Krasna Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Asiaczek napisał(a):Elitesse, mała poprawka. Dla Hungaria Grand Champion trzeba 3 wnioski, a nie 4. Ja już poprawiłam w mojej poprzedniej wypowiedzi. Sorki za zamieszanie. Co do Hungaria Show Champion (HSCH). Jest to jeszcze jeden z tytułów przyznawanych na Węgrzech. Jest nieco niżej plasowany od Hungaria Grand Champion (HGCH). Aby zdobyć HSCH trzeba: - 6 x CAC z klasy pośredniej, otwartej lub championów (Champion O.CAC też wchodzą do HSCH). 3 CAC'e muszą być z wystaw międzynarodowej lub z klubowych; - musi minąć rok pomiędzy pierwszym a ostatnim wnioskiem, - CAC'e muszą być od 3 różnych sędziów. - pierwszy wniosek powinien być zdobyty pd 2001 r. (wnioski sprzed tego roku nie liczą się). - z tym tytułem psy/suki tez mogą być oceniane w kl.championów. Pzdr. O ile dobrze wiem, ten tytuł "zył" tylko przez krótki okres... i juz go nie ma... Quote
anovi Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Martyna napisał(a):Dzieki :multi:Gratulacje dla Twojej dozynki :-D nie ma za co :) i dziękujemy :) Asiaczek napisał(a):Jak się okazuje - warto ryzykować, prawda?:lol: Oj warto, warto :lol: ponoć kto nie ryzykuje nie jedzie :evil_lol: Quote
PANGEA Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Krasna napisał(a):O ile dobrze wiem, ten tytuł "zył" tylko przez krótki okres... i juz go nie ma... Czyli teraz do Ch. Wegier juz nie jest potrzebny odstep roku?? Quote
anovi Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 PANGEA napisał(a):Czyli teraz do Ch. Wegier juz nie jest potrzebny odstep roku?? Ja juz nic, a nic z tego nie rozumiem.. poczytam sobie jak już wyjaśnicie te węgierskie niuanse championatowe :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Krasna napisał(a):O ile dobrze wiem, ten tytuł "zył" tylko przez krótki okres... i juz go nie ma... Jak to już go nie ma? Jeszcze w ub.r. mój pies taki tytuł otrzymał! PANGEA napisał(a):Czyli teraz do Ch. Wegier juz nie jest potrzebny odstep roku?? "Normalny" Championat Węgier - odstęp roku jest utrzymany w mocy. Nie ma lekko... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Dla Kareniny - stawka Piccolo Levriero Italiano: 26.05.2007 PSY kl. p TAKUGAVA VELIKIY VLASTITEL kl. o AZNAVUR DEL MAESTRO SOALPELLINO suki kl. p LITTLE DR. AGONS ARANCA kl. o ANOUK DE KENTYO kl. ch ARLETA MORAVIA KRYSTAL 27.05.2007 PSY kl. p LITTLE DRAGONS AVALON'S DREAM kl. o AZNAVUR DEL MAESTRO SOALPELLINO SUKI kl. p ELEDI GRACE HASHLERKA LITTLE DR. AGONS ARANCA kl. o ANOUK DE KENTYO BABY BORA BORA ASMENS SARGYBINIS kl. ch ARLETA MORAVIA KRYSTAL Wystawa klubowa, 28.05.2007 PSY kl. p LITTLE DR. DRAGONS AVALON'S DREAM kl. o AZNAVUR DEL MAESTRO SOALPELLINO GYALOGKAKUKK DALLAM TAKUGAVA VELIKIY VLASTITEL kl.ch GYALOGKAKUKK DOM-DO-DOM SUKI kl. p ELEDI GRACE HASHLERKA LITTLE DRAGONS ARANCA kl. o ANOUK DE KENTY'O BABY BORA BORA ASMENS SARGYBINIS kl. ch ARLETA MORAVIA KRYSTAL Pzdr. Quote
Asiaczek Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Elitesse. 26.05.2007 sznaucer średni p-s PSY kl. mł. EXKLUSIVE EATON ALARM BESKYD GAUDEAMUS NOW OR NEVER kl. o MISKOLC GYONGYE KAPITANY-JUNAH tancoslabu silver superman kl.ch CHARACTER CHELLS ZE ZAHRABSKE kl.w HOSSZUBERKI-CSASZAR GAMMA SUKI kl. mł. BOOTSIE BOHEMIA CARDINAL MISKOLC GYONGYE MYTHOS kl. p TANCOSLABU SILVER TOSCANA kl. ch MISKOLC GYONGYE ICY SYMPHATIC SISSI ZE ZAHRABSKE Sznaucer min. cz-sr PSY kl. mł. XPRESSO Z DIXIE kl. p ABRIS-APRIL V.D.N. OPPASSER kl. o NOBLE MONUMENT'S ATMAN SUKI kl.p matraszepe idee fixe kl.ch NOBLE MONUMENT'S CHECH CHALLENGER pZDR. Quote
Asiaczek Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Elitesse. 27.05.2007 sznaucer Sr. p-s PSY kl. mł. Exklusive eaton alarm beskyd GAUDEAMUS NOW OR NEVER kl. o CHARACTER CHELLS ZE ZAHRABSKE MISKOLC GYONGYE KAPITANY-JUNAH TANCOSLABU SILVER SUPERMAN kl. ch UMBER DE BARBADURA WARM WINNER ZE ZAHRABSKE kl. w HOSSZUBERKI-SCASZAR GAMMA SUKI kl. mł. BOOTSIE BOHEMIA CARDINAL MISKOLC GYONGYE MYTHOS kl. p TANCOSLABU SILVER TOSCANA kl.o DAIQUINCY-DREAM ZE ZAHRABSKE kl. ch MISKOLC GYONGYE ICE SYMPHATIC SISSI ZE ZAHRABSKE SZNAUCER MIN. CZ-SR. PSY kl. baby ROYAL FORCE KORNELIUS kl. mł. HOREDO EDMOND royal force jethro tull expresso z dixie KL. O noble monument's atman SUKI KL. Mł. ERDOTELKI ZEPHYR ROYAL FORCE JASMINE PRINCESS kl. p HOSSZUBERKI-CSASZAR QUINCY-BERRY KL. CH NOBLE MONUMENT'S CZECH CHALLENGER Pzdr. Quote
Elitesse Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 dziekuje :loveu: :loveu: a ja wyczekuje .... temperatura zaczela rosnac ... Quote
Asiaczek Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 I bardzo dobrze, że temp. rośnie. Przecież termin był na 30-31, prawda? Trzymam kciuki!!!:lol: Pzdr. Quote
karenina Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Asiaczek napisał(a):Dla Kareniny - stawka Piccolo Levriero Italiano: Pzdr. Asiaczku bardzo dziękuję :loveu: :multi: Quote
tulasy Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 [quote name='Asiaczek']CAC - działa tak samo jak nasze CWC. Champion O.CAC - ten tytuł dostaje pies/suka wystawiany w kl. championów, który otrzymał ocenę dosk. 1. Generalnie jest to normalny 'CWC", ale w przypadku, gdy pies/suka ma już tytuł Ch.HUN (Championa Węgier) i uzyska 3 takie wnioski (czyli Champion O.CAC), w tym jeden na wystawie międzynarodowej.klubowej + 1x dostanie BOB - to tym samym spełnia warunki do otrzymania tytułu Hungaria Grand Champion. Tego tytułu nie ma w PL, stąd nieraz mamy problemy z jego rozszyfrowaniem. Pzdr. Miałem zadać to samo pytanie, na które padła powyższa odpowiedź. My jednego dnia zdobyliśmy Champion O.CAC, a drugiego CAC. Jednakże my nie mamy, jeszcze, Championa Węgier tylko oba wnioski. Michał Quote
tulasy Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Asiaczek napisał(a):Jak się okazuje - warto ryzykować, prawda?:lol: Pzdr. I to bardzo. Liczyłem na konkurencję, a tu u nas tylko ja z Ungą i znajomi z psem. I został mi do zdobycia jeszcze 1 CACIB ( poza Polskim i Węgierskim ). Michał Quote
Asiaczek Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 tulasy napisał(a):I to bardzo. Liczyłem na konkurencję, a tu u nas tylko ja z Ungą i znajomi z psem. I został mi do zdobycia jeszcze 1 CACIB ( poza Polskim i Węgierskim ). MichałTo gdzie planujesz pojechać i kiedy po ten CACIB? Pzdr. Quote
tulasy Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Asiaczek napisał(a):To gdzie planujesz pojechać i kiedy po ten CACIB? Pzdr. Podwójna Bratysława w sierpniu - tylko mam problem gdzie nocować ?????????? ( Proszę na PW lub SMSem, bądź w temacie Bratysławy ). Michał Quote
anovi Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 tulasy napisał(a):I to bardzo. Liczyłem na konkurencję, a tu u nas tylko ja z Ungą i znajomi z psem. I został mi do zdobycia jeszcze 1 CACIB ( poza Polskim i Węgierskim ). Michał GRATULUJę !! :p My też jeszcze i aż jeden.. :cool1: eeech.. Quote
Pirania Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 tulasy napisał(a):Podwójna Bratysława w sierpniu - tylko mam problem gdzie nocować ?????????? ( Proszę na PW lub SMSem, bądź w temacie Bratysławy ). Michał Moze nie być tak lekko.Proponuję inny kierunek, na północ Kaliningrad może byc CACIB a także Ch.Rosji za 1 CAC lub na południowy wschód Chisinau, mogą być 2 CACIBY i Zw.Mołdawi oraz champion Mołdawi . Idzcie śladami hodowcy LOGONES.Trzeba jechać tam gdzie nie ma szpicy. Quote
Asiaczek Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 A propos Kaliningradu (mały OFF TOPIC): słyszałam, że przepisy wizowe mają się od 01.06.2007 r. zmienić.... Ponieważ w tym roku raczej nie wybieram się do Kalinka, to nie wnikam w szczegóły. Ale na pewno będą odważni, co to przetrą ścieżki... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 Hihihi, Króliczku, to daj znać po powrocie...że żyjesz...:evil_lol: Pzdr. Quote
Aluzja Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 A ja z wielka frajda pochwale sie ,ze wyjazd na "upałowke" do Budpaesztu udal sie. W pierwszy dzien CACIB otrzymal moj SIMPLE MINDS Aluzja ,a res.CACIB moj drugi pies PRIMUS INTER PARES Aluzja.Obaj dstali po CACu. LAkelnadka High Flyer's SHE's A RIVER otrzymala i CAC i CACIB i Zwyciestwo RAsy.Mimo zmeczenia upalem uzyskla tez tytyl res.Best of Groop (tak nazwano tam ten tytul). Na drugi dzien.Sytuacja podobna CACIB dla SIMPLE MINDS A res.CACIB dla PRIMUSA .Z tym,ze SIMPLE MINDS czyli JImmy zostal Zwyc.RASY LAkie powtorzyla CAC ,Zwyc.RASy i CACIB. Na klubie SIMPLE MINDS wywalczyl CAC (zwazywszy na baaaardzo "rodzinny" charakter klubowki) uznaje za sukces. Lakelandka ,Zwyc,RASY i Zwyc.Klubu i CAC. Budapeszt zostal zdobyty:-) Quote
Biraroxy Posted June 3, 2007 Author Posted June 3, 2007 Czy posiada ktos informacje na temat wystawy 29.07.2007 w Gyor? Jaka jest opłata, numer konta itd? Napisałam do nich maila ale nikt nieodpisuje:-( Quote
Asiaczek Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Aluzja napisał(a):A ja z wielka frajda pochwale sie ,ze wyjazd na "upałowke" do Budpaesztu udal sie. W pierwszy dzien CACIB otrzymal moj SIMPLE MINDS Aluzja ,a res.CACIB moj drugi pies PRIMUS INTER PARES Aluzja.Obaj dstali po CACu. LAkelnadka High Flyer's SHE's A RIVER otrzymala i CAC i CACIB i Zwyciestwo RAsy.Mimo zmeczenia upalem uzyskla tez tytyl res.Best of Groop (tak nazwano tam ten tytul). Na drugi dzien.Sytuacja podobna CACIB dla SIMPLE MINDS A res.CACIB dla PRIMUSA .Z tym,ze SIMPLE MINDS czyli JImmy zostal Zwyc.RASY LAkie powtorzyla CAC ,Zwyc.RASy i CACIB. Na klubie SIMPLE MINDS wywalczyl CAC (zwazywszy na baaaardzo "rodzinny" charakter klubowki) uznaje za sukces. Lakelandka ,Zwyc,RASY i Zwyc.Klubu i CAC. Budapeszt zostal zdobyty:-) Gratulacje!!! I to potrójne!!!:lol: Pzdr. Quote
Recommended Posts