Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 1 month later...
  • Replies 282
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj po południu zaraz pod moim blokiem spotkałam nie kogo innego jak Logo ze swoją nową rodzinką:D Na początku wydaje mi się, że Logo mnie poznał bo zaraz pod mnie podleciał i dał się pogłaskać, a normalnie unika obcych i boi się do takowego podejść, a tym bardziej dać się pogłaskać, ale jak to on od razu zainteresowało Go co innego dookoła:evil_lol: A później to cały czas miał na oku swoją Panią, która dopiero co przyjechał i Logo był spragniony kontaktu z Nią. Ogólnie to Państwo są BAAARDZO zadowoleni i zakochani w Logo, na każdym spacerze ktoś ich zaczepia i wzdycha nad urodą Logo:D Jedyny problem to agresja do innych psów. Dziś podczas krótkiej pogawędki z właścicielami Logo tylko szczekał na przechodzące psy, ale podobno bardzo nie lubi labradorów i golden retriverów, nie wiadomo dlaczego ale na takie od razu się rzuca:shake: Mam zamiar umówić się z Państwem na jakiś spacer to wtedy może będą jakieś zdjęcia, bo dziś z wrażenia chyba, zapomniałam cyknąć chociaż jedno:oops:

Posted

Bardzo miła wiadomość że Logo teraz taki szczęśliwy- Madziu moze pamietasz Logo to mój pupilek. Z agresją to jest tak ze pieski nawzajem się wyczuwaja, widocznie tamte mu mówias że go nie lubią. Jedyna rada to unikac takich albo odwracać uwagę Logo jakimś smakołykiem - ja widząc wroga wydaję jakąś komende żeby wykonał - np noga albo mówię byle co/ idziemy grzecznie do domuku, albo dam ciasteczko itd../ Fiordi na to reaguje ale to była 6 letnia nauka.Zdjęcie chętnie bym zobaczyła.

• 3 months later...
Posted

Dzisiaj znowu jak wychodzilam z domu to spotkałam Logo :D teraz w 100% mogę powiedzieć, że chłopak mnie poznał:D jak tylko mnie zobaczył zaczął do mnie ciągnąć, a jak juz do niego podeszlam to zaczął po mnie skakać :D później dał popis tego co lubi najbardziej, czyli dewastowanie drzew:D niestety nie zrobiłam żadnym zdjęć bo aparat w telefonie zepsuty:(

Posted

Logo pamięta że oslodziłas mu okres schroniskowy - za to kochamy nasze pieski. Moja córka opiekowala się przez 2 tygodnie bezdomnym ON, karmila go pod domem - po tym czasie znalazla mu domek. Misiu wcale nie chcial iśc z nowymi opiekunami , następnego dnia uciekl im, przeskoczył plot w ogrodku i wrócił pod nasz dom. NOwi opiekunowie starali sie omijac nasz blok ale zdarzały sie sytuacje że spotkał nas lub córke z naszym psem - stal wtedy i dlugo za nami patrzył. Po jakimś roku już nie reagował a nowy pan stal sie najważniejszy. Bardzo odchorował śmierć tego opiekuna, rodzina bala się że odejdzie za nim. Odszedł za TM jako bardzo wiekowy staruszek jakieś 2 lata po panu.