owczarnia Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Uuuu, Hery nie polecam :(. Wylęgarnia łupieżu :(. Z kim się nie spotkałam kto tego szamponu używa, każdy mówi to samo. A i mój Fuzlak jako świeżo upieczony podopieczny niedoświadczonej pańci też owego łupieżu zaznał. Dopiero fryzjerka nas naprowadziła na dobre kosmetyki. Quote
Megula Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Hmm.. ja niestety nie bardzo jestem w kosmetykach obeznana. Ale skoro tak mowisz, to sie nad Hery zastanowie. :roll: A na jakie kosmetyki naprowadzila Was fryzjerka? :lol: Quote
natasza123 Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Magda_Miki napisał(a):Jej:roll: Skutki uboczne po stosowaniu kosmetyków dla ludzi nie muszą sie pojawic juz po pierwszym myciu...moze to nastapic po kilku tygodniach, miesiacach. Yorki maja odczyn pH skory, ktory wynosi az 9! Porownujac odczyn pH skory ludzi to jest kosmos:-o(dla przypomnienia ludzka ma 5,5pH). naprawde nie polecam:shake: Może i jest to prawda co mówisz choć ja ten "ludzki" szampon stosuję już ponad pół roku. Ale masz bardzo mocne argumenty, a z nauką nie ma co się spierać. Ale ważną kwestią jest fakt, że taki szampon poleciła mi fryzjerka. Czy nie uważacie że właśnie osoba wykonująca taki zawód nie powinna gadać takich rzeczy. Ja - osoba mało doświadczona w pielęgnacji 'yorkowego' włosa odrazu się jej posłuchałam. Tym bardziej że owa Pani wydaje mi się profesjonalistką i niedługo ponownie jadę do niej z psiakiem na obcięcie. A tu podpowiedziała mi sposób którym niechcący mogłabym zaszkodzić pupilowi. Odrazu nasuwa mi się kolejne pytanie: jakie kosmetyki są według Was godne polecenia??? Btw. z tego co wiem bardzo dużo właścicieli yorków używa do pielęgnacji właśnie tej 'ludzkiej' odżywki. Moze trzeba ich uświadomić?! Quote
Upiór Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Godne polecenia są: Iv San Bernard, Pet Silk, Laser Lites, Plush Puppy, Vellus... no mozna tu dopisac All Systems, ale... piesek powinien miec dobry wlos z urodzenia, bo inaczej, moze byc trudno:roll: Quote
Sara_i_Aris Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Ja używam Hery i mój nie ma po nim łupieżu... Ale właśnie teraz się zastanawiamy nad Iv San Bernard ;) Quote
owczarnia Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Megula napisał(a):A na jakie kosmetyki naprowadzila Was fryzjerka? :lol: Na Iv San Bernarda. Używam od zaraz... czterech lat - Fuzlak ma cztery i pół ponad - by się zgadzało, tak od czterech. I mogę powiedzieć o tej firmie tylko same dobre rzeczy. Quote
Sara_i_Aris Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 A ona jest lepsza niż Hery? Bo nie wiem czy mamy kupic czy nie... Quote
agoosia Posted February 8, 2007 Author Posted February 8, 2007 ja tez hery nie poecam niestety wykosztowałam sie na kilka produktów i teraz tego potwornie załuje.. Arika co prawda łupiezu nie dostala ale za to alergii cała była w plamkach :/ teraz sama nie wiem co mam zrob8ic bo włos jest przesuszony są kołtunki a jak na złosc akurat funduszy brak i nie moge sobie w tej chwili pozwolic nakupno nie najlepszego preparatu zastanawialm sie nad ehaso bo cena przystepna ale chyba jednak wybiore iv san bernard jak sie przegląda fora to zdecydowanie ta linia jest polecana aczkolwiek wraz z radą Owczarni poszukuje bio groomu Quote
owczarnia Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Yorkie napisał(a):A ona jest lepsza niż Hery? Bo nie wiem czy mamy kupic czy nie... W ogóle nie ma porówniania. I, wbrew pozorom, wcale nie jest aż tak dużo droższa - szampony i odżywki Iv San Bernarda to najczęściej koncentraty, do rozcieńczania z wodą, bardzo, bardzo wydajne. Jedna butla za 60 zł starczy na trzy razy dłużej niż pięć butelek Hery. Quote
Sara_i_Aris Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Aha... no to się bardziej opłaca :p Quote
owczarnia Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 [quote name='agoosia']ja tez hery nie poecam niestety wykosztowałam sie na kilka produktów i teraz tego potwornie załuje.. Arika co prawda łupiezu nie dostala ale za to alergii cała była w plamkach :/ teraz sama nie wiem co mam zrob8ic bo włos jest przesuszony są kołtunki a jak na złosc akurat funduszy brak i nie moge sobie w tej chwili pozwolic nakupno nie najlepszego preparatu zastanawialm sie nad ehaso bo cena przystepna ale chyba jednak wybiore iv san bernard jak sie przegląda fora to zdecydowanie ta linia jest polecana aczkolwiek wraz z radą Owczarni poszukuje bio groomu Na b. wysuszony włos spróbuj tego: SUPER CREAM najskuteczniejsza kuracja olejowa dla skóry i sierści, zawierająca olej z kiełków pszenicy, proteiny, witaminę E oraz specjalne substancje kosmetyczne, powodujące że po zastosowaniu Super Cream efekt jest natychmiastowy. Sucha szata odzyskuje blask i wystawową kondycję. Nawilża skórę, pomagając łagodzić i zapobiegać wysuszaniu oraz podrażnieniom i swędzeniu. Ułatwia rozczesywanie suchej i mokrej sierści. Nie pozostawia tłustego osadu. Nie podrażnia. Ma naturalne pH. Posiada właściwości antystatyczne. Preparat łatwy do zmycia szamponami BIO-GROOM. Posiada naturalne pH. Przyjazny dla środowiska, ulega biodegradacji. Produkt dla psów i kotów. Polska strona dystrybutora Bio-Groom Ze sklepów internetowych mających w ofercie Bio-Groom znalazłam ten, ten i ten. Quote
Megula Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 O Iv San Bernard tez slyszalam, ale nie widzialam w sklepie :shake: Pomyslalam o Hery bo po pierwsze znana firma, po drugie rozsadne ceny widzialam (40zł), ale skoro nie ma zbyt dobrych opinii to wole nie ryzykowac. No ok, to teraz poszukam Iv San Bernard, tylko czego dokladnie szukac? :roll: Szampon dla psów długowłosych, dla wszystkich psów? Bo znajac zycie w zoologicznym zrobia ze mnie debila. Tak jak to ze linka automatyczna flexi yorka wciągnie :lol: Pozdrawiam. Quote
Mynia Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Ceny są podobne (ok.40zł), my używamy szamponu i odżywki zielone jabłuszko :) Quote
daria1 Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Ja używam do Rosy kosmetyków firmy Gimborn olejek norkowy i szampon są mniej więcej w tej samej cenie około 35 zł.Poleciła mi je koleżanka która pracuje w hurtowni zoologicznej.Sprawdzają się świetnie olejek pięknie pachnie i nabłyszcza sierść bez obciążania włosa a szampon zawiera tez olejek norkowy.Polecam wszystkim i odradzam stosowanie kosmetyków dla dzieci np Johnson.Po tym szamponie Rosa miała łupież i suchą skórę.Psy mają inne ph i trzeba jednak stosować kosmetyki typowo "psie".Pozdrawiam Was dziewczyny!!!!!!!!! Quote
owczarnia Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 [quote name='Megula']O Iv San Bernard tez slyszalam, ale nie widzialam w sklepie :shake: Pomyslalam o Hery bo po pierwsze znana firma, po drugie rozsadne ceny widzialam (40zł), ale skoro nie ma zbyt dobrych opinii to wole nie ryzykowac. No ok, to teraz poszukam Iv San Bernard, tylko czego dokladnie szukac? :roll: Szampon dla psów długowłosych, dla wszystkich psów? Bo znajac zycie w zoologicznym zrobia ze mnie debila. Tak jak to ze linka automatyczna flexi yorka wciągnie :lol: Pozdrawiam. W zoologicznym Iv San Bernarda nie kupisz kochana, zapomnij (w każdym razie ja jeszcze w żadnym nie widziałam). Albo w salonie strzyżenia, albo u dystrybutora, albo - i to najprościej oraz najtaniej - w internecie ;). Niemal każdy szanujący się portal zajmujący się sprzedażą artykułów dla zwierząt dysponuje Iv San Bernardem. Na przykład Krakvet, o proszę. Świetny sklep, bardzo dobre ceny, i mają wysyłkę gratis przy zakupach powyżej 99 zł :cool3:. Quote
Sara_i_Aris Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Nie, w żadnym zoologicznym sklepie nie ma tych produktów... Ja właśnie będę zamawiała przez Internet, bo u mnie w salonie pielęgnacyjnym dla psa nie ma :shake: Quote
Upiór Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 owczarnia napisał(a):Na Iv San Bernarda. Używam od zaraz... czterech lat - Fuzlak ma cztery i pół ponad - by się zgadzało, tak od czterech. I mogę powiedzieć o tej firmie tylko same dobre rzeczy. ale... mam nadzieję, ze po tym poscie Owczarni caly forum nie będzie kupowac tylko i wylącznie ISB:cool3: poniewaz kazdemu trza znalezc jakby "swoją" kosmetykę dla swojego psa, bo np. mojej Jeannie, i jeszcze parych moich kolezanek yorkom wlasnie ISB nie bardzo pasuje, a zwlaszcza Mella Verde Zielone jabluszko:roll: wloski bardzo elektryzują się:roll: Quote
Sara_i_Aris Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 No na pewno nie ;) Ja mojemu kupuję, żeby zobaczyć czy będzie przyswajał te, bo Hery jest drogie i starcza na mało czasu :eviltong: Quote
duszek01 Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Hery jest drogi?Iv San Bernard jeszcze droższy;) ,no ale o niebo lepszy;) Quote
Sara_i_Aris Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 No Hery aż tak drogi nie jest, ale starcza na mniej czasu niż ten drugi. No to chyba bardziej się opłaca Iv San Bernard, nie? Zresztą, sama już nie wiem :shake: Quote
duszek01 Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 ja akurat patrze na to co jest lepsze dla moich psów.Hery mi nie odpowiada bo włos jest napuszony.All Sytems,Iv San Bernard to to co uzywam dla swoich psiaków;) Quote
owczarnia Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 A żeby się włoski nie elektryzowały to trzeba spraya kupić specjalnego (albo olejek norkowy). Bardzo lubię jak ktoś tak wyrywa sobie moje notki z kontekstu i dorabia do nich znaczenie według własnego uznania, swoją drogą :cool3:. Quote
Sara_i_Aris Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Ja jak na razie nie miałam problemu z elektryzowaniem się włosków Arisa :p :eviltong: Quote
Recommended Posts