Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='aeriel']Dziękujemy za odwiedziny Amelio! 8 grudnia mamy w schronisku Dzień Otwarty, może wpadniesz? ;)

Dziękuję za zaproszonko,jak tylko będę mogła to przyjadę,obejrzę psią modę,ostatnio jak byłam było wesoło i miło.
Zbieram korki z butelek i przywiozę na zbiórkę.
Pozdrawiam i Timonka głaskam,do zobaczenia.
....................................[FONT=Arial][/FONT]
...........

• 1 month later...
  • Replies 250
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Bardzo dziękujemy Amelio! :)

Mój pupil dzisiaj bawił się na kanapie, jak zawsze rano zresztą, gdy tylko tata próbuje pościelić łóżko :)
Timonek wskakuje, próbuje złapać poduszki, podgryza, dokazuje i ma z tego wielką frajdę :D

Ulubiony przysmak Timonka? Paluszek :D
Bo dobry paluszek nigdy nie jest zły! ;)

A tutaj Timonek poranne łobuzowanie wypisane ma na pyszczku! ;)

Oczywiście te "łobuzowanie" to w żartach, bo Timonek jest bardzo grzecznym pieskiem, niczego nie niszczy, co po przejściach z upartym sznaucerem jest dla mnie dość miłą niespodzianką - w wieku Timonka, Luks zjadał moje zadania domowe do szkoły, kradł zabawki z półek, wdrapywał się na meble, zjadał pięty z kapci, zjadł moje ulubione pióro, czyhał na każdą gazetę żeby ją zmielić w drobny mak, i nałogowo żuł narzutę z kanapy :D

Edited by aeriel
Posted

saphira18 napisał(a):
ale ładny kubraczek ma Timon! a prędkość chyba świetlna;-)

soboz4 napisał(a):
ale elegant z Timonka!

Dzięki :) Kubraczek szyty, uszyła go ta sama osoba, która zrobiła mikołajowy kubraczek, który obecnie nosi Misia :)

• 2 weeks later...
Posted

Timonek ...to śliczności piesek bardzo podoba mi się i porównuję go do mojego Dudusia.
Mój Duduś nie niszczy swoich ulubionych pluszaków,tylko je tłamsi i pilnuje.
Polubił pilnować bukłę świeżą aż wysuszy się i potem robi z niej "bułkę tartą."Biega też z prędkością błyskawicy do rzuconego patyczka lub teraz kulki śniegowej.

Posted

Duduś to śliczny psiak :)

[quote name='katik']Timon tak samo jak mój Ramzes lubi przeszkadzać podczas ścielenie łóżka. :evil_lol:[/QUOTE]

Wszystkie psy to chyba lubią :D

A Timonek był dzisiaj na szczepieniu, pani weterynarz zakochana w nim po uszy, chwaliła go jak mogła, że takie piękne ma futerko, dobrą wagę, zdrowe ząbki, i że w ogóle taki grzeczny, bo nawet nie pisnął jak "zaatakowała" go strzykawka. :) To ja teraz chodzę dumna i blada :D

Posted

Gratulacje dla Timonka za odwagę,...... bo Duduś chowa się nawet jak widzi że do ręki biorę tubkę z kremem,albo wacik.... to już go nie ma.
Timonek ma śliczny ciepły kubraczek i pewnie po powrocie do domu pozwala go sobie zdjąć.....bo Duduś ubrać pozwoli się, ale zdjąć kubraczka ..to już nie pozwoli,ani obroży,jakbym go obdzierała ze skóry,tyle wrzasku robi i potem porywa i pilnuje,łapkami trzyma... bo to jego.
TIMONKU....jesteś cudowny.
Pozdrawiam Pańcię i głaskam Timonka

• 2 months later...
  • 2 months later...
Posted

Dziękujemy za wizytę i życzenia :) Długo nas nie było, ale już jesteśmy :) Przeprowadziliśmy się do domu z ogrodem i teraz Timonek cieszy się swobodnym bieganiem po ogródku, aczkolwiek póki nie wymienimy ogrodzenia i furtki trzeba mieć go na oku (od tego ciągłego biegania trochę schudł i przeciska się przez każdą dziurę). Uwielbia biegać, i "fruwa" przez trawę, a że dom ma 3 kondygnacje, to po schodach też "fruwa". Za płotem ma kolegę, Talara, do którego przeciska się przez bramę sąsiada (mieści sie między prętami jak brama jest zamknięta), słowem istny psi raj :)

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Jeszcze się nie urządziliśmy do końca, ale dzisiaj był piękny dzień i zrobiliśmy sobie grilla,
więc postanowiłam cyknąć Timonkowi kilka fotek w ogrodzie :) Oto one :)

Tak teraz ładnie proszę, biegam i fruwam do kawałka kiełbaski, o!

A tak buszuję w trawie...
Dobrze, że w Polsce nie ma skunksów, bo niejedna osoba mogłaby się nabrać ;)

Ta mała, czarno-biała plamka to też ja :)

A tutaj się do Was ładnie uśmiecham! :)

Edited by aeriel
  • 2 weeks later...
Posted

Muszę powiedzieć, że Timonek znalazł sobie nową zabawę. Otóż w naszym sadzie rosną jabłonie, jabłuszka już są i niektóre zdmuchuje z drzewa wiatr. Timon - żyjący według zasady, że co okrągłe to piłeczka - niestrudzenie pilnuje ów "piłkowe drzewa", bo żadna piłka zmarnować się nie może. A jak coś spadnie - radość ogromna! Bierze zaraz jabłko do pyszczka, biega z nim, merda ogonem, a potem... sam sobie je podrzuca (!) i sam je goni. Pies samowystarczalny :D Tylko jak już za bardzo jabłko nadgryzie to je wypluwa i z niesmakiem mlaska, bo kwaśne :) Ma wtedy taką bezcenną minę ^^

• 3 weeks later...
Posted

Super wspaniały i wesoły psiaczek............
Pozdrawiam całą rodzinkę i Timonka oczywiście też.!!!!!
.......................[IMG]http://zdjecia.nurka.pl/images/i42.tinypic.com-2ivzpc6.jpg[/IMG].........

• 5 months later...
  • 8 months later...
Posted

Witajcie! Dawno mnie i Timonka tu nie było, ale piszemy żeby powiedzieć Wam że u nas wszystko w porządku :) Timonek jest cały i zdrowy (i jak zawsze bardzo wesoły). Tak się "obfutrzył" przez ostatnie dwa lata, że wszyscy śmiejemy się jaka wspaniała byłaby z niego czapka  :jumpie:  Lubi spędzać czas na dworze, z tyłu domu mamy sporą nieogrodzoną łąkę, po której Timon goni bażanty, całe szczęście nie ma talentu do polowania i bażant zawsze wznosi się w powietrze zanim Timon dobiegnie. Latem spryciarz wyjada nam wszystkie truskawki (nie bażant, tylko Timon :D). Jesienią goni spadające jabłka, a potem rzuca je sobie jak piłeczki :) (bądź my mu je rzucamy). Waży już ponad 7 kilogramów (co w porównaniu do 3,5 kg przy adopcji jest sporym osiągnięciem, chociaż miał wtedy sporą niedowagę). Wolałabym chyba żeby ważył trochę mniej, ale na "piękne oczy" jest w stanie od każdego wybłagać coś dobrego :nono: Musiałabym chyba siedzieć przy nim non-stop i dawać po łapach każdemu kto zechce go dokarmić :lmaa: Na szczęście Timon uwielbia ruch, bieganie, skakanie, gonienie piłek, a ma tego sporo :)