Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Piękny pies, nie można jej gdzieśna tymczas!!!
Boże! ja nie mogę,
Muszę przyznać,jest psem na którego punkcie można oszleć.
Edkopodobna.
I ciocia agnieszka odpłynęła:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

jest kilku chętnych na Biancę...

dzisiaj dzięki uprzejmości patch75 odbywa się kontrola adopcyjna w Olsztynie...

oczywiście bardzo bym chciała przed wydaniem Bianci komukolwiek poddać ją sterylizacji, żeby nigdy nie trafiła do pseudohodowli...

co do domku w Olsztynie...hmmmm...poczekajmy na realcję z wizyty przedadopcyjnej...

jest jeszcze domek koło Giżycka zainteresowany ;) tu trochę trudniej gdybyśmy chcieli przeprowadzić przedadopcyjną wizytę bo nie mamy chyba nikogo z okolic Giżycka...a ja bez takowej kontroli psa nie wydam...(jesli oczywiście mam na to wpływ ;))...więc trzeba by ewentualnie pomyśleć...

tak czy siak....bardzo się cieszę, że Bianca chwyta za serducha to znaczy, że ma duże szanse na wspaniały domek...

Posted

Cioteczki ,błagam zastanawiajcie sie szybko-bo muszę oddzwonić-leśniczówka czeka.Jak nie Bianca-póki mają wolną miejscówkę-to zaproponuję im inną biedę(Kudeł-ma swój wątek)tylko wiadomo że suka i to jeszcze po sterylce nie będzie się za przeproszeniem-włóczyć.
No niestety-wizyta przedadopcyjna jest skomplikowana-ale o ile ktoś by ją dowiózł-to sam jak zobaczy warunki-to z całą pewnością Blance pozazdrości:)

Posted

Ciotka Aga_Mazury niech się zastanawia szybciej:evil_lol: , bo domek od Paola06 nie dość, że poważny i świetny:cool3: , to jeszcze sprawdzony! ...i szkoda psiaka narażać w przyszłości na następne zmiany miejsca zamieszkania.

Posted

To nie takie proste się zastanowić....bo transportu tez nie ma...nawet gdyby...:eviltong:

słuchajcie to naprawdę nie jest takie proste i naprawdę pośpiech jest złym doradcą :hmmmm:

mi tez zależy na czasie bo zawsze jeden dzień dłużej w schronie to o jeden dzień za długo dla psa...

paola rozumiem, że dom absolutnie nie jest w stanie przyjechać po sunię sam, a jak z pokryciem ewentualnie kosztów transportu i sterylizacji?...

Posted

Sterylkę to lepiej o ile to możliwe-wykonać na miejscu,w schronie.
Niewiem czy pokryją koszta transportu.Wolałabym sama się dołożyć niż ich zapytać.
A tak wogóle,to dam do nich może nr.telefonu-jak już będą jakies decyzje podjęte:)

Posted

sluchajcie, jutro w poludnie napisze cos na temat tego domku, dopiero co skonczylam dodatkowa prace papierkowa

ale nie dziwcie sie Adze, ona woli rozwazyc wszystkie za i przeciw, w takich sprawach nie powinno sie poganiac, jesli ktos chce zaadoptowac, to poczeka ten dzien lub ciut dluzej; lepiej spokojnie pomyslec anizeli pochopnie cos zdecydowac, wiec troche cierpliwosci:cool3:

Posted

Wszystko rozumiem tylko, że Ci państwo od Paola06 czekają już tydzień (chyba:p ), bo mieli zaadoptować "naszą" wrocławiankę Hankę! A ponieważ Hankę odnaleźli właściciele (po 2 msc:cool1: ), to Paola namówiła domek na następną podhalankę:lol:
Jak i Bianka znajdzie domek gdzieś indziej, to nie wiem, czy ten fajny domek nam nie przepadnie, bo powiem szczerze, że sama bym się w tym momencie zirytowała...

Posted

:megagrin: :-D
...no jak mi zaczęłaś opowiadać o tym domku na Mazurach i okolicach (przez telefon) to też odniosłam wrażenie, że moja obecność nie będzie im za bardzo przeszkadzała...:eviltong: :eviltong:

Posted

Ja bez kontroli przedadopcyjnej psiaka nie mogę dac do adopcji...

po drugie co do leśniczówki...nie mam transportu więc Biancki i tak bym nie zawiozła...jeśli jest ktoś kto może natychmiast w ciemno jechać i zawieźc jakiegoś psa tym Państwu to absolutnie nie oglądajcie się na mnie...

ja nie potrafię ot tak natychmiast podjąc decyzji o adopcji tym bardziej, że tam nie było kontroli a w domu gdzie była mam trochę "ale"...

Posted

Nie do końca w ciemno-ja też jestem dogomaniaczką i domek przezemnie jest sprawdzony.
Za dużo tu absurdu-a za malo chęci-ale przynajmniej lecę szukać do psiego , leśnego raju - innej biedy.
Powodzenia!

Posted

[quote name='Paola06']Nie do końca w ciemno-ja też jestem dogomaniaczką i domek przezemnie jest sprawdzony.
Za dużo tu absurdu-a za malo chęci-ale przynajmniej lecę szukać do psiego , leśnego raju - innej biedy.
Powodzenia!

chyba nawet nie skomentuje tej wypowiedzi

Posted

Aga_Mazury nie dziw się tak wypowiedzi Paoli!
Przecież wszystko masz "podane pod nos": kontrola przedadopcyjna była, sprawdzone warunki, niedaleko Ciebie jak widzę, czyli w każdej chwili możesz sprawdzić, ludzie zaznajomieni porządnie z obowiązkiem posiadania psa, nie ma dzieci bardzo malutkich, które nie zawsze są porządane w wychowywaniu schroniskowego psa, CZEGO WIĘCEJ CHCESZ???

Już czytam któryś z kolei post, w którym piszesz: "Ja bez kontroli przedadopcyjnej psiaka nie mogę dać do adopcji..." lub "ja nie potrafię ot tak natychmiast podjąć decyzji o adopcji" i zaczynam mieć poważne wątpliwości, czy Ty naprawdę chcesz pomóc tej suczce znaleźć dobry dom!?!?!?!?