maga18 Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 to super :loveu: ja znam taka metode: w wieku 14 dniu - daje sie surowa zmiksowaną wołowinke wielkosci pestki w wieku 15 dni - 2 x wołowinka wielkosci pestki slonecznika w wieku 16 dni - 1 x wolowinka wielkosci orzecha laskowego w wieku 17 dni - 2 x wolowinka wielkosci orzecha laskowego w wieku 18 dni - 1 x wolowinka wielkosci orzecha wloskiego w wieku 19 dni - 2 x wolowinka wielkosci orzecha wloskiego od 25 dnia - mozna wprowadzic kaszki manny na mleku, biszkopty na mleku, serek biały na mleku taka diete dała mi hodowczyni mojej sznaucerki :) - ona tak wychowała 4 mioty szczeniat Quote
Alojzyna Posted February 8, 2007 Author Posted February 8, 2007 A ja odwrotnie :evil_lol: Najpierw wprowadzam biały serek a dopiero potem miesko, a potem suchą karmę karmę. Dokarmianie zaczynam najczęściej dopiero 21 dnia, chyba, że suka ma mało pokarmu, to nieco wcześniej. I tak: 1,2,3, dzień dokarmiania - porcja serka wielkości orzeszka laskowego wymieszna z rozgniecioną tabletką Panacur-u (przy okazji odrobaczam szczenięta, a w 3-cim dniu również sukę) 4,5,6, 7 dzień dokarmiania - 2 razy dziennie : raz serek raz zmielone mięsko W 2-gim tygodniu dokarmiania (zwykle 4-ty tydzień życia) oprócz serka i mięska wprowadzam 3-ci posiłek w postaci suchej namoczonej karmy dla szczeniąt. W następnych tygodniach, jeżeli szczenięta chętnie rozgryzają suchą karmę, to wycofuję karmę rozmoczoną a mają stale dostęp do karmy suchej. Stopniowo przechodzę na suchą karmę dodając do niej łyżeczkę kwaśnej śmietany, tyle tylko, żeby nieco ją zwilżyć. Quote
Recommended Posts