Beatrx Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 [quote name='Volpino']gdyby przez przypadek zerwał się na spacerze ze smyczy i pogryzł kogoś?.[/QUOTE] dlatego na spacery zakładaj grubą obrożę, solidną smycz i kaganiec. on może szczekać i warczeć ze strachu, w myśl zasady 'najlepszą obroną jest atak'. ja bym tu radziła dobrego szkoleniowca, z agresją nie ma żartów i nie da się jej zdiagnozować i wyleczyć przez internet. to musi być osoba, która zobaczy psa i jego zachowanie w konkretnych sytuacjach i wtedy wam pomoże. Quote
Volpino Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 [quote name='Beatrx']dlatego na spacery zakładaj grubą obrożę, solidną smycz i kaganiec. on może szczekać i warczeć ze strachu, w myśl zasady 'najlepszą obroną jest atak'. ja bym tu radziła dobrego szkoleniowca, z agresją nie ma żartów i nie da się jej zdiagnozować i wyleczyć przez internet. to musi być osoba, która zobaczy psa i jego zachowanie w konkretnych sytuacjach i wtedy wam pomoże.[/QUOTE] Dobrze dziękuję, spróbuję kogoś znaleźć ;) Quote
Beatrx Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 [quote name='Volpino']Dobrze dziękuję, spróbuję kogoś znaleźć ;)[/QUOTE] tylko wystrzegaj się wszelkiego rodzaju specjalistów samozwańczych po kursach korespondencyjnych. jak już kogoś znajdziesz to popytaj, z jakimi psami miał do czynienia, zobacz jak zachowuje się jego własny pies (jeśli go ma) i wtedy podejmij decyzję. powodzenia:) Quote
Soko Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Zapytaj też, czy moglibyście ćwiczyć socjalizację np. właśnie z jego psem ;) nie wiem czy już pisałaś - skąd jesteś? Quote
Beatrx Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 [quote name='Volpino']z Krakowa. Dobrze, bedę uważać ;) http://www.k9.com.pl/ sprawdź;) Quote
Recommended Posts