Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szczerze mówiąc, gdy chwaliłam się pieskiem przez telefon i zapytano mnie jak wygląda, pierwsze co przyszło mi na myśl to krzyżówka yorka i dalmatyńczyka :D W telefonie była krótka cisza. I pytanie: "A to w ogóle możliwe?!" :D :D :D

• Replies 250
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Romina_74 napisał(a):
nie :) po prostu nie wiem jak wyglądasz :) po prostu kompletnie nie umiem przyporządkować nicków z dogo do wolontariuszy w schronisku :)

To zapewne dlatego, że nie bywam w schronisku :( Niestety z powodu choroby jeżdżę na wózku. Staram się pomagać w inny sposób, tzn. robiąc ogłoszenia, zbierając korki w różnych miejscach, drukując i rozwieszając lub rozdając firmówki, w ramach możliwości pomagając finansowo, przez miesiąc jak miałam 30-dniową darmową wersję Corela robiłam też przeróbki graficzne zdjęć psiaków. Jak będzie lato to służę też kamerą i aparatem, teraz jest niestety za zimno, jak tak siedzę i się nie ruszam to bardzo szybko marznę tym bardziej, że po kilku latach niechodzenia mam też problemy z krążeniem. Ale jest coraz lepiej, powoli uczę się chodzić, na razie tylko po mieszkaniu bo mam problemy z równowagą, ale to zawsze coś ;)

Posted

A oto kolejne zdjęcia Timonka :)

Tutaj Timon i jego zabawka: żółta kość o zapachu waniliowym - podobno niweluje nieświeży oddech :)

A ten piszczek kupiłam mu wczoraj :)
Bardzo go lubi bo jest gumowy i podskakuje gdy mu się go rzuca :)
Piszczy tylko czasem bo biedny Timonek nie potrafi ugryźć wystarczająco mocno.

Posted

Ciesz się, że nie potrafi. Piszczące zabawki po godzinie doprowadzają do szału! a moja Zuza nie popuści do momentu, kiedy nie wyciągnie ze środka tego gwizdeczka, a reszty nie rozszarpie na drobny maczek :) Musiałam wprowadzić zakaz kupowania jej piszczałek :)

Posted

Tutaj budzimy Timonka na spacerek :)

[video=youtube;bXu1Uck5MtM]http://www.youtube.com/watch?v=bXu1Uck5MtM&feature=youtu.be[/video]

Timonek powoli uczy się aportować i coraz lepiej mu tu wychodzi :) Na początku reagował bardzo agresywnie na każdą próbę odebrania mu zabawki - a teraz... no cóż, sami zobaczcie! :)

[video=youtube;0I-ZDUIMzmE]http://www.youtube.com/watch?v=0I-ZDUIMzmE&feature=youtu.be[/video]

Posted

[quote name='jofracy']Ciesz się, że nie potrafi. Piszczące zabawki po godzinie doprowadzają do szału! a moja Zuza nie popuści do momentu, kiedy nie wyciągnie ze środka tego gwizdeczka, a reszty nie rozszarpie na drobny maczek :) Musiałam wprowadzić zakaz kupowania jej piszczałek :)[/QUOTE]

Mój sznaucerek robił to samo :D Mimo to nie potrafiłam się oprzeć! :D

Posted

Gratuluję! :)

[quote name='aeriel']przez miesiąc jak miałam 30-dniową darmową wersję Corela robiłam też przeróbki graficzne zdjęć psiaków. [/QUOTE]

zawsze można potestować: Gimp, Sodipodi, Inscape - nie siedzę w grafice więc nie podpowiem który jest odpowiednikiem Corela, wiem że Inscape jest odpowiednikiem CorelDraw i na tym się ma wiedza kończy. O, przepraszam, jeszcze na tym że jak się wygra z przyzwyczajeniami do programów komercyjnych to z tą trójką można działać identyczne cuda :)

A Timonek cudny, czadowy ma ogonek, wieeeeeeeeeeeelka kita!
Nie pozwól by wlazł wam na głowę, w przypadku lęku separacyjnego nie tylko wychodzenie z domu się ćwiczy ale też ogólne zasady, zwłaszcza w temacie "nie dostajesz tego co chcesz tylko dlatego że chcesz to w tym momencie". Na moim przykładzie - przy Tesli ja już wychodzę z domu normalnie, jak wyjdzie TŻ jest popiskiwanie (i chodzenie ze skarpetką w pysku po mieszkaniu), ale... TŻ mięknie gdy ma choćby 30 minut poignorować psa gdy przecież można miziać, głaskać, rzucać zabawki i gadać :) Trudne to dla nas, miękkich ale widzę w przypadku Tesli postępy.

Posted

Masz rację :) Timona zawsze ignorujemy przy jedzeniu, więc odpuszcza żebranie od razu i grzecznie kładzie się pod stołem :)

Timon właśnie wrócił od weterynarza, dostał brakujące szczepienia i .... uwaga.... przytył 250 gramów! :multi::multi::multi:

Nadal ma sporą niedowagę, ale jest już lepiej :loveu:

Posted

Okazało się, że Timon staje się agresywny gdy chce się mu coś wyciągnąć z pyszczka. Wczoraj porwał chusteczkę higieniczną i gdy Grzesiu próbował mu ją wyjąć, ugryzł go dość mocno :shake: Psiak dostał burę i przez pół dnia go ignorowaliśmy i nie pozwalaliśmy mu wchodzić na kanapę. W końcu z podkulonym ogonem poszedł do swojego łóżeczka. Mam nadzieję, że była to dla niego dobra lekcja. Bardzo chciałabym by już nikogo nigdy nie ugryzł. :oops:

Posted

[quote name='Romina_74']Poczuł się pewnie chłopinka :) Może nawet mu się zaczęło wydawać, że jest szefem Waszego "stada" ;)[/QUOTE]

Szefem jest na bank mój tata, bo Timon bardzo czuje przed nim respekt :)
Nie rozumiem tylko czemu ugryzł Grzesia, bo on akurat traktuje go najostrzej :shake: