Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 282
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Miałam już kolejny telefon w sprawie Logo. Dzwonił Pan chętny go adoptować, pytał o koszty oraz gdzie psiak się znajduje. Rozmowa była krótka, pan powiedziała, że jeszcze będzie dzwonić. Z tego co sie dowiedziałam mieszka w domu z ogrodem, psiak miałby cały ogród do dyspozycji oraz dużo ruchu, spacery itp. Mam nadzieję, że pan jeszcze zadzwoni i dowiem się czegoś więcej. Trzymajcie kciuki;)

Posted

A u nas na forum zadano takie pytanie na wszelki wypadek wkleję tu "Jak myślicie, piesek dogadałby się z leonbergerem i jeszcze innym pieskiem? Znajoma chce 3 psa mieć, ma dom z ogrodem i chciałam jej chłopca zaproponować. Powiedzcie, co o tym myślicie?"

Posted

Super!! Logo w już rok siedzi, teraz jego kolej! :)

A u nas na forum zadano takie pytanie na wszelki wypadek wkleję tu "Jak myślicie, piesek dogadałby się z leonbergerem i jeszcze innym pieskiem? Znajoma chce 3 psa mieć, ma dom z ogrodem i chciałam jej chłopca zaproponować. Powiedzcie, co o tym myślicie?"

Znając Logo i jego wybryki na spacerach, to wątpię, że dogadałby się z dużym psem... jeszcze jak to samiec, to w ogóle...ale może niech Magda się wypowie ;)

Posted

ala56 napisał(a):

to jest wielki znak zapytania...Logo na smyczy jest agresywny do innych psów, niezaleznie czy jest to samiec czy samica. Puszczony na wybiegu ignoryje inne psy, nawet te nieznajome. Nie potrafie powiedziec czy będzie tolerował akurat dużego psa, czy jeżeli to będzie suczka to będzie ok. Nawet ze szczeniakami zdażały się problemy, więc nie wiem czy zaryzykować....

Posted

Romina_74 napisał(a):
i co tam słychać u Logo w kwestii potencjalnego domku? dzieje się co?

Ehh niestety facet już nie zadzwonił:-(

Ale za to musze pochwalić Logo:cool3: ostatnio na spacerach ogranicza swoją agresję, w sobotę nawet dzielił wybieg z Portą i Librą:crazyeye: wiadomo, że Szymon ma ręke do zwierząt i przy nim nie ma agresji:roll: ale aż byłam w szoku, Logo ładnie przywitał sie z Librą:crazyeye: Niestety później Logo musiał wrócić wcześniej do boksu na koszt psiaków do zdjęć. Potem biedaczek oglądał jak to jego "pani" biega sobie po wybiegu z inną sunią:-(
W czwartek było także dużo czesania, zebrała się pokaźna kupa futra:evil_lol:
Niestety czwartek odbędzie sie bez spacerku, ale w sobote napewno będzie, więc już sie doczekać nie mogę;)

Posted

To co tam ciekawego u Logo? Niestety domku dalej nie ma:( Ale nie poddajemy się, dziś spacerek bardzo miło spędzony, zabawa na wybiegu, a wcześniej dłuższy spacerek po okolicy. Później dla odmiany spacerek z Shirą i Parysem, Logo musi poznać inne psy, a nie tylko szczerzyć na nie zębiska:angryy: Na początku poszło trochę kłaków, bo oczywiście nie obyło się bez małego spięcia z Parysem, jednak z Shirą bardzo ładnie się ignorowali, a nawet ze dwa razy obwąchali! Może częstsze spacerki nie z Delmą, Milką i Merci pomogą Logo zwalczyć tą agresję...
Po dniu otwartym, jeżeli Logo nie będzie miał szczęscia, zrobię nową firmówkę oraz ogłoszenia z nowymi zdjęciami. Na razie niestety nie mam na to czasu...

Posted

Powstała nowa firmówka:
Pomóżcie Logo i rozwieszajcie gdzie możecie, on już czeka rok!

Po piatku zabieram sie za rozwieszanie firmówek, nie wiem kurcze, może zmienić też opis...?ileż takie psisko może czekać na dom...

Posted

właśnie się dziwię ile on czeka.... naprawdę... co chwilę robię mu nowe ogłoszenia na tych najpopularniejszych portalach, tylko kombinuje cały czas z tytułem i zdjęciami... wyświetleń ma dużo a telefonu zero... nie wiem o co chodzi...

Posted

telefony to sie powinny o niego bić! a tu nic..cisza...Logo do wakacji, no może do czerwca, nie dłużej masz dom znaleźć, słyszysz?!:mad:
no a z przyjemniejszych rzeczy, to jutro spacer! :lol:

Posted

Ja tego też nie rozumiem. Moze jakis tekst " wzruszający serce" by się przydał. Robilam ogloszenie z rzewnym tekstem / nie mojego autorstwa/ i piesek znalazl podobno dom na drugi dzień. Piesek zwyczajny jakich wiele.

Posted

Logo, nie rób mi tego, idź już do domu!!
Powstał nowy opis, który mam nadzieję przyniesie szczęście...

Logo to 4 letni pies o niezwykłej urodzie i charakterze. Jest wiecznie radosny i chętny do zabaw. Czeka na człowieka, z którym będzie mógł pobiegać, pobawić się i spędzić resztę życia w szczęściu. Jest psem aktywnym i taki też powinien być jego przyszły dom. Największą przyjemność sprawia mu zabawa z opiekunem, uwielbia aportować i zawsze przynosi zabawkę z powrotem. To zdolny psiak, potrafi siadać, dawać łapę, drugą łapę, warować oraz dawać głos. Logo to pies o niezwykłym charakterze, jest bardzo mądry, wie komu można zaufać. Jest także nieufny w stosunku do obcych, jednak po poznaniu otwiera się na człowieka. Kiedy zaufa jest wierny i nie odstępuje opiekuna na krok, bez problemu daje się czesać, czy wykonywać inne zabiegi kosmetyczne. Logo jest wolnym psem, nie potrzebuje, ani nie chce towarzystwa innych zwierząt, do szczęścia potrzeba mu tylko człowieka i swojego miejsca w domu…

Posted

[quote name='ala56']Fajny tekst[/QUOTE]
Dziękuje, oby cos dał...
[quote name='Romina_74']a wiemy cokolwiek na temat okoliczności w których Logo trafił do schronu?[/QUOTE]
Niestety ja nic nie wiem, pewnie został znaleziony na ulicy, jak 3/4 naszych psiaków...