Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 320
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='maciaszek']Pieniądze przelane, wiek w karcie Kiki na stronie schroniska zmieniony :). Normalnie jak błyskawica jestem :eviltong:.[/QUOTE]

jak coś bierzesz - to poleć proszę koleżankom ;)

Posted

Informacje z dzisiejszej wizyty u weta: Kiki dostała trzecią i już na szczęście ostatnią dawkę/tubę środka odrobaczającego. Oddałam do badania próbki kupska Kiki z dwóch dni pod kątem lamblii. Jutro po południu mam dzwonić do Pana doktora aby dowiedzieć się o wynki. Jeżeli się okaże, że są paskudy w sobotę i niedzielę mam podać po tabletce środka Drontal Plus. Poniżej wklejam rachunek z dzisiaj. Tuba Fenbendazol 3ml 20 zł, badanie kału 10 zł, Drontal Plus 2 tabletki 10 zł. Razem 40 zł. Jeżeli jutro okaże się, że Kiki nie ma lamblii, nie podam Drontalu i oddam go wetowi przy okazji kolejnej wizyty odzyskując 10 zł. Zatem tak na prawdę jutro wieczorem będę wiedziała, czy faktyczny koszt z dzisiaj to 40 zł czy też 30 zł. Rachunek wklejam poniżej:

Poza sprawą zarobaczenia, jeszcze kilka info. Wet obejrzał wyniki Kiki z gabinetu na Paderewie. Bez rewelacji. Niepokojące są ilości zarówno białych jak i czerwonych krwinek. Potwierdził, że badania należy powtórzyć w okolicach połowy czerwca. Powiedziałam mu również o potykaniu się Kiki o przednie łapki - ostatnio dosyć często. Uważa, że podobnie jak źrenice i te potknięcia są wynikiem urazu z przeszłości. Musiała Kiki nieźle oberwać lub obrywać po głowie :( Prawdopodobieństwo zatem bytności guza mózgu istnieje. Wykryć może go rezonans, ale i tak sprawa zakończy się na stwierdzeniu, czy jest ponieważ nie jest to guz mózgu u psów nie jest guzem operacyjnym. No to tyle chyba. Kiki w ostatnich dniach jest dosyć osowiała - zmęczona upałem. Męczy się bardzo szybko i mam wrażenie, że czasami ma zawroty głowy... Kwestia anemii w tej sytuacji też nie jest pewnie bez znaczenia.

Posted

Biedny Kikulek :(. Biedny, że choruje, że lanie kiedyś dostawał :(. A jednocześnie tyle szczęścia ma (teraz) - ma Rominę :loveu:, która tak pięknie o nią dba! :loveu:!

Czekamy na wieści robalowe.

Jak już będziesz wiedziała jaki jest koszt całkowity daj znać. I napisz proszę czy możesz ew. poczekać na zwrot kasy nieco ponad tydzień. A najlepiej wyślij mi to info na PW (razem z kwotą jaką wpłacić mam), żeby mi nie umknęło, że cosik do przelania mam... Dobrze?!

Posted

Kikuniu kochana,jak można było Ciebie uderzyć! Szkoda, że nie możemy dorwać tej bestii, która się na Tobie wyżywała...

Na pewno by została "mile" przyjęta na wolontariacie, po tym jak się patrzy na traktowanie naszych braci mniejszych hołduję zasadzie oko za oko, ząb za ząb!!! :angryy:

Posted

maciaszek napisał(a):
Czekamy na wieści robalowe.

Jak już będziesz wiedziała jaki jest koszt całkowity daj znać. I napisz proszę czy możesz ew. poczekać na zwrot kasy nieco ponad tydzień. A najlepiej wyślij mi to info na PW (razem z kwotą jaką wpłacić mam), żeby mi nie umknęło, że cosik do przelania mam... Dobrze?!

No wylazły pierwotniaki niestety w kupali Kikowej, zatem podałam Drontal Plus w piątek 1 tabletkę i 1 tabletkę w sobotę wg zaleceń wetowych. Kikula zatem kompleksowo odrobaczona!

Posted

Kochane Cioteczki, muszę przemawiać ja - Kika, bo Romina ... no cóż, przejawia umiarkowany entuzjazm. Chyba mnie pokochała ... A ja przecież mieszkałam u niej tymczasem ... W sumie, nie było u niej tak najgorzej, spało mi się wygodnie i na trawce, w cieniu na działce:

... i na ścianie Rominowej sypialni nockami:

tak, że w sumie dzisiaj miałam mieszane uczucia ... Widziałam, że Romina taka coś smutna od piątku chodzi ... pomyślałam, że coś się kroi ... Że może jakiś domek stały się o mnie upomniał ... Żal mi się Rominy zrobiło, więc dzsiaj postanowiłam pod jej nieobecność pozostawić moje siuśki tu i ówdzie (taki wybryk), żeby jej mnie tak bardzo nie brakowało i pogodziła się w końcu z myślą, że inni też mnie chcą kochać. Faktycznie nie spodobało się jej oblane mieszkanko, wtedy to wlazłam mojej kumpelce Kasi do legowiska, czego nigdy wcześniej nie robiłam,

żeby może wzięła winę na siebie ... Albo może po prostu chciałam zostać u Rominy i Kaśki ... Sama nie wiem. W końcu jednak wpakowałam się z Rominą do samochodu i wyruszyłam ku przeznaczeniu:

Teraz mieszkam w Katowicach na Osiedlu Tysiąclecia. Moje nowe Panie to dwie dziarskie emerytki - siostry bliźniaczki :) które będą mnie kochać z całych serc swoich bliźniaczych. Aż dwa serca! Tylko dla mnie! No trochę się rozpędziłam, będę musiała się jednak tą miłością podzielić z pewnym kocurem, no ale jakoś to zniosę, u Rominy były aż dwa ... Moje Panie będą ze mną całe dnie, będą mi poświęcać swój czas, chodzić ze mną na spacery do Parku (mieszkam tuż obok chorzowskiej Żyrafy) będą mnie głaskać, pięknie do mnie mówić. Będę szczęśliwa! A za miesiąc zrobię Rominie psikusa i jej nie poznam :) Pozdrawiam - Wasza Kika.

Posted

Jestem w szoku! Jak to się stało?! :crazyeye:
I nic wcześniej nam nie powiedziałaś? :mad:

Ale z drugiej strony czasem lepiej nie zapeszać :D

Posted

Dodam, że domki stałe się prawie biły o Kikuchnę naszą kochaną :) Na 10 minut przed wyjazdem wczorajszym do domku zadzwoniła Pani, która chciała wziąć Kikulę do siebie jako towarzyszkę dla 8 - letniego pieska, który stracił niedawno przyjaciółkę swoją - sunię staruszeczkę. Oba pieski Pani miała ze schronu i teraz też chce. Poleciłam Pani gorąco Klarę, ale jeśli macie inne typy - dajcei znać. Mam kontakt do Pani. Sunia musi być nieduża, łagodna, ok. 8 - letnia (w wieku psa) i tolerować kocury.

Posted

A może Kreska? Ona taka grzeczna! Ma około 7 lat, ale równie dobrze może mieć 8!
Zero agresji w stosunku do ludzi i psów, ale co do kotów nie wiem.
Sunia nie ma jeszcze stałego opiekuna, kontakt w ogłoszeniach jest na Izę.

http://www.dogomania.pl/forum/threads/227574-Kreska-wyj%C4%85tkowo-grzeczna-i-pos%C5%82uszna-7-letnia-sunia-PILNIE-szuka-domu-!!!

https://picasaweb.google.com/psiwolontariusz/Kreska496127Lat155Kg40Cm14052012R