Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No właśnie, wsparcie psychiczne też zawsze mile widziane.
Może moglibyśmy się jakoś odwdzięczyć? Kotkiem na przykład? ;) ;) ;)

Brązowa, zlituj się i przestań mnie kłuć po oczach szczeniaczkami w plamki, one takie są cudne.

• Replies 320
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Betbet napisał(a):
Wyjeżdżam z żalem ogromnym, ale ściągają mnie sprawy rodzinne. Porzucam pracę i znajomych. Mam nadzieję, że będzie mi tu kiedyś dane wrócić. Trzymam kciuk iza działalność, póki co nie będę miała pracy i funduszy ,ale jeśli uda mi się odkuć to na pewno nie zapomnę o trójmiejskich bidach.

w takim razie trzymam kciuki za szybki powrót! ;)

Posted

Przykro że Betbet opuszcza trójmiasto i ze swojej str również trzymam kciuki za powrót oraz żeby wszelkie sprawy się poukładały.

Pojechałam z Misterem do weta sama. Uff było ciężko zwłaszcza, że blisko tramwaju otworzył drzwiczki od transporterka i chciał dać dyla. Mój koci refleks i tym razem nie zawiódł więc go złapałam w locie i wsadziłam do transportera :D

Niunio szwów już nie ma :) Jeszcze przez 5 dniu ma dostawać maści i kropelki do oczu. Teraz śpi, jeszcze go trzyma ten jasiek hihi.

Jeśli chodzi o to czy ktoś w sprawie adopcji do mnie dzwonił to niestety nie. Jeśli nikt nie zadzwoni lub osoba nie będzie miała pojęcia o kotach i wyczuję że to jej/jego kaprys to chyba zrozumiecie że kota nie oddam, nie mam pewności czy jak pojawi się problem kotu nie zostanie zwrócona wolność :( To jak nie będzie zainteresowania kot zostanie u mnie, nie wyniosę go na dwór po tym przez co przeszedł. Będzie ciężko ale czegóż się nie robi dla zwierzaka.

Może się zdarzyć, że Misterek będzie wymagał następnej operacji oczka jeśli dalej będzie łzawienie. Pan dr powiedział, że jeśli dalej będzie problem to za 2 lub 3 miesiące kicio znowu pójdzie pod nóż, oby tak nie było. Tyle czasu może zająć powiece ułożenie się na nowo. Niestety jeszcze oczka łzawią ale myślę że to sprawka ściągających go szwów. Mam obserwować oczęta Misterka po tych 5 dniach podawania leków. Jak mnie coś zaniepokoi mam jechać do lecznicy.

Moja Neko miała wczoraj mastektomię :( Niby mały guziorek, którym nie miałyśmy się z mamą przejmować nagle urósł znacznie i jak w środę byłam u wetki tak w czwartek już moja Nusia poszła pod nóż :( Na szczęście guz nie zdążył się zadomowić i podłączył się lekko do jednego cycorka. Na wszelki wypadek trzeba było usunąć sąsiadujące cycunie. Oj moja 12 letnia kicia i teraz biedactwo w kaftaniku musi siedzieć. Jedna moja kotka przeszła mastektomię, a teraz druga :( Jestem mega niewyspana bo większość nocy pilnowałam Neko żeby krzywdy sobie nie zrobiła, taka była pijana hihi Wybaczcie jeśli plotę bzdury ;)

Posted

ledwo go wyciągnęłam z transportera ocieplonego oczywiście ocieplaczem i czerwonym materiałem w czarne kropki :) /w tle/ Mojego projektu a wykonanie mojej mamy :)

oczko z bliska

Posted

Bozie bidulek taki. Oj kaerjot, gdybym tylko mogła go zabrać... To ja Ci się przy okazji pochwalę, że robiłam banerek szczeniaczków w plamki;):P

Biedna Neko:( Masz jakieś jej fotyy?

Gameta, jadę 28 marca. Pożegnania live nie będzie, bo mi nerwy nie wytrzymają takich wzruszeń. Skupiam mózg na konkretach: pakowanie, szykowanie itp.

Posted

[quote name='Betbet']
Biedna Neko:( Masz jakieś jej fotyy?

Neko jest na mnie obrażona siedzi pod sekretarzykiem i nie chce wyjść :) Dziś już dobrze się czuję jutro jej mam podać zastrzyk i w poniedziałek. W czwartek idę na częściowe zdjęcie szwów i ogóle obadanie. Biedna znowu się posiusia ze strachu ;)

Posted

kaerjot napisał(a):
Ufffffff przykro mi, że musiałaś poradzić sobie dziś sama, ale dzielna jesteś i się udało i chłopak nie ma już niteczków w oczkach. Super :)

a tam słoneczko świeciło wolniutko sobie szliśmy ;) O dziwo się nie posikał jak to zazwyczaj robił podczas transportu :D Wet zdziwiony, że tak szybko mu znaczenie terenu przeszło.

Najbardziej się wkurzyłam w drodze powrotnej. Wsiadłam do tramwaju było miejsce więc usiadłam. Za 2 przystanki wchodzi starsza kobieta ledwo trzymająca się na nogach a obok mnie siedział młody chłopak, myślicie że się ruszył? Skąd! ani nikt iny młody nie ustąpił. Wstałam kobiecinie ustąpiłam i tak jechałam opierając mistera o malutki występik w tramwaju i dociskając nogą żeby transporter nie spadł tłok był więc inaczej się nie dało. Chyba jestem za stara że takim czymś się przejmuję

Posted (edited)

Misterek odpoczywa po głupim jasiu ;) Kajtek jest oburzony jak śmiał do niego na łóżko przyjść, a Misterkowi wszystko dziś jedno :D

Edited by Ninsianna
Posted

Moja Neko i Mamunia... Nie przepadają za sobą :) Widać po minie Neko hihi Łączą się w bólu spędzania ze sobą czasu :) Boja się obie Misterka to siedzą w moim pokoju ;)

Piękne zielone oczęta Mamusi :loveu:

Posted

faktycznie - mamusia ma śliczne oczka!
piszesz, że mamusia i neko nie przepadają za sobą......skoro obok siebie leżą, to ich wzajemna nienawiść nie może być aż taka duża! moje dwie w życiu by się obok siebie nie położyły! tzn Rita, ta starsza kotka, bo Frania najchętniej nie odstępowałaby jej na krok...

Posted

mamunia przepiękna!
O tym "zwróceniu wolnosci" sporo myślałam. Ludzie z byle jakich powodów wyrzucaja koty z domu,a zsikanie sie w mieszkaniu jest dużym powodem i boje sie o Mistera,że mogłby wylądowac pod obcym blokiem,a on nauczony ufnosci wobec ludzi i nie jest dzikim kotem. To musi byc osoba faktycznie z doświadczeniem.

Posted

Ninsianna, nie chcę Cię martwić... ale to naprawdę należałoby zgłosić gdzieś...trzymasz w domu bez pozwolenia czarną panterę!!! Biały sliniaczek dorysowany dla zmyłki!!!
Neko bidulka wystraszona, a mamusia ma oczyska przecuuuudne.

Posted

martasekret napisał(a):
faktycznie - mamusia ma śliczne oczka!
piszesz, że mamusia i neko nie przepadają za sobą......skoro obok siebie leżą, to ich wzajemna nienawiść nie może być aż taka duża! moje dwie w życiu by się obok siebie nie położyły! tzn Rita, ta starsza kotka, bo Frania najchętniej nie odstępowałaby jej na krok...

One obie upatrzyły sobie to miejsce do spania i specjalnie Neko tam umieściłam koło Mamuni żeby wspólnie spały ;) Niestety Neko wysiedziała tylko chwilkę, oprychała Mamunie i poszła sobie. Po 4 latach jak Mamunia jest u nas Neko jej w pełni nie zaakceptowała. Tyle lat a jedynie co Neko toleruje to Mamunię w odstępie metra od siebie, wcześniej nawet nie było możliwe żeby w jednym pokoju były razem. Może jeszcze 4 lata i same będą do siebie podchodziły i spały wtulone ;)

Posted

Betbet napisał(a):
Ninsianna, nie chcę Cię martwić... ale to naprawdę należałoby zgłosić gdzieś...trzymasz w domu bez pozwolenia czarną panterę!!! Biały sliniaczek dorysowany dla zmyłki!!!
Neko bidulka wystraszona, a mamusia ma oczyska przecuuuudne.

Hihi noo tak Kajto gigant i wredota.

Mister coraz bardziej mnie uziemia do siedzenia na kolankach doszło leżenie mi na brzuchu i klatce piersiowej :) Coś mi się wydaje że on już u mnie zostanie :) Oczka dalej mu łzawią i katarek wraca ale już działam w kierunku leczenia :)

Posted

martasekret napisał(a):
to jak....? zdjąć ogłoszenia........???:cool3:

To może jeszcze tydzień poczekać i jeśli nikt w ciągu tyg się nie odezwie to nie ma sensu tych ogłoszeń dalej trzymać.

Posted

ja też bym sie o niego bała. Tylu ludzi wyrzuca koty bez powodu,a gdyby komus siknął,wylądowałby pod blokiem,tylko to nie byłby jego znany od lat blok i nie jest ulica,bez opiekunek,po prostu masakra. A on nie jest dziki,szukałby jedzenia i wspracia u ludzi,a gdyby trafił na jakiegoś zwyrola to strach nawet mysleć.