Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja nie dostalam info ze mm jechac do kraka wiec jestem do waszej dyspozycji w srode chyba ze ktos woli w czwartek...tylko nie wiem cyz ja sie na cos przydam czy nie...:roll:
ja zadam proste pytaie czy juz jest ktos gotowy do transportowania suni cyz nadal szukacie?bo ja sie zgubilam...

• Replies 724
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mrowa23']
ja nie dostalam info ze mm jechac do kraka wiec jestem do waszej dyspozycji w srode chyba ze ktos woli w czwartek...tylko nie wiem cyz ja sie na cos przydam czy nie...:roll:
ja zadam proste pytaie czy juz jest ktos gotowy do transportowania suni cyz nadal szukacie?bo ja sie zgubilam...

Otóz z tego co mi mówiła VOTZ to czwartek jej pasuje-może być też środa! ona kompletnie nie wie jest to miejsce! Ma samochód Matiz-z tyłu za kratką jest dobre miejsce dla suńki-jeśli to byłby inny samochód to tranportek jest wskazany-na razie nie wiemy czy jest to świerzbowieć z nużycą-czy sam nużeniec-zaś wierzbowiec jest jak najbardziej przenoszony na ludzi i na inne psy (stąd w Ligocie psy nawzajem sięzarażają-są trzymane chore ze zdrowymi)-w tranporterze pies nie ma kontaktu z siedzeniami i tak dalej-wiecie o co chodzi.

P.S. VOTZ mówiła, że wszelkie jej dane potrzebne do aktu adopcyjnego ma już dziewczyna, która prowadzi tę sprawę-komórkę, stacjonarny i wszystko inne.

Zaś ja muszę w odpowiednim dniu zarezerwować miejsce w klinice-rzecz jasna potrzebne są jakieś fundusze na początek dla niej-dla Malinki.

Dzisiaj wychodzę z netu (korzystam od mamy).

Posted

z moich aukcji na allegro jest na razie 115 zł, na bazarku kończą sie 3 w czwartek. Porozsyłałam numery konta do znajomych. Moze nie zawiodą.
malinka wyzdrowieje bo ja kochamy wszyscy!!

Posted

Jak juz napislam Beacie J my mozemy (niestety) najwczesniej w piatek pomoc w transporcie suni i pojechac po nia polowe trasy z Wawy do Wrocka (czyli np. Belchatow). Jesli cos by sie mialo zmienic i nasz transport by sie przydal, dajcie znac.

Posted

dziuba napisał(a):
Nie jestem w stanie powiedziec, ktory to pies i czy jeszcze tam jest :( Jest tam kilkanascie takich pollysawych :(

DZiuba, ja cię błagam zrób im wątek, tym wszystkim "beznadziejnym" przypadkom, nadaj psom imiona, zobacz jaki odzew jest na Malinkę...
Malinka, nagłośniona dostała szansę, przestała być łysym psem NN, a tamte...Odejdą... I to szybko:-(
Nie mam jak tam narazie dojechać, ale jak będę bardzo potrzebna, przyjadę, pomogę, ...tylko proszę...co z tamtymi???:-(

Posted

jezeli nie ukradna mi samochodu albo opon albo mnie to w czwartek rano wyjezdzam z Poznania i jade po sunie a potem do warszawy smigam z nia, przynajmniej taki jest plan :cool3:

Posted

jadac ze mna na pewno trafi szybko :D wybralam taka trase ze powinno byc dobrze sprawnie i szybko :) tylko niech ktos mnie poratuje nipem AFN i oswieccie mnie komu mam dac fakturki za benzyne?

Posted

iwop, to chodzi o to, że w NIP-ie nie ma kresek, a mrowa23 pisała że miała przypadek że był problem z wystawieniem faktury w takiej sytuacji
Ja z kolei spotkałam się z sytuacją, że kresek w NIP-ie wogóle nie było

Posted

mam mam :cool3: w srode jade z jedna sunia z watku bull 150 km takze bede miala rozgrzewke przed czwartkiem a w czwartek ruszam z kopyta :evil_lol: telefony wszystkie mam (chyba) dane wszystkie (chyba mam) jeszcze termosiki z kawa i musze zobacyzc co z transporterka czy sie uda cos zalatwic, choc nie ukrywam ze moze byc problem:roll: a potem musze jeszcze poszukac kaset na droge zeby bylo czym ucho delektowac :evil_lol:

Posted

Swoje zdanie mam na temat pomocy SGGW takich dramatycznych przypadków-VUTZ-dlatego jest to ta klinika, w której sunia MALINKA MA ZAREZERWOWANĄ OPIEKE CAŁODOBOWĄ< BADANIA< POBYT-gdzie doba kosztuje 15 zł (dla fundacji obniżka-bo normalnie to 33 zł) do tego oczywiście koszt badań jak krew czy kąpiel lecznicza i tak dalej.
Klinika 3 letnia-nowa z wyposażeniem-całodoba mieści się w Radości przy ulicy Orłowskiego.

dla niej też stawka ewentualnie 100 zł???-może ewentualnie na raty?:cool3: VUTZ-przecież-z resztą-wiemy o co chodzi

TO STAD JEST MALINKA:
http://www.psianiol.org.pl/ligota/index.htm

Mrówa-weź aparat fotograficzny!!! Jutro porozmawiam z dyrektorką tej kliniki-może jeszcze jakiego psa oprócz Malinki wziąć-oby szefowa kliniki poszła nam na rękę.

Posted

w aparacie baterie juz naladowane i gotowy juz do drogi, co z klatka? bo nie wiem do kogo mam sie zglosic? ja niestety szukalam transporterki ale nie dalam rady nic wyczarowac...

Posted

widzialam przed chwilą program o Lligocie i zdjęcia, które tu zamieściłyscie. jestem w głębokim szoku. Widziałam wiele psów w strasznym stanie ale to jest obóz koncentracyjny, Nie mozna tego tak zostawic. Potrzebny jest wiekszy rozgłos. Stane na głowie aby zajął sie tym ktos z "fondation pour la protection de l'animal sauvage et domestique".
Moje psy przywróciły mi sens życia. Jestem im to winna.

Podziwiam was dziewczyny.

Posted

[quote name='Vutz']to spotkało nie jedno zwierzę w Nowej Ligocie k/ Wrocławia...

:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

rany boskie!!! nie wierze...XXI wiek i coś takiego :angryy:

Posted

ok... samochod zatankowany,nawet umyty dla naszej malej ksiezniczki, mapa a w sumie to cala biblioteka map i atlasow, telefony naladowane, aparat naladowany,kawke w termosik zrobie sobie rano, smycze obrozki...pogubilam sie czy komus mam jeszcze dac znac gdzie co i jak? :roll:
zaraz skocze do sklepu po papierosy jeszcze zeby jakos przelknac Ligote i ide spac zeby jutor byc wypoczeta bo jak policzylam to mam do zrobienia ok 1200 km... jezeli jakiekolwiek sugestie sa co zabrac, to smialo mowic bo w roztargnieniu moge rownie dobrze siebie zapomniec ;)