Milka__ Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 (edited) Kilka dni temu do Gorzowskiego Schroniska Dla Bezdomnych Zwierząt została przywieziona sunia - mix amstaffa z bokserem. Otrzymała od nas imię Doti. Była przywiązana smyczą do drzewa... jej wiek oceniono na około 4 lat, choć siwy pysk może sugerować na więcej. Mimo wszystko jest bardzo energiczna i żwawa. Jest łagodna, lgnie do człowieka, skacze i prosi o przytulanie, rozdaje całusy. Póki co relacji z psami nie sprawdzono. Na smyczy chodzi nienajgorzej, jest dość kontaktowa i przychodzi na wołanie. Jest wesoła, ale opanowana i zrównoważona, nie nakręca się na smycz, nie skacze jak szalona na człowieka. Raczej stonowana.Niestety jest bardzo wychudzona i zaniedbana. Widać jej prawie wszystkie kości, sierść jest matowa... na szczęście załatwia się normalnie, apetyt też ma całkiem dobry. Przebywa w pomieszczeniu ogrzewanym, gdzie dochodzi do siebie. Ma strasznie obwisłe sutki, widać, że nieraz rodziła. Ogółem wygląda na psa dość "zmęczonego życiem". Przypomina mi bardzo Donkę z naszego schronu. Oto jej fotki: Szukamy odpowiedzialnego DS! Kontakt: 697582886 Edited May 17, 2012 by Milka__ Quote
iwcia93 Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Ona teraz będzie mieć obserwację bo przy załadunku ugryzła (ponoć tylko drasnęła w brodę, ale obserwacja i tak będzie) mężczyznę. No ale trzeba poczekać teraz ten przedłużony okres kwarantanny zanim zacznie się ją ogłaszać czy cokolwiek... Quote
Kajusza Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 ehhh mam nadzieje, że chwyciła ze stresu i już nie będzie się agresywnie zachowywała. Quote
Milka__ Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 Tak, drasnęła w brodę, ale nie poważnie. Ogółem to jest bardzo pozytywnie nastawiona do człowieka. Quote
sundayrose Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Wpadam do chudzinki, zapiszę sobie... Quote
koelka Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 (edited) Wątek można zamknąć - Doti pojechała do Niemiec i znalazła dobry dom:) Pani z Niemiec, która współpracuje z gorzowskim TOZ-em, napisała, że Doti jest u jej koleżanki pod jej czujnym okiem:) Załączam przesłane zdjęcie suni z doborowym towarzystwem:) Edited May 6, 2012 by koelka dodanie zdjęć Quote
Recommended Posts