Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 429
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:sweetCyb:kochani ! mamy go ! Jest już bezpieczny.
jestem padnięta po całym dniu. Jutro napiszę więcej - wybaczcie.....ale jestem szczęśliwa:multi::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

Posted

Ja wiem Marysiu jak takie akcję Cie wykańczają...!Ale to już ostatni z tego "środowiska"na szczęście...Kapsiu jest szczęśliwy że Jego tatuś złapany ale czy tatuś Rufi szczęśliwy?Aż boję się zapytać...

Posted

Tatuś Rufi pewnie bardzo nieszczęśliwy ale jeszcze nie wie jakie fajne życie go czeka :) cieszę się że jest złapany, wiadomo teraz będą dla niego najgorsze dni, jednak przecież chcemy mu podarować fajne życie u boku człowieka i przytulania :)

Posted

No więc tak :
[FONT=Arial]Rufi dostał maksymalna dawkę promazine. Po godzinie nic , podwóch godzinach biega, szczeka….trzeba było go niestety porządnie przegonić i zmęczyć. Jak go w końcu udało się złapać do klatki wszyscy odetchnęliśmy z ogromną ulgą NIE BYŁO ŁATWO !!! Biedak bronił się, ale kto z nas w takiej sytuacji nie walczyłby o wolność…..[/FONT]
[FONT=Arial]Dziś będą zdjęcia – nie najlepsze bo nikt z nas nie miał głowy do precyzyjnego fotografowania. Ale zawsze coś [/FONT]
[FONT=Arial]W czasie transportu ( przez całą Warszawę ) był absolutnie spokojny. Wieczorem zjadł i cały czas spał do rana. Dziś był pierwszy kontakt z sunią , którą razem z Kasią dwa lata temu łapałyśmy z tego samego gospodarstwa , a która została u Kasi. Ciekawe byłyśmy czy się pamiętają. Lulka go obwąchała ale Rufi był właściwie obojętny. Dziś też pozna drugą sunię no i psa. Mam nadzieję, że panowie zaakceptują się….[/FONT]
[FONT=Arial]Moi drodzy . Założymy Rufiemu książeczkę. Będę chciała go porządnie przebadać, zaszczepić itd. Psiaczek więc za jakiś czas będzie gotowy do adopcji.[/FONT]
[FONT=Arial]Ja bardzo WSZYSTKICH proszę o pomoc w znalezieniu Rufiemu domku. Drugi piesek , a najlepiej suczka - to najlepsze dla Rufika towarzystwo. NIE ma znaczenia gdzie ten domek będzie. W Szczecinie, Rzeszowie Olsztynie. Jeżeli znajdzie się kochająca Pani, Pan , rodzina, zwieziemy go tam ![/FONT]

Posted

Ciekawa jestem jaki ma charakterek, ale to będzie można określić najwcześniej po jakimś tygodniu, dwóch. Mam nadzieję, że szybko zaakceptuje sytuację w jakiej się znalazł. Ja oczywiście podtrzymuję chęć pomocy. Wiga138, w wolnej chwili podeślij mi proszę nr konta :).

Posted

no więc Rufi pól dnia jest z Ksią i psami ( dwie suczki i jeden pies ) a drugie pół dnia jest izolowany ponieważ psy go stresują..... Myślimy, że on do mońca nie wie co się dzieje. Wczoraj był koncert warczenia ale Kasia mówi , że nie jest źle. Najważniejsze , że Rufi ma apetyt !!! Wychodzi z klatki ale nie pozwala się dotknąć. Zjada ze smakiem :) - to dobry objaw !
Kasia w ten weekend poświeci mu maksymalnie dużo czasu. Będzie go powolutku do siebie przekonywać :).

Posted

kochani przyjaciele moi i ....Rufiego. Zamieszczam info od Kasi :
w tej chwili powiedzialabym, ze fizycznie jest ok
zjada, pije, raz się załatwił ...w sensie kupki
przebywa pol dnia w domu i reszte doby na dole
psy i moja obecnosc bardzo go stresuja
ma wyraznego dola
chyba najbardziej w zwiazku z nieoczekiwanym towarzystwem i ograniczeniem przestrzeni
zmiana jest dla niego bardzo duza
ale reaguje lepiej niz myslalam
na dole zostawiam mu otwarta klatke i wyganiam na zewnatrz, wiec porusza sie po dosc duzej przestrzeni
z tego co widzialam nie wraca do klatki na sen
gdy wchodze chowa sie ale wyganiam go znowu z kata i chociaz nie jest tym zachwycony, to przy utrzymaniu dystansu ok 2 m siedzi naprzeciwko i wydaje sie byc naewt zaciekawiony
po zmniejszeniu dystansu, wyciagnieciu reki chetnie sie oddala w bardziej odlegle miejsce
smakolyki pomagaja
i czas, w dalszym ciagu czas.

Kochni , czy mogę prosić o ogłoszenia ? jutro zamieszczę treść.
Tak w ogóle.........................
pomagam potrzebującym zwierzakom od zawsze, ale na dogo od trzech czterech lat......?
Chcę bardzo Wam podziękowć za obecność ..bo jest Was bardzo, ale to bardzo niewilu, smutne to...

Posted (edited)

kochani wracam na dogo dopiero pod wieczór. Na dziś wiem, że absolutnie muszę mu znaleść dom NA JUŻ !!!! Przyzwyczai się do Kasi i będzie to dla niego kolejny cios ! Trzeba szukać domku cierpliwego, który bardzo się temu psiakowi poświęci. Towarzystwo innych psów - tak ale tylko i wyłącznie spokojny i łagodny a najlepiej suczka.

.....a może mamy wśród nas redaktora ? i ktoś spróbuje napisać ogłoszenie...........?

Edited by wiga138