kasiapsiaki Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 ;( śpijcie spokojnie wszystkie zwierzaczki za TM :(;( Quote
dorobella Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Tak wygląda kot dzień po powrocie z zaświatów. Tylko mu trochę zajmie dojście do siebie. Quote
wolf122 Posted March 1, 2012 Author Posted March 1, 2012 Fajna kiciunia,dobrze że żyje po takich perypetiach związanych z narkozą. Quote
dorobella Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Widzisz wolf122, że z narkozą różnie bywa. Nie wiem jak długo Merlin był martwy, ale był długo reanimowany. W pewnym momencie byłam jedyną osobą, która jeszcze miała nadzieję, że się go przywróci do życia. Potem reanimacja w drodze do weta. Merlin jest w domu, nie wychodzi, żyje sobie w cieplarnianych warunkach. Choruje przewlekle ponad 1,5 roku, rokowania są niepewne, niewiele czasu mu zostało, ale walczymy. Schroniska nie mają takich możliwości jak domowe DT. Szkoda, że Misia ktoś się pozbył, nie szukał efektywnie. Może biedak w mrozy sypiał na dworze, głodny :( Teraz jest tam gdzie nie ma głodu, chorób i zimna. Quote
wolf122 Posted March 7, 2012 Author Posted March 7, 2012 Misiu Twoja śmierć była bezsensowna ale jest za to na Twoje miejsce psiaczku adopcja aż dwóch szczeniorków owczarków.Bardzo się cieszę i oby wszystko poszło dobrze A dlatego piszę,bo to zasługa dziewczyn,które Misia ogłaszały.Nie będę wymieniał,na wątku pisze kto robił ogłoszenia.Dziękuję,trochę to pociecha,że nie wszystko poszło na marne. Quote
dorobella Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 wolf122 może, gdyby pies zmarł na stole, sytuacja byłaby inna. Pies zmarł w schronisku. Sam widziałeś po moim tymczasie, że trzeba być czujnym, bo narkoza to narkoza. Różnie może być. Ja o Misiu pamiętam. Quote
kasiapsiaki Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 wolf122 napisał(a):Misiu Twoja śmierć była bezsensowna ale jest za to na Twoje miejsce psiaczku adopcja aż dwóch szczeniorków owczarków.Bardzo się cieszę i oby wszystko poszło dobrze A dlatego piszę,bo to zasługa dziewczyn,które Misia ogłaszały.Nie będę wymieniał,na wątku pisze kto robił ogłoszenia.Dziękuję,trochę to pociecha,że nie wszystko poszło na marne. I tak trzeba to widzieć. Misiu odszedł ale pomógł tym samym innym potrzebującym... Wierzę w to,że jest gdzieś tam na górze... szczęśliwy. Quote
wolf122 Posted March 11, 2012 Author Posted March 11, 2012 To psiaczki,które pojechały zamiast Kochanego Misia do super domku Psiaki były z pseudo z Wielkopolski tu link do wątku http://www.dogomania.pl/threads/219223-LIKWIDACJA-PSEUDO-W-WIEKOPOLSCE-KOSZMAR-potrzebna-pomoc!!!!/page28 . Quote
DONnka Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Wolf122, świetna robota :multi: :multi: :multi: Ale słodziaki :loveu: :loveu: :loveu: Super, że trafiły do fajnego domku :multi: Może to wydawać się okrutne, ale tak to jest, że śmierć jednego psiaka stwarza możliwości dla innych... I choć nadal nas boli, to pewnym pocieszeniem może być świadomość, że nie poszła na marne ... Quote
anett Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Wolf bardzo się cieszę, że rodzeństwo znalazło dobry dom!!:lol::lol: a maluchy podobnie jak nasze podrostki - czarny i podpalany, a raczej czarna:lol: podarowałeś im Wolf dobre życie!!:loveu: Quote
wolf122 Posted March 12, 2012 Author Posted March 12, 2012 Mam nadzieję,że po takim pechu przynajmniej te psiaczki jak piszesz Anett będą miały dobre życie:loveu:Dziękuję Wam Dobrym Serduchom za ciepłe słowa:loveu: Quote
juli88 Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Bardzo mi przykro! Misiu :( Wiem co czujesz! Sonia też odeszła, choć mogła żyć. Czuje się winna i mam to samo uczucie podcięcia skrzydeł! Gdyby można było cofnąć czas... Trzymaj się wolf jestem z Tobą :( Quote
wolf122 Posted March 14, 2012 Author Posted March 14, 2012 Dzisiaj "bawiłem się" wgrywaniem filmu na tubce i niejako przy okazji zrobiłem Misiowi film z krótkiego nagrania z komórki.Nie chciałem tego filmu publikować ale zmieniłem zdanie-niech sobie Miś żyje w Wirtualnym Świecie.. [video=youtube;p07XANggvX4]http://www.youtube.com/watch?v=p07XANggvX4&feature=channel[/video] :-( Quote
Kajka_72 Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 Wolf :) dobra robota ! Film.....Wzruszlam sie :( Misiu (*) Quote
dorobella Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Kiedyś, kiedy przekroczysz Tęczowy Most ujrzysz zwierzęta, które będą czekały na tam na Ciebie. Miś będzie tam czekał na Ciebie. Quote
wolf122 Posted March 16, 2012 Author Posted March 16, 2012 Dziękuję ....Dzisiaj znowu kolejny psiak biegał wzdłuż mojej ulicy,zatrzymał się przy mojej posesji i "rozmawiał" z moimi psami , zaglądał na mnie jakby czekał na moją pomoc. Później jadąc samochodem widziałem go już parę km dalej.Deja vu:-(Z rozmysłem nie zareagowałem,bo nie wierzę,że w schronie miałby większe szanse niż na ulicy.Pies był wielkości Misia ale co istotne niestety nie tak ładny.Także mówiąc bezdusznie:-(i tak nie miałby szans na szybką adopcję a ja nie mam możliwości na przetrzymywanie psa.A do schronu nie oddam już psa.Mam blokadę.Poza tym urzędniczka z gminy jak już słyszy moje nazwisko,to reaguje chyba alergicznie,bo z mojej miejscowości tylko ja przysparzam kosztów zgłaszając bezpańskie psy.Ostatnio właśnie przy Misiu strzeliła mi wykład co powinienem zrobić ,czy wiem jakie to koszty itd ale ją szybko spionowałem wspominając o obowiązku jaki ma gmina na mocy nowej ustawy.Może myśli już,że mam w tym jakiś interes?Wiosna się zaczęła,bezdomnych psów będzie biegać coraz więcej,trzeba robić porządki na święta:angryy: Quote
kasiapsiaki Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 wolf122 napisał(a):Dzisiaj "bawiłem się" wgrywaniem filmu na tubce i niejako przy okazji zrobiłem Misiowi film z krótkiego nagrania z komórki.Nie chciałem tego filmu publikować ale zmieniłem zdanie-niech sobie Miś żyje w Wirtualnym Świecie.. [video=youtube;p07XANggvX4]http://www.youtube.com/watch?v=p07XANggvX4&feature=channel[/video] :-( poryczałam się jak dziecko;(;( tyle w nim było energii,chęci do życia:-( i tym ogonkiem tylko merdał kochany Misiu... Quote
wolf122 Posted March 17, 2012 Author Posted March 17, 2012 (edited) :multi:Kolejny pies został adoptowany z ogłoszeń Misia.Prawdopodobnie ten:multi::multi::multi:jeśli mnie pamięć nie myli:multi:Dostałem sms z drogi ,pies jedzie do Żywca:lol:To 1,5 roczny Max mix Leonbergera.Na wszelki wypadek poprosiłem o potwierdzenie ale to tylko pro forma. Edited March 17, 2012 by wolf122 Quote
juli88 Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 świetnie!!! Aby tak dalej. Na mojej drodze też pojawił się kolejny pies - labrador, już myślałam, że sunia to ofiara zamknięcia pseudo ale na szczęście nie! Po kilku godzinach przyjechali zapłakani właściciele. Sunia pobiegła za kimś 4 km! Ciesze się że mogłam pomóc - to pozwala na odzyskanie wiary w siebie Quote
wolf122 Posted March 17, 2012 Author Posted March 17, 2012 Super juli88,mam nadzieję,że wiele zwierzaków ,które zostały porzucone uda się nam ocalić:multi: Quote
wolf122 Posted March 25, 2012 Author Posted March 25, 2012 Ku pamięci,że nie umarłeś na darmo:-( Quote
wolf122 Posted March 26, 2012 Author Posted March 26, 2012 Tak piękne :-( Ktoś bardzo kochający zwierzęta musiał napisać te słowa.Niestety nie znam Autora. Quote
dorobella Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Jutro minie rok od kiedy cię nie ma Misiu :-( Quote
Recommended Posts