maciaszek Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 (edited) Wysłałam tej osobie PW, ale na razie się nie odezwała. Edited March 8, 2012 by maciaszek Quote
maciaszek Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Przesyłka jutro będzie wysłana :smile:. Soboz, potwierdź jak dotrze, dobrze? :smile: Quote
awede Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Saphira18, ja się z Tobą zgadzam, narazie nie piszmy o nowotworze, dopiero można powiedzieć o przypuszczeniu jeśli ktokolwiek się w jej sprawie z nami skontaktuje! Soboz - czy są może jakieś nowe zdjęcia z dzisiejszego spaceru? Quote
soboz4 Posted March 9, 2012 Author Posted March 9, 2012 niestety, wczoraj było zebranie i psy wyszły jak było ciemno Quote
soboz4 Posted March 9, 2012 Author Posted March 9, 2012 Jutro będę mała jeszcze dwa paragony Kiki, jeden na 25 zł od Agnieszki z pierwszych badań, drugi od Ani z biochemii na 50 zł, mój za encorton to 9,93 zł, Kika musi iść na kontrolę za 10 dni, mam jeszcze 18 tabletek, więc Kika ma razem 38 tabletek, przez pierwsze 3-4 dni ma brać 1 tabletkę dziennie, potem doba przerwy i co drugi dzień jedna tabletka, potem jest jakaś przerwa ale to się dowiemy za 10 dni, całość leczenia około 4 miesiące, pierwsze dni trzeba ją bardzo dokładnie obserwować, sterydy nie zawsze są dobrze przyjmowane przez organizm gdyby było konto zaczęlibyśmy zbierać na dt dla Kiki i leczenie i okulary, ale teraz w stanie zawieszenia nie bardzo wiem jak to zrobić... Quote
soboz4 Posted March 9, 2012 Author Posted March 9, 2012 żeby teraz udało się jej dopasować okulary, to nawet jak nerw wzrokowy jest trwale uszkodzony to mogłaby bez bólu przebywać na słońcu :roll: Quote
kiyoshi Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 Trzymam kciuki za Kiki. jest taka kochana!! dzisiaj bez okularów rzeczywiście bardzo mrużyła oczka na słońcu...ale będzie lepiej:) Babunia wróci jeszcze do formy i nam wszystkim pokaże:) Quote
awede Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 A dziś na spacerku... -Jak zwykle, troszkę pobiegaliśmy, troszkę poćwiczyliśmy i troszkę pospaliśmy. Na zajęciach Kiki jak zwykle szło bardzo dobrze! Tym razem tylko, bardzo szybko się zmęczyła! Zasnęła po godzince ćwiczeń, na szczęście to już pod koniec zajęć, nie chciało jej się wstać ani nic robić. Przymierzaliśmy też jej też okularki, jednak niechętnie w nic chodziła, ciągle próbowała je ściągnąć... Quote
jofracy Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Piękna jest. W umaszczeniu podobna do border collie. Widać, że słaba, skoro tak szybko zasypia biedulka :( Quote
soboz4 Posted March 11, 2012 Author Posted March 11, 2012 to mnie również bardzo martwi, wyniki ma dobre, ale kondycję bardzo słaba, wiem jak było z Misią, chorowała na nowotwór wątroby, w lutym były pierwsze objawy, co miesiąc usg, badania krwi, pierwsze zmiany w wynikach na usg pojawiły się z początkiem lipca, wcześniej tylko spadek sił, brak apetytu. Kika lubi jeść, to jest dobry znak, może po prostu brak jej witaminek? Quote
soboz4 Posted March 11, 2012 Author Posted March 11, 2012 (edited) Wszystkie paragony Kiki myślę, że przelej do mnie pieniądze, ja w czwartek dam Ani i Agnieszce kasę, Agnieszka jeszcze musi rozliczyć bazarek, ale żeby było uporządkowane niech przeleje wszystko na wybieg, na nasze konto Razem 84,93 zł Agnieszko i Aniu żebyście nie zapomniały przyjść do mnie po kasę w czwartek! Edited March 11, 2012 by soboz4 Quote
awede Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 To od razu przeleję kasę na bazarek, poproszę numer konta na który mam wysłać na pw! A co do witamin - ja mam dla mojej suni takie tabletki z witaminami, mogę przynieść do schroniska i możemy spróbować Kice dać! Quote
maciaszek Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 soboz4 napisał(a):myślę, że przelej do mnie pieniądze (...) Razem 84,93 zł Przeleję we wtorek :). Możesz wkleić te paragony na katowicki wątek? awede napisał(a):To od razu przeleję kasę na bazarek, poproszę numer konta na który mam wysłać na pw!Zaraz wyślę. Quote
aeriel Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Awede, Kiki przydałaby się nowa firmówka, a tą starą by się usunęło (pisze tam, że ma 4 lata). Jakbyś mogła, może napisz firmówkę tak by zainteresowała osoby starsze, na przykład "Kiki tak jak Ty nosi czasem okulary, tak jak Ty lubi rozsiąść się w ciepłym kąciku, tak jak Ty potrafi też kochać. Jak to się stało, że jeszcze się nie poznaliście?" albo "Kiki wyprowadzi Cię na spacer byś wreszcie przestał ukrywać się przed światem. Ofiaruje Ci całe swoje psie serduszko jeśli tylko zechcesz dać jej ciepły, kochający dom". Napisz też że jest mała, bo starsze osoby lubią małe psiaki :) Jak zrobisz firmówkę to ją wydrukuję i poproszę o wywieszenie w sklepie zoologicznym gdzie zwolniło się jedno miejsce po Mobiczku, który juz grzeje pupcię w nowym domu :) Quote
awede Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 aeriel napisał(a):Awede, Kiki przydałaby się nowa firmówka, a tą starą by się usunęło (pisze tam, że ma 4 lata). Jakbyś mogła, może napisz firmówkę tak by zainteresowała osoby starsze, na przykład "Kiki tak jak Ty nosi czasem okulary, tak jak Ty lubi rozsiąść się w ciepłym kąciku, tak jak Ty potrafi też kochać. Jak to się stało, że jeszcze się nie poznaliście?" albo "Kiki wyprowadzi Cię na spacer byś wreszcie przestał ukrywać się przed światem. Ofiaruje Ci całe swoje psie serduszko jeśli tylko zechcesz dać jej ciepły, kochający dom". Napisz też że jest mała, bo starsze osoby lubią małe psiaki :) Jak zrobisz firmówkę to ją wydrukuję i poproszę o wywieszenie w sklepie zoologicznym gdzie zwolniło się jedno miejsce po Mobiczku, który juz grzeje pupcię w nowym domu :) Jasne, najpóźniej jutro wieczorem będzie ;) I wielkie dzięki za pomysły, na pewno wykorzystam obydwa :D Quote
aeriel Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Nie jestem pewna czy pisanie na firmówce "być może ma nowotwór" jest dobrym pomysłem... Tym bardziej, że równie dobrze może to być zapalenie nerwu wzrokowego, a jeśli napiszesz o nowotworze Kiki domu raczej nie znajdzie :( Nie wiem, może się mylę, ale widziałam na dogo sporo chorych na nowotwór psów i wszystkie umierają w schroniskach, bo nikt nie chce ich adoptować... Quote
awede Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 aeriel napisał(a):Nie jestem pewna czy pisanie na firmówce "być może ma nowotwór" jest dobrym pomysłem... Tym bardziej, że równie dobrze może to być zapalenie nerwu wzrokowego, a jeśli napiszesz o nowotworze Kiki domu raczej nie znajdzie :( Nie wiem, może się mylę, ale widziałam na dogo sporo chorych na nowotwór psów i wszystkie umierają w schroniskach, bo nikt nie chce ich adoptować... Tak, tak, masz rację, myślałam już o tym i miałam to zmienić ale wyleciało mi to z głowy, jutro rano to zmienię ;) Quote
soboz4 Posted March 14, 2012 Author Posted March 14, 2012 Trochę za dużo tekstu, firmówka powinna tylko mieć konieczne informacje, jak największe zdjęcie by kogoś zachęcić Quote
awede Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Zmieniłam, teraz jest mniej tekstu a większe obrazki, niestety nie umiem zalogować się na picasse schroniskową, była zmiana hasała? Teraz Kiki ma dwie firmówki, dziękuję też soboz4 za zrobienie pierwszej! ;) Quote
miudzioszka Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 Lepiej tylko aby na firmówce nie było błędów ortograficznych. PODARUJ piszę się przez "u" otwarte ;) Quote
Recommended Posts