Agnieszka103 Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Teraz przeczytałam, że dla Kołtunka jest szansa! Trzymam mocno kciuki!! Quote
Avilia Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Władek i Kołtun już odebrani ze schronu. Niestety najpierw był kierunek lecznica;/ Władek jest w nienajlepszym stanie: 40 stopni gorączki,śmierdząca biegunka,jakieś dziwne zmiany w uszach.Nie wiadomo co to może być.Najprawdopodobniej jakiś wirus.Ma dostawać przez 7 dni 3 antybiotyki,potem spowrotem do weta. Teraz są w trasie do Sosnowca. Quote
AtaO Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 (edited) Kołtunek jest już w DT :) podróż przebiegła pomyślnie, był bardzo grzeczny, jedynie trochę popłakiwał i przytulał się do Władzia Nowa opiekunka bardzo miła, fajnie się przywitała z psiakiem :) Kołtunek jest bardzo spokojny, przyjaźnie nastawiony do świata. Z wielkim zainteresowaniem obwąchiwał okolice swojego nowego domku. Po szybkim obwąchaniu mieszkania położył się pod lodówką :) PILNIE POTRZEBNE WSPARCIE FINANSOWE NA KARMĘ Edited March 12, 2012 by AtaO Quote
mimiś Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Kołtunek, grzeczny bądź :) no chcę sie dorzucić ale nie mam konta! Lobaria, złotko, miałas mi przysłać..... Quote
Lobaria Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 (edited) Bardzo się cieszę, ze Kołtunek uratowany, martwię się stanem Władka. Czy Pani będzie mogła pojechać z nim do lekarza? Parę osób z Fb wpłaciło pieniążki na Kołtunka - na teraz jest 65 zł 35 groszy - bardzo dziękujemy. Edited March 12, 2012 by Lobaria Quote
Lobaria Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 mimiś napisał(a):Kołtunek, grzeczny bądź :) no chcę sie dorzucić ale nie mam konta! Lobaria, złotko, miałas mi przysłać..... Sorki, już wysyłam. Quote
rents Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Lobaria napisał(a):Bardzo się cieszę, ze Kołtunek uratowany, martwię się stanem Władka. Czy Pani będzie mogła pojechać z nim do lekarza? Nowa opiekunka Władzia w sąsiedztwie ma zaufanego weta (w weekend też ma dyżur a w ostateczności może przyjść na wizytę domową) Quote
Lobaria Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 [quote name='rents']Nowa opiekunka Władzia w sąsiedztwie ma zaufanego weta (w weekend też ma dyżur a w ostateczności może przyjść na wizytę domową) To dobrze. To dzięki Dogo07 Kołtunek i Władek znaleźli domki - dziewczyna całą sobotę i niedzielę działała na Fb - wielkie ukłony.:Rose: Quote
asia-s Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Dziewczyny, komu przeslac pieniazki za wykup Koltuna: AtaO do Ciebie? czy do Laboria jako skarbnika? a wy juz sie rozliczycie Quote
Lobaria Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 asia-s napisał(a):Dziewczyny, komu przeslac pieniazki za wykup Koltuna: AtaO do Ciebie? czy do Laboria jako skarbnika? a wy juz sie rozliczycie Ja nie jestem skarbnikiem Kołtunka, na fb Dogo07 podała moje konto awaryjnie. Pieniądze od osób z fb będę przelewała albo skarbnikowi, który musi się zdeklarować, lub bezpośrednio do opiekunki psiaka. Quote
AtaO Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 asia-s napisał(a):Dziewczyny, komu przeslac pieniazki za wykup Koltuna: AtaO do Ciebie? czy do Laboria jako skarbnika? a wy juz sie rozliczycie To ja dzisiaj zapłaciłam za wykup Kołtunka i Władzia. Zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami wyślę Tobie na PW n-r mojego konta. Dzięki za pamięć. :) Quote
Onaa Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Na zdjęciach to Kołtunek taki nie mały :). A ja dostałam już kilka miłych sms-ów od pani Oli, siostry pani będącej dt. P. Ola ma 17-letniego pieska, więc na pewno doradzi siostrze jak pielęgnować takiego staruszka. A więc Kołtunek został Jerzym :loveu:. Dużo śpi, pewnie wychodzi z niego stres, wrażenia. Jak chciał wyjść na pole, to podszedł do drzwi, ładnie się załatwił i szybko do domku, bo już był zmęczony. Biduś, ma cieplutko, i jest bezpieczny i kochany. Quote
Lobaria Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Dogo07 napisał(a):Na zdjęciach to Kołtunek taki nie mały :). A ja dostałam już kilka miłych sms-ów od pani Oli, siostry pani będącej dt. P. Ola ma 17-letniego pieska, więc na pewno doradzi siostrze jak pielęgnować takiego staruszka. A więc Kołtunek został Jerzym :loveu:. Dużo śpi, pewnie wychodzi z niego stres, wrażenia. Jak chciał wyjść na pole, to podszedł do drzwi, ładnie się załatwił i szybko do domku, bo już był zmęczony. Biduś, ma cieplutko, i jest bezpieczny i kochany. Cudne wieści... Jurek i Władek, ale sie porobiło... Quote
AtaO Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Cieszymy się OGROMNIE :multi: Całe popołudnie myślę o Nim i o Władziu. Już chciałam zadzwonić do p.Joasi, powstrzymywałam się na siłę. Całujemy kochanego psiaka na dobranoc:kiss_2: Quote
Avilia Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Kochany dziadziuś:) Teraz jest bezpieczny,a nam kamień z serca spadł,że nie marznie już w budzie. Quote
Lobaria Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Na rzecz Jerzego dziś przyszło 40 zł od Pani Wiesławy - Mimiś - dziękujemy bardzo. Kołtunek - Jureczek ma więc 105 zł 35 gr Quote
Onaa Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Wczoraj Dziewczyny były w odwiedzinach u Kołtunka - Jerzego, na pewno w wolnej chwili coś napiszą :). Quote
Klaudus__ Posted March 14, 2012 Author Posted March 14, 2012 Tak - byłyśmy wczoraj. Chłopak ma się super. Śpi cały czas - Pani mówiła,że psa nie ma. Zawiozłyśmy Mu suchą karmę i puszki. Bo przecież DT za jedzenie... Chłopak zestresował się na Nasz widok - uciekł do Pana. Jakby się bał,że Go zabierzemy... Mam foty - niebawem wrzucę. Quote
Lobaria Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 [quote name='Klaudus__']Tak - byłyśmy wczoraj. Chłopak ma się super. Śpi cały czas - Pani mówiła,że psa nie ma. Zawiozłyśmy Mu suchą karmę i puszki. Bo przecież DT za jedzenie... Chłopak zestresował się na Nasz widok - uciekł do Pana. Jakby się bał,że Go zabierzemy... Mam foty - niebawem wrzucę. Skoro uciekł do Pana, to znaczy, że widzi w Nim swego obrońcę i opiekuna... Quote
Onaa Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Pewnie jeszcze odsypia stres, wrażenia. A jak z łapkami ? Lepiej ? Quote
Klaudus__ Posted March 14, 2012 Author Posted March 14, 2012 Tuptał po domku. Teraz w domowych warunkach zapewne będzie o niebo lepiej niż w wilgotnej schroniskowej budzie. Quote
Recommended Posts