ja też zresztą zadzwoniłam zaniepokojona) i zamiast działać to musi każdemu odpowiadać i tłumaczyć jak się sprawy mają. Zatem jeśli ktoś ma czas i możliwości niech podjedzie do Ligoty żeby im pomóc Quote
Beata J. Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 a teraz o Malince. Jak na swój stan to ponoć ma się całkiem nieźle. Pojawił się już meszek. Co jednak najważniejsze jest ponoś bardzo żywotna. Mam nadzieje, że to bardzo dobrze rokuje. Więcej informacji na pewno napiszą nam mrowa23, Oktawia6 i Vutz. Czekamy. Musi być dobrze . Quote
Vutz Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Malinka dotarła do Warszawy ok 16.30 i od razu pojechała do kliniki w radości. Jest bardzo łada - ma śliczną i mądrą "twarz" tylko jest taka chuda.... nie ma nużycy (na pierwszy rzut oka) raczej trochę swierzba i anoreksję.... to są bardzo wstępne oględziny, bez jakichkolwiek badań... badania będą jutro w ciągu dnia więc wieczorem wyniki - jak coś dowiem się to dam znać. oktawia6, która dzielnie mi towarzyszyła zrobiła zdjęcia, ale dopiero jutro wieczorem je może wstawić. Malinka jest chuda, ma niestety otwarte rany na wyrostkach kostnych na tyłeczku... bo jest tak chuda, że skóra się przetarła i zrobiły się odleżyny. tak czy inaczej dobre odzywanie leczenie to podstawa. drugi piesek, który był podobno przeznaczony do uśpienia (nazwany przez Oktawię6 LIGOL)też nie jest tragiczny. po wstepnych oględzinach okazało się, że konieczna jest higiena i odżywienie , mnóstwo miłości no i leczenie - nie ma tragedii. Te psy absolutnie nie nadają się do eutanazji. Pani doktor jak to usłuszała to stuknęła się w głowę, że wogóle ktokolwiek o tym myśli... Powiedziała, że jeśli wyglądają tak jak malinka i ligol pozostałe psy z ligoty to TE PSY DA SIĘ WYLECZYĆ. Quote
Beata J. Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Fajnie, że tak optymistycznie, choć oczywiście z niepokojem czekamy na wyniki badań. Quote
majafaja Posted February 8, 2007 Author Posted February 8, 2007 [quote name='Vutz'] Malinka jest chuda, ma niestety otwarte rany na wyrostkach kostnych na tyłeczku... bo jest tak chuda, że skóra się przetarła i zrobiły się odleżyny. tak czy inaczej dobre odzywanie leczenie to podstawa. jak sie ciesze, ze wszystko juz na dobrej drodze!! nie było mnie parę dni, teraz będę rzadziej, praca.... ale jak przeczytałam o tej skórce...tragedia :placz::placz::placz: Wazne,ze jest juz bezpieczna! czekamy na wiesci i zdjecia!!!! dziekujemy!!!! Quote
Asior Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Vutz napisał(a): fundacja emir rozmyśliła się z wzięcia ligockich piesków - także zarezerwowane dla niej psy, m.in. jużak są do wzięcia!!!!!!!!! a czemuż to??? a zreszta nie chcę wiedzieć....lepiej pozostawic to bez komentarza...... Quote
mrowa23 Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 no ciotki chyba dorbze trzymalyscie ksiuki bo walsnie zladowalam do domu :) przepraszam za rosnianie paniki o uspypianiu psow... a teraz ide spac bo padam na twarz... Quote
dziuba Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Ale zamieszanie... ciesze sie, ze Malinka i ten maluch cali i zdrowi dojechali do celu!! I jeszcze raz powtarzam - drugi piesek nie byl przeznaczony do uspienia!! Wczoraj nie wykonano zadnej eutanazji!!! Balismy sie, ze beda naciski z tej czy innej strony (i tak bylo), ale weterynarz to rowny gosc i nie da soba manipulowac :) Niestety w sprawie drugiego pieska byl warunek, aby dogadal sie z Malinka i byl niewielki - dlatego wybralam tego czarnulka, sa tam jeszcze 4 wieksze psy w bardzo zlym stanie. Jednym z nich jest Jowita: Nie daje do siebie podejsc. Sa 2 lyse pieski sredniej wielkosci i bardzo wychudzony wilkowaty, ktory pokazal sie dopiero podczas wczorajszej ewidencji. Jak tylko aparat wroci z dzisiejszej ewidencji, na stronie strazy lub tej przygotowywanej przez dogomaniakow beda pokazane wszystkie zdjecia. Tych lysolkow nie mam na kompie :( Quote
iwop Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 bARDZO PROSZĘ ZAJRZYJCIE NA MÓJ NOWY WATEK _ BARDZO WAŻNE DLA WSZYSTKICH DOGOMANIAKÓW! Quote
Leni Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Dziuba Wysłałam do Ciebie priva - pilne :) Quote
ARKA Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 [quote name='dziuba'] Nie daje do siebie podejsc. Moj Boze......:-( :-( Quote
oktawia6 Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Malinka stale się drapie-strasznie ją swędzie-gdzie popadnie-jak nie nogą to zębami usiłuję dosięgnąć: sutki wyciągnięte wygląda tragicznie:shake: :placz: wykazuje cechy agresywne-ale to "kosmetyka"to się zmieni-czasu i cieprliwości w drodze autem wymiotowała i od razu to zjadła:placz: Dzisiaj zrobione zostały badania: morfologia i biochemia, zeskrobiny-dokładnie co do joty-jescze się dowiemy z VUTZ. ---------------------------------------------------------------------- Z Malinką przyjechał jescze drugi piesek (dałam mu na imię Ligol)-założyłam mu wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=43986 Teraz podaję-przed chwilką go skończyłam Quote
katya Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Malinka, dziewczyno trzymaj się. Straszne te rany na doopci. Oktawio, nie widać linka do wątku Ligola. Quote
oktawia6 Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=43986 oto wątek Ligola jutro zdam relacje o aukcjach-takie zestawienie-poszły super-tyle w skrócie. Po wysyłce rzeczy z bazarku zrobię kolejne;) P.S. i jeszcze banerek do pobrania o Ligocie: Prosimy też o wpłaty-na konto AFN-kto może-ile może!!!! Quote
MagYa^^ Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Malinko! Pokaz sie .. Prosba o pomoc.. Odemnie pojdzie przelew ciut pozniej. Nie stac mnie na wiele :( Kazdemu chcialabym pomoc!! Ehh.. bezsilnosc :shake: Quote
avii Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Prosimy też o wpłaty-na konto AFN-kto może-ile może!!!! __________________ Poddaję pod rozwagę pomysł , by ktoś kto wystawia jakies aukcje ( rzeczy) na Allegro ( a jest troche nas tu ) , w opisie dał krótkie hasło o Ligocie, linki odsyłajace oraz pełną nazwę i konto AFN ... Więcej ludzi sie dowie i może zaskutkuje we wpłatach :roll: Quote
Recommended Posts