Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kaja8888 napisał(a):
Dlaczego nas tutak mało? :(

Bo zawsze tak jest, gdy sensacja się skończy i pies zaopiekowany, na wątku nie ma kłótni i jakoś na hotelik powoli się zbiera.
Takie jest "prawo dogo" i tak już jest......

Tuz przed północą, ale zaglądam do Poleńki :)

Posted

Zaglądam do Poleński z daleka :), żeby trafić jakos przypadkiem na milośnika piesków w starszym wieku, wtedy problemik z Polą byłby z glowy, tzn. mialaby swój wlasny domek - oby tak było

Posted

Hejka! :loveu:
Praktycznie codziennie zaglądam na wątek Poli, ale tak naprawdę nie mam co pisać, bo nic się nie dzieje.
Spokój i lenistwo. Polka cały czas powarkuje na psy jak za bardzo się zbliżą, albo jak na przykład wszyscy razem wchodzą do domu z ogrodu. Wchodzimy garażem, przez drzwi i ogony się kłębią na potęgę, bo każdy chce być pierwszy:diabloti:. Wtedy Pola kłapie na prawo i lewo paszczą, ale niegroźnie. Co prawda ostatnio pokłapała bardzo mocno Gryzię po twarzy, aż się bidula schowała z piskiem do swojej klatki. Gryzia jest dzikuską-histeryczką i piszczała bardziej ze strachu niż z bólu.

Aha i jeszcze jedno.... Poli bardzo pogorszyła się sierść. Wyłazi tak, że nie nadążam z czesaniem i jest tłusta. Moje podejrzenie pada na karmę... :roll:

Posted

Wydaje mi się, że Purina nie jest złym jedzonkiem. Moje psy to jedzą i jest ok. Na RC nas nie stać......niestety :(

A może to jakieś zmiany hormonalne po sterylce.......

Posted

EVA2406 napisał(a):
Wydaje mi się, że Purina nie jest złym jedzonkiem. Moje psy to jedzą i jest ok. Na RC nas nie stać......niestety :(

A może to jakieś zmiany hormonalne po sterylce.......

Mnie wet mówił, że dużo psów dopiero o tej porze zmienia sierść. A po sterylce suki się raczej lepiej ofutrzaja.

Posted

EVA2406 napisał(a):

Ewuś! Ale nikt nie mówi przecież o RC! Na razie "wrzuciłam granat" i temat jest do rozpracowania....

Przed wczoraj ją wyczesałam niemal do łysego ;) a wczoraj jak wskoczyła na fotel zostawiła tonę sierści. Już nie wspomnę o białym pyle, który się z niej obsypał podczas czesania. COŚ jest na rzeczy, że tak się dzieje...

Posted

No jeśli to się pojawiło po zmianie karmy to widocznie jej nie służy. A co jadła wcześniej?
Można by przecież zrobić wymianę. Są inne pieski w hoteliku prawda?

Posted

DIF napisał(a):
Są oczywiście, ale każdy z nich ma SWOJĄ karmę z której muszę się "rozliczyć".

Nie miałam na myśli żeby tak po cichu szacher-macher . Tylko oficjalnie uzgodnić z opiekunem. Jeśli są jakieś dogomaniackie to myślę, że nie byłoby problemu.

Posted

wysłałam wczoraj posta i zaginął :(
EVA musimy dokładnie pozliczać ile mamy ile nam brakuje (pewnie to drugie jest realne), a potem pomyślimy co robić, może przeczekać trochę i zobaczymy co będzie dalej.
A ja jutro zrobię przelewy na Polcię za wszystkich moich znajomych, bo tyle mam pracy, że po powrocie do domu padam ;)

Posted

Jeśli ta karma jest zła, to ja ja mogę odkupić,a Poli zamówić jaką chcecie. Tylko nie mam jak po nią podjechać.....
W czwartek postaram się zrobić pełne rozliczenie.
Mamy trochę pieniążków, bo Karusia :loveu: bardzo pomaga nam bazarkami.
Z ciuszkowego bazarku mamy 226,50

Posted

Moje psiaki też jedzą Purinę :oops: Zawsze znajdzie się jakiś pilniejszy wydatek dla bezdomniaka, no i przy ośmiu chapach do jedzenia cena karmy ma znaczenie.
Ale sierść mają piękną, nawet te zdechlaki przychodzące ze schronisk szybko zaczynają się błyszczeć.

EVA zrobię przelew na 3 miesiące, ale proszę prześlij mi jeszcze raz nr konta, chyba wykasowałam przy czyszczeniu skrzynki.