Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Witajcie
Zwrócono się do mnie z prośbą o pomoc.
W Gubinie na stracji paliw koczowała piękna DON-ka (brak tatuażu, chipa, adresatki).
Aktualnie jest zagrozona wydaniem na łańcuch, do pilnowania w firmie:shake::shake:.
Więcej na fb (z kontaktem telefonicznym do osoby "prowadzącej i zdjęciami):
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000705729363#!/media/set/?set=a.266470613425939.61197.100001890072621&type=3&fb_source=message
Osoba, która do mnie napisała, za wszelką cenę chce ją uchronić od takiego, bardzo niepewnego, losu, bo sucz jest ponoć rewelacyjna.
Ja nie mogę dac DT, ani tym bardziej DS, bo mam dwie (ON i DON) w bloku, w niewielkim mieszkaniu. Nie znam także żadnego DT.
Ciotki (i wójkowie) owczarkowi - pomocy !!! Może znacie jakiś dobry i niedrogi hotelik w lubuskiem, albo (marzenie) DT dla DON-ki

Mam juz zdjęcia !

Edited by Beta&Czata
Posted

Jestem :)
Ale ślicznota :loveu:
Album na Fb udostępniony
Przydałoby się jeszcze wydarzenie - mogę zrobić wieczorkiem :)
Rozmawiałam właśnie o Herci z anett :)
Radziła, żeby w sprawie DT zwrócić się do Psiaki Gabi

Posted

Dzięki Marzenko. A widziałaś nowe zdjęcia (Agnieszka dzis dodała takie zimowe - przepiękne).
Psiaki Gabi wyczaję w domu, bo mnie zaraz szef zabije... Od rana siedzę na Dogo i na owczarku i na fb.

Posted

Wiadomo już, czy jest miejsce u PsiakiGabi ???
Śliczna pannica z Hery :loveu:
Tak mi Jej szkoda :shake:
Ma już wątki na owczarkach ???
Gdyby były potrzebne pieniążki na DT to mogę pod koniec lutego wystawić dla Niej bazarek

Posted

Na ten moment nic więcej nie wiem...Agnieszka, która bezpośrednio pilotuje sprawę, miała już psy w Psiaki-Gabi i zna ten hotel, ale na razie nie wiem, czy rozważa opcję hotelu (zapytałam, ale widocznie jest zajęta, bo nie mam jeszcze odpowiedzi). Gdyby hotel wchodził w grę, to mogłabym zadeklarować stała deklaracę z uwagi na fakt, że założyłam watek i czuję się zobowiązana do jego prowadzenia aż do (mam nadzieję) szczęśliwego finału w postaci DS.
Hera ma wątek na owczarek.pl (na tym drugim portalu - eu - nie mam konta) i na Forum Złoty Pies. Jest także na fb Złotego Psa. Złoty być może zrobi jej wydarzenie na fb.
Ponieważ ja tu tylko "sprzątam", nie chcę mieszać osobom decyzyjnym i wychodzić przed szereg z pytaniem bezpośrednio w hotelu. Z mojej strony rozpuściłam wici w pracy i jedna z moich współpracownic pokaże ją wstępnie rodzicom, którzy w ub. roku pożegnali swego 14-letniego przyjaciela. Tyle, że to Warszawa, więc transport byłby kosztowny (o ile w ogóle by się zdecydowali i przeszli procedurę PA).
p.s. 1
Dziękuję Ci za obecność na wątku, tym sposobem nie spadł na samo dno:loveu:. Wysłałam jeszcze kilka PW z prośba o wejście i podnoszenie. Mam nadzieję, że po południu ktoś wejdzie i znów podniesie.
p.s. 2
A moje obie suńki złapały wirusa i od wczoraj są na antybiotyku (jak nie urok, to s..., w dosłownym tego słowa znaczeniu; mam w całym mieszkaniu wykładzinę dywanową :angryy::angryy::angryy:)

Posted

Nie ma za co dziękować kochana :loveu:
Trzeba suni pomóc i już :):):)
Modlę się, żeby tylko nie trafiła na ten łańcuch :modla: :modla: :modla:
Wieczorkiem zrobię Jej watek na owczarki.eu i ogłoszenie na OwP
Anett, na ile Ją znam, też będzie myśleć, jak pomóc :)
Gdybyś mogła to wstaw info o suni także tu
www.dogomania.pl/threads/8669

Posted

Jestem u Hery .Powiem tylko jedno-zakochalam sie w tym pysiu na zaboj .Nawet kombinowalam juz tak na powaznie ,by pojechala do mnie .Dzwonilam pare razy do Agi do Gubina .Jednak rzeczywistsc wyglada miazdzaco.Kiedy juz bylo tak daleko ,ze maz mi sie zgodzil -spytal o pozwolenie naszego wlasciciela domu .Wstretny gad odmowil ,jednym slowem pelna katastrofa .Jego dom i ani po zlosci ani po dobroci nie mozna z nim gadac .Dwie noce i dwa dni wylam ,rozpaczalam .Nie moge pojac ,jak ktos moze byc bez serca i tak po prostu zabronic .Przciez jeszcze rok temu mielismy sunie i na nia nam pozwolil .Teraz mu sie odwidzialo ,wiec kategorycznie zabronil .Szukam wiec rozpaczliwe innego mieszkania ,gdzie mozna zyc sobie normanie i w spokoju ze psem .Mieszkam u tego pajaca starego juz 20 lat -ale teraz przebral miarke ze swoja wrednoscia .Tak wiec piekny sen o sprowadzeniu Hery do mnie prysnal jak banka mydlana .Licze jeszcze na jakis cud .

Posted (edited)

Najważniejsze, że coś się dzieje - większa szansa, że jeszcze ktoś się w niej zakocha (i nie będzie miał beznadziejnego właściciela domu, za to będzie mieć własny dom z ogrodem).

Marzenko, wrzuciłam ją na DON-y w potrzebie, bo to DON całą gębą. Jest także na wątku Gabi, która poszła do domu (tam ją wrzuciła _Goldenek2)

Edited by Beta&Czata
Posted

Dotarłam na wątek...
Przepraszam Was, ale tak strasznie brakuje mi czasu, ze wykombinowanie kilku minut na psie wątki to wyczyn :(
Nie pozwolę zabrać Hery na łańcuch. A ponieważ Urząd ma taki plan na poniedziałek, postanowilam im "wyciąć numer".
W niedzielę zabieram Herę z punktu przetrzymań. Sama ją tam zawiozłam, więc sama ją "ukradnę".
Nie wiem gdzie ją schowam... Ostateczną opcją jest pomieszczenie u mnie w piwnicy (25m2, okna, ciepło i sucho).
Zgłosiło się kilkanaście chętnych osób do adopcji. Już w "przedbiegach" odpadła większość - albo przeciwni sterylce, albo do "pilnowania", albo "mam ośmioletniego samca, chciałabym żeby po nim maluszki zostały u nas"... i tym podobni dziwacy.
W jednym logicznie gadającym domku jest juz pies, a Hera nie toleruje innych zwierząt, a drugi danych potrzebnych do wizyty nie przysłal jeszcze.
Sprawdzę reakcję suni na inne zwierzaki w neutralnym terenie. Mam wrażenie, ze ona broni miejsca w którym przebywa. Może w innym miejscu będzie spokojniejsza.

Posted

tayga napisał(a):
Dotarłam na wątek...
Przepraszam Was, ale tak strasznie brakuje mi czasu, ze wykombinowanie kilku minut na psie wątki to wyczyn :(
Nie pozwolę zabrać Hery na łańcuch. A ponieważ Urząd ma taki plan na poniedziałek, postanowilam im "wyciąć numer". W niedzielę zabieram Herę z punktu przetrzymań. Sama ją tam zawiozłam, więc sama ją "ukradnę". Nie wiem gdzie ją schowam... Ostateczną opcją jest pomieszczenie u mnie w piwnicy (25m2, okna, ciepło i sucho).
Zgłosiło się kilkanaście chętnych osób do adopcji. Już w "przedbiegach" odpadła większość - albo przeciwni sterylce, albo do "pilnowania", albo "mam ośmioletniego samca, chciałabym żeby po nim maluszki zostały u nas"... i tym podobni dziwacy.
W jednym logicznie gadającym domku jest juz pies, a Hera nie toleruje innych zwierząt, a drugi danych potrzebnych do wizyty nie przysłal jeszcze.
Sprawdzę reakcję suni na inne zwierzaki w neutralnym terenie. Mam wrażenie, ze ona broni miejsca w którym przebywa. Może w innym miejscu będzie spokojniejsza.

Tayga, nie znam Cię, ale już Cię za ten Twój spisek uwielbiam :loveu:
Jesteś niesamowita :):):)
Spadł mi kamień z serca :multi: :multi: :multi:
Jeśli trzeba to zgłaszam się do ogłaszania Hery :loveu:
Potrzebuję tylko tekst i namiary do kontaktu

Posted (edited)

Pokazałam Herę TZ-owi. Szczęka mu opadła i tak została przez dłuższą chwilę. I gdyby nie fakt, że Casta (DON-ka, czyli moje 1/2 psa, bo de facto to sucz syna - tyle, że więcej jest u mnie, niż u niego) jest, delikatnie mówiąc, nietowarzyska to kułabym żelazo...
Hera i Casta mogłyby robić za bliźniaczki. Casta ma nieco ciemniejszą maskę, ale ogony mają bardzo podobne. Oceńcie same:

p.s. Marzena, kiedy Ty sypiasz :roll:?
p.s.2
"Sprawdzę reakcję suni na inne zwierzaki w neutralnym terenie. Mam wrażenie, ze ona broni miejsca w którym przebywa. Może w innym miejscu będzie spokojniejsza."
Aga,może tak być. Casta jest upiorna np. w okolicy mojego bloku. Nie ma prawa żyć nic, co się rusza, bo to jej teren. Po drugiej stronie ulicy jest prawie ok., bo przynajmniej jest odwoływalna, a niektóre psy stają się nawet kumplami do zabawy

Edited by Beta&Czata
Posted

Śliczna jest rzeczywiście, choć tak naprawdę to kondliszon bezpapierowy (kupiona w pseudo przez byłą mojego syna:diabloti::diabloti:), składająca się z samych wad eksterierowych: karpiowata budowa klatki piersiowej, lekka dysplazja stawów biodrowych, zbyt miękki włos okrywowy (w dotyku prawie jak u yorka), a teraz doszło odbarwienie nosa - miała czarny, teraz jej zjaśniał i jest częściowo wątrobiany. Ale w domu charakter typowo onkowy, musi być przy ludziu, a najlepiej na ludziu i ciągle coś robić. jak się nudzi, jest nieszczęśliwa.
To był o.t.
W temacie Hery - chyba się coś szykuje:lol:, ale jeśli wyjdzie - Tayga sama napisze (ja wiem nieoficjalnie od Jola+Rani+Sari, na prośbę której załozyłam ten wątek).

Posted

Beta&Czata napisał(a):
Śliczna jest rzeczywiście, choć tak naprawdę to kondliszon bezpapierowy (kupiona w pseudo przez byłą mojego syna:diabloti::diabloti:), składająca się z samych wad eksterierowych: karpiowata budowa klatki piersiowej, lekka dysplazja stawów biodrowych, zbyt miękki włos okrywowy (w dotyku prawie jak u yorka), a teraz doszło odbarwienie nosa - miała czarny, teraz jej zjaśniał i jest częściowo wątrobiany. Ale w domu charakter typowo onkowy, musi być przy ludziu, a najlepiej na ludziu i ciągle coś robić. jak się nudzi, jest nieszczęśliwa.
To był o.t.
W temacie Hery - chyba się coś szykuje:lol:, ale jeśli wyjdzie - Tayga sama napisze (ja wiem nieoficjalnie od Jola+Rani+Sari, na prośbę której załozyłam ten wątek).

A zatem nie dopytuję ;)
Ale kciuki zaciskam do bólu ...
:modla: :modla: :modla:

Posted

DONnka napisał(a):
Dokładnie tak :):):)
Wiadomo już coś ???

Jak będzie wiadome, Tayga napewno da znać (może Jola napisze mi e-maila, bo wiem, że zdalnie macza paluszki w weryfikowaniu chętnego domku)

Posted (edited)

Powiem Wam cos tak nieoficjalnie kochani .Wczoraj krotko dryndalam do Agi do Gubina i wiecie co? Domki bija sie o Hercie .Aga rozwaza kilka propozycji .Telefony dzwonia na okraglo i w tym sek ,ze kazdy ja chce ...Aga ma ogromne doswiadczenie i tzw.intuicje i zapewniam Was ,ze odda Hercie tylko w najlepsze z najlepszych rak .

Edited by unixena
Posted

czy dobrze trafiłam? Beta&Czata, unixeno? do donkowej piękności:loveu:, skąd takie cudo na stacji paliw:mad:
a tu już obiecujące wiadomości :multi: trzymam mocno kciuki :)