skarpetki Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Witam, widziałam dziś jak pies błąkał się w okolicach opery we wrzeszczu, przebiegał przez jezdnie, bałam się, że coś mu się stanie. Potem wbiegł na jakieś posesje przy Al. Zwycięstwa i na jednej z nich się zatrzymał bo dalej nie miał już możliwości przejścia, pytałam się w tym budynku czy znają tego psa - odpowiedzieli, że nie. Zadzowoniłam do schroniska Promyk i przyjechał kierowca, który zabrał psa do schroniska. Pewnie ludzie ze schroniska zrobią ogłoszenia, ale piszę, ponieważ może ktoś skojarzy psa, albo sam właściciel w poszukiwaniu psa wejdzie tu na forum. Pies średniej wielkości, czarny (z przodu, na łapach trochę siwa sierść), wygląda na zadbanego, grzeczny, nie agresywny. http://img193.imageshack.us/img193/6797/zdjcie0146o.jpg Możliwe, że wyrwał się komuś podczas spaceru... mam nadzieję, że właściciel się po niego zgłosi. Quote
martasekret Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 rozumiem, że pies, nie suka...? tutaj zgubione suczkę: http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zgubione-znalezione/10-02-1012-r-na-oruni-dolnej-zaginela-czarna-mloda-suczka-labrador-mieszaniec-ogl4671676.html Quote
skarpetki Posted February 14, 2012 Author Posted February 14, 2012 Tak, to był pies. Ciężko mi określić wiek, ale mógł mieć około 5-6 lat. Quote
martasekret Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 nie ma go jeszcze na stronie Promyka w zakładce "dziś trafiłem"...nie wiem, dlaczego - z reguły od razu wrzucają tam nowe zguby... Quote
skarpetki Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 Też sprawdzałam, czekałam do dzisiaj, myślałam, że może zaktualizują, a jest już tam pies który wczoraj trafił do schroniska. Jutro zadzwonię do schroniska i się zapytam, może właściciel zgłosił się tego samego dnia? Quote
skarpetki Posted February 16, 2012 Author Posted February 16, 2012 Dzwoniłam dziś do schroniska i otrzymałam informację, że pieska odebrał właściciel :) Jeśli nie było o nim informacji na stronie schroniska to pewnie odebrał go poniedziałek lub wtorek. Dobrze, że tak to się skończyło!!! :) Quote
Recommended Posts