Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 429
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kochani,
Faktycznie cisza straszna. Miałam nadzieje , że nowe informacje sa juz zamieszczone, zdjęcia też. Powiem więc, że Rufi bardzo fajnie się socjalizuje. dał się nawet wyprowadzić na spacer i wziąć na ręce :):):) Postaram się poprosić Gosiarę o zamieszczenie zdjęć a ja wkleję maila od Kasi. Jestem pewna , że niedługo będziemy bardziej intensywniej szukać domku, bo Rufi będzie już na to w pełni gotowy.
Rufik bardzo, ale to bardzo dziękuje WSZYSTKIM tu obecnym :)

Posted

a ja tu chcę podziekować Marysi wiga38 za to, że pospieszyła na pomoc dwóm szczeniaczkom ode mnie ze wsi, którym udało się znaleźć dom tymczasowy w Warszawie, ale nie miały jak tam dotrzeć - wiga po prostu przyjechała i zabrała je.
Dziękuję!!

Posted

Gosiara napisał(a):
Ja nie miałam dogo u siebie kilka dni,zdjecia co wcześniej dodałam też ich nie ma;(

Bo była awaria dogo - niektórym wszystko poznikało, nowo założone watki i bazarki też :(

Posted

SUPER info od Kasi
Rufi mial do czynienia jeszcze z moją mama i widzi ludzi na spacerach. kotów nie probowałam wprowadzać. z psami dogaduje się już bez problemu, czasem jak ktoś komus wdepnie na terytorium albo sie wykaze poufaloscia słysze warkniecie ale to teraz. zaadaptowal sie do sfory i przejmuje jej reakcje domowe. poza tym to bardzo pogodny i wesoły pies. widać to po reakcjach jak wracam do domu albo wybieramy sie na spacer, jemy, bawimy wspolnie z psiakami a on probuje dołaczyc, choc jeszcze nie za bardzo wie jak - tymczasem bieganie, wachanie, poszczekiwanie i merdanie ogonem :)

w stosunku do mnie wykazuje taką przyjacielską mieszankę radości i obawy połaczoną z zaufaniem. caly czas zdarza mu sie uciekać jesli np. mamy wyjsc na dwor i musze go wynieść bo nie chodzi na smyczy, a nie chce go ciagać. ale złapany ufa i jest spokojny, załatwia sie na dworze, rozgląda, reaguje.

widać, że przebywanie z człowiekiem na bliski dystans to jest dla niego bardzo nowe doświadczenie, no i wszytsko co sie z tym wiąże. ale teraz juz widze ze ma w sobie duzo checi i odwagi na nowe, bo nawet sypia w kojcach moich psiaków, wiec czuje sie komfortowo i widocznie dostaje od nich akceptujace sygnały na tyle ze w psim towarzystwie czuje sie pewnie i nie hamuje to jego osobowosci.

ca\ly czas ma ćwiczenia węchowe i spedzamy na 'gadaniu' godzine dziennie tak tylko sam na sam.

Posted

wystawiliśmy nowe - 120 ogłoszeń na całą Polske. Myślę, że jest gotowy.Im szybciej zabierzemy go od Kasi tym lepiej dla niego. Bedzie to dla niego spore przeżycie....