Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 109
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

berbka napisał(a):
dla zainteresowanych:) wróciliśmy właśnie od weta. W. waży 23kg. Uszy wyczyszczone, oczy zdrowe- nie widać nic niepokojącego:)

witamy Dom Tymczasowy:loveu:
będziemy mieć zatem relację z pierwszej ręki :)....dziękujemy
dodam tylko, że niuniek nie bardzo jeść nam chce, śpi dużo i zawraca głowę domagając się pieszczot....
z obserwcji Basi wynika, że potrzebujemy domku na obrzeżach miasta, w spokojnej dzielnicy, ( ruch go przerasta), czuje lęk przed ludźmi starszymi, a domu najprawdopodobniej ktoś będzie się potykał o wiecznie śpiącego psa pod nogami:evil_lol:

Posted

na razie odsypia stres
bylo zimno w budach nie ma slomy, nie ma sie czym ogrzac w schronie
pies raczej nie zapadal w gleboki sen, a spal na czuju, zeby sie strzec innych psow-jezeli byly napastliwe- w koncu ma jakies ugryzienie i zeby sie ruszac w celu ogrzania
z domu z ktorego pochodzi, mogl dostawac jedzenie gotowane, lub z ludzkiego talerza, dlatego mu karma nie smakuje
a ze zapytam jaka ta karme dostaje
Tatiana miala Ania wyslac na twoje konto kase na karme, wiec moze mu zakupisz u Tomka , albo wezmiesz najpierw probki, czy bedzie jadl?
na polane rosolkiem-to suche, moze by sie skusil

Posted

dostaje suchą karmę(nie pamiętam nazwy).wczoraj zjadł ją bez problemu. dziś nic. ugotowałam mu ryż i udko. widać że miał na to ogromną ochotę. zjadł może z trzy kłapy. resztę wysypał z miski i schował pod kocykiem! :( czy to normalne w przypadku psów, które były w "schronisku"? to nie była ogromna porcja. może z 2 garści. żeby się nie przejadł....tymczasem śpi...o właśnie wstał!! kocyk w psyk i na miske..:(

Posted

Niektóre tak mają, że chowają, nie tylko schroniskowe. Jeden z moich wyżłów, szczenięciem będąc, chował w przeróżnych miejscach, a i zakopać w ogródku potrafił. Przeszło mu. A schroniskowym jeszcze teraz, po 5/9 latach zdarza się coś w kocyku zagrzebać. Wonder chudziutki jest, może w schronisku od michy był odganiany i co mu się udało wyrwać, do kącika zanosił i miał.

Posted

"wyszałałem się wczoraj na spacerze:) poznałem "szefa alejki";p, rano zjadlem troche suchej karmy i pół udka..i teraz spię:)dziękuję wszystkim, którzy trzymają za mnie kciuki:) "W.

Posted

prosze mi nie dziekowac! sama przyjemnosc:) te oczy, przy których sie chowają oczy kota ze shreka mi dziekuja:) tymczasem znowu sie martwie. sniadanie zjadł. obiadem i kolacją pogardził...dobrze ze wode pije..:)

Posted (edited)

zrobilam Wonder-owi na szybko tablice
wieczorem zrobie alegratke

i co tam slychac u niejadka?

Edited by Ati
Posted

bez zmian. zjadl garsc karmy. tylko jedna!:( cieszy sie ze spacerow.wyglada wtedy jakby mu nic nie dolegalo. o właśnie wrócił:) merda i merda:) moze skusi się na jakies smakołyki:>

Posted

ooo i wyszła normalna kupka!!:) nie taka woda jak ostatnio tylko normalna!:D przepraszam wszytkich, którzy własnie jedzą i czytaja ten post:D musiałam się tym z Wami podzielic:)

Posted

berbka napisał(a):
ooo i wyszła normalna kupka!!:) nie taka woda jak ostatnio tylko normalna!:D przepraszam wszytkich, którzy własnie jedzą i czytaja ten post:D musiałam się tym z Wami podzielic:)

dobra koopa nie jest zła ;)
to bardzo dobra wiadomość ! znaczy się , ze jednak stres to odpowiedź na brak apetytu

Posted

już po przenosinach...no i wyszło szydło z worka....Wonder potrzebuje wsparcia w postaci przyjaciela :)...i nawet próbuje nim rządzić !...troszkę więcej zjadł ..ale nie za dużo ( żeby nie było ...no) wybiegał się z czarnym Luckim i teraz śpi ....
a tutaj Blog poświęcony Wonderowi
http://forwonder.tumblr.com/
podziękowania serdeczne... Basi ...za cudowną opiekę oraz Ewelinie i Marcinowi, naszemu bierzącemu DT
zaglądajcie na bloga ! zdjęcia i komentarze na bierząco :)

Posted

no i stało się...4dni minęły tak szybko...tylko mi nie mówcie że w 4 dni się nie można przyzwyczaić, że nie można kogoś pokochać. owszem...można. łzy lecą jak grochy...nawet Michał chowa twarz za monitorem (facecie też płaczą:P)... tęsknimy Wondi!! nareszcie to nie Ty musisz płakać przez ludzi...teraz nasza kolej...:(