Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 320
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Saphira18, ja się z Tobą zgadzam, narazie nie piszmy o nowotworze, dopiero można powiedzieć o przypuszczeniu jeśli ktokolwiek się w jej sprawie z nami skontaktuje!

Soboz - czy są może jakieś nowe zdjęcia z dzisiejszego spaceru?

Posted

Jutro będę mała jeszcze dwa paragony Kiki, jeden na 25 zł od Agnieszki z pierwszych badań, drugi od Ani z biochemii na 50 zł, mój za encorton to 9,93 zł, Kika musi iść na kontrolę za 10 dni, mam jeszcze 18 tabletek, więc Kika ma razem 38 tabletek, przez pierwsze 3-4 dni ma brać 1 tabletkę dziennie, potem doba przerwy i co drugi dzień jedna tabletka, potem jest jakaś przerwa ale to się dowiemy za 10 dni, całość leczenia około 4 miesiące,
pierwsze dni trzeba ją bardzo dokładnie obserwować, sterydy nie zawsze są dobrze przyjmowane przez organizm

gdyby było konto zaczęlibyśmy zbierać na dt dla Kiki i leczenie i okulary, ale teraz w stanie zawieszenia nie bardzo wiem jak to zrobić...

Posted

Trzymam kciuki za Kiki. jest taka kochana!!
dzisiaj bez okularów rzeczywiście bardzo mrużyła oczka na słońcu...ale będzie lepiej:) Babunia wróci jeszcze do formy i nam wszystkim pokaże:)

Posted

A dziś na spacerku...
-Jak zwykle, troszkę pobiegaliśmy, troszkę poćwiczyliśmy i troszkę pospaliśmy. Na zajęciach Kiki jak zwykle szło bardzo dobrze! Tym razem tylko, bardzo szybko się zmęczyła! Zasnęła po godzince ćwiczeń, na szczęście to już pod koniec zajęć, nie chciało jej się wstać ani nic robić. Przymierzaliśmy też jej też okularki, jednak niechętnie w nic chodziła, ciągle próbowała je ściągnąć...

Posted

to mnie również bardzo martwi, wyniki ma dobre, ale kondycję bardzo słaba, wiem jak było z Misią, chorowała na nowotwór wątroby, w lutym były pierwsze objawy, co miesiąc usg, badania krwi, pierwsze zmiany w wynikach na usg pojawiły się z początkiem lipca, wcześniej tylko spadek sił, brak apetytu.

Kika lubi jeść, to jest dobry znak, może po prostu brak jej witaminek?

Posted (edited)

Wszystkie paragony Kiki

myślę, że przelej do mnie pieniądze, ja w czwartek dam Ani i Agnieszce kasę, Agnieszka jeszcze musi rozliczyć bazarek, ale żeby było uporządkowane niech przeleje wszystko na wybieg, na nasze konto

Razem 84,93 zł

Agnieszko i Aniu żebyście nie zapomniały przyjść do mnie po kasę w czwartek!

Edited by soboz4
Posted

To od razu przeleję kasę na bazarek, poproszę numer konta na który mam wysłać na pw!

A co do witamin - ja mam dla mojej suni takie tabletki z witaminami, mogę przynieść do schroniska i możemy spróbować Kice dać!

Posted

soboz4 napisał(a):
myślę, że przelej do mnie pieniądze
(...)
Razem 84,93 zł

Przeleję we wtorek :).
Możesz wkleić te paragony na katowicki wątek?

awede napisał(a):
To od razu przeleję kasę na bazarek, poproszę numer konta na który mam wysłać na pw!
Zaraz wyślę.

Posted

Awede, Kiki przydałaby się nowa firmówka, a tą starą by się usunęło (pisze tam, że ma 4 lata).
Jakbyś mogła, może napisz firmówkę tak by zainteresowała osoby starsze, na przykład

"Kiki tak jak Ty nosi czasem okulary, tak jak Ty lubi rozsiąść się w ciepłym kąciku,
tak jak Ty potrafi też kochać. Jak to się stało, że jeszcze się nie poznaliście?"

albo

"Kiki wyprowadzi Cię na spacer byś wreszcie przestał ukrywać się przed światem.
Ofiaruje Ci całe swoje psie serduszko jeśli tylko zechcesz dać jej ciepły, kochający dom".

Napisz też że jest mała, bo starsze osoby lubią małe psiaki :)

Jak zrobisz firmówkę to ją wydrukuję i poproszę o wywieszenie w sklepie zoologicznym
gdzie zwolniło się jedno miejsce po Mobiczku, który juz grzeje pupcię w nowym domu :)

Posted

aeriel napisał(a):
Awede, Kiki przydałaby się nowa firmówka, a tą starą by się usunęło (pisze tam, że ma 4 lata).
Jakbyś mogła, może napisz firmówkę tak by zainteresowała osoby starsze, na przykład

"Kiki tak jak Ty nosi czasem okulary, tak jak Ty lubi rozsiąść się w ciepłym kąciku,
tak jak Ty potrafi też kochać. Jak to się stało, że jeszcze się nie poznaliście?"

albo

"Kiki wyprowadzi Cię na spacer byś wreszcie przestał ukrywać się przed światem.
Ofiaruje Ci całe swoje psie serduszko jeśli tylko zechcesz dać jej ciepły, kochający dom".

Napisz też że jest mała, bo starsze osoby lubią małe psiaki :)

Jak zrobisz firmówkę to ją wydrukuję i poproszę o wywieszenie w sklepie zoologicznym
gdzie zwolniło się jedno miejsce po Mobiczku, który juz grzeje pupcię w nowym domu :)

Jasne, najpóźniej jutro wieczorem będzie ;) I wielkie dzięki za pomysły, na pewno wykorzystam obydwa :D

Posted

Nie jestem pewna czy pisanie na firmówce "być może ma nowotwór" jest dobrym pomysłem...
Tym bardziej, że równie dobrze może to być zapalenie nerwu wzrokowego,
a jeśli napiszesz o nowotworze Kiki domu raczej nie znajdzie :(
Nie wiem, może się mylę, ale widziałam na dogo sporo chorych na nowotwór psów
i wszystkie umierają w schroniskach, bo nikt nie chce ich adoptować...

Posted

aeriel napisał(a):
Nie jestem pewna czy pisanie na firmówce "być może ma nowotwór" jest dobrym pomysłem...
Tym bardziej, że równie dobrze może to być zapalenie nerwu wzrokowego,
a jeśli napiszesz o nowotworze Kiki domu raczej nie znajdzie :(
Nie wiem, może się mylę, ale widziałam na dogo sporo chorych na nowotwór psów
i wszystkie umierają w schroniskach, bo nikt nie chce ich adoptować...

Tak, tak, masz rację, myślałam już o tym i miałam to zmienić ale wyleciało mi to z głowy, jutro rano to zmienię ;)

Posted

Zmieniłam, teraz jest mniej tekstu a większe obrazki, niestety nie umiem zalogować się na picasse schroniskową, była zmiana hasała?

Teraz Kiki ma dwie firmówki, dziękuję też soboz4 za zrobienie pierwszej! ;)