Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój pies kiedy wraca z dworu, to gdy ma czyste łapy, to nie wejdzie do pokoju czy kuchni, jeśli nie umyje mu się łap. Kiedy natomiast ma czyste łapy, to od razu wchodzi do pokoi czy kuchni. Skąd on wie kiedy ma czyste łapy, a kiedy nie?! :crazyeye: On zawsze ma rację! :-o

Posted

Navarette napisał(a):
Wiem, bo widzę, a pies przecież nie podniesie sobie łap i nie spojrzy czy ma brudne. -.-

Dziwne bo ja jakoś czuje kiedy nam brudne ręce. Nie muszę patrzeć poprostu to czuję. Może jestem nienormalna ;)

Posted

Navarette napisał(a):
Mój pies kiedy wraca z dworu, to gdy ma czyste łapy, to nie wejdzie do pokoju czy kuchni, jeśli nie umyje mu się łap. Kiedy natomiast ma czyste łapy, to od razu wchodzi do pokoi czy kuchni. Skąd on wie kiedy ma czyste łapy, a kiedy nie?! :crazyeye: On zawsze ma rację! :-o

zajebiste*** masz psa, wymienimy się?:D

Posted

Moim zdaniem pies kieruje sie tym, że TY wiesz, kiedy ma brudne łapy a kiedy czyste. Na pewno zachowujesz się wtedy w jakis sposób inaczej inaczej, wysyłasz psu inne sygnały. Nawet tak subtelne, ze nie przyszłoby ci to do głowy. Bo gdy pies łapy ma brudne, to ZAMIERZASZ mu je wytrzeć.

• 2 weeks later...
Posted

ja mojemu wycieram zawsze łapy i zawsze ZAMIERZAM mu je wytrzeć, jednak kiedy ma łapy czyste to jest to niebywale trudne, bo się wierci, kręci i próbuje wbiec do domu, kiedy ma brudne, sam zatrzymuje się na dywaniku i czeka aż wezmę ręcznik ;)
Pies czuje tak samo jak i my czujemy brud na dłoniach ;)

już tłumaczę, dlaczego ZAWSZE po wejściu do domu wycieram mu łapy - tworzę w ten sposób swoisty rytuał, coś co jest zawsze, na co trzeba poczekać, dzięki czemu jeszcze nigdy mi nie wbiegł brudny do domu, po za tym on ma schize na pkt przednich łap, więc często je macając i chwaląc go za spokój jednocześnie trochę odkręcamy jego schiz nt "ona na pewno zaraz tą moją łapę zje!!!" ;)