Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Volpino']gdyby przez przypadek zerwał się na spacerze ze smyczy i pogryzł kogoś?.[/QUOTE]
dlatego na spacery zakładaj grubą obrożę, solidną smycz i kaganiec.
on może szczekać i warczeć ze strachu, w myśl zasady 'najlepszą obroną jest atak'. ja bym tu radziła dobrego szkoleniowca, z agresją nie ma żartów i nie da się jej zdiagnozować i wyleczyć przez internet. to musi być osoba, która zobaczy psa i jego zachowanie w konkretnych sytuacjach i wtedy wam pomoże.

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Beatrx']dlatego na spacery zakładaj grubą obrożę, solidną smycz i kaganiec.
on może szczekać i warczeć ze strachu, w myśl zasady 'najlepszą obroną jest atak'. ja bym tu radziła dobrego szkoleniowca, z agresją nie ma żartów i nie da się jej zdiagnozować i wyleczyć przez internet. to musi być osoba, która zobaczy psa i jego zachowanie w konkretnych sytuacjach i wtedy wam pomoże.[/QUOTE]

Dobrze dziękuję, spróbuję kogoś znaleźć ;)

Posted

[quote name='Volpino']Dobrze dziękuję, spróbuję kogoś znaleźć ;)[/QUOTE]
tylko wystrzegaj się wszelkiego rodzaju specjalistów samozwańczych po kursach korespondencyjnych. jak już kogoś znajdziesz to popytaj, z jakimi psami miał do czynienia, zobacz jak zachowuje się jego własny pies (jeśli go ma) i wtedy podejmij decyzję. powodzenia:)

Posted

Zapytaj też, czy moglibyście ćwiczyć socjalizację np. właśnie z jego psem ;) nie wiem czy już pisałaś - skąd jesteś?