maciaszek Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 [quote name='madzia.uje93']A i dziękuje Maciaszku za zmianę zdjęcia:) Nie ma za co :). Quote
madzia.uje93 Posted April 25, 2012 Author Posted April 25, 2012 Miałam już kolejny telefon w sprawie Logo. Dzwonił Pan chętny go adoptować, pytał o koszty oraz gdzie psiak się znajduje. Rozmowa była krótka, pan powiedziała, że jeszcze będzie dzwonić. Z tego co sie dowiedziałam mieszka w domu z ogrodem, psiak miałby cały ogród do dyspozycji oraz dużo ruchu, spacery itp. Mam nadzieję, że pan jeszcze zadzwoni i dowiem się czegoś więcej. Trzymajcie kciuki;) Quote
saphira18 Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 oo to fajnie się zapowiada:) 3mam kciuki za powodzenie! Quote
ala56 Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 A u nas na forum zadano takie pytanie na wszelki wypadek wkleję tu "Jak myślicie, piesek dogadałby się z leonbergerem i jeszcze innym pieskiem? Znajoma chce 3 psa mieć, ma dom z ogrodem i chciałam jej chłopca zaproponować. Powiedzcie, co o tym myślicie?" Quote
pralinka94 Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Super!! Logo w już rok siedzi, teraz jego kolej! :) A u nas na forum zadano takie pytanie na wszelki wypadek wkleję tu "Jak myślicie, piesek dogadałby się z leonbergerem i jeszcze innym pieskiem? Znajoma chce 3 psa mieć, ma dom z ogrodem i chciałam jej chłopca zaproponować. Powiedzcie, co o tym myślicie?" Znając Logo i jego wybryki na spacerach, to wątpię, że dogadałby się z dużym psem... jeszcze jak to samiec, to w ogóle...ale może niech Magda się wypowie ;) Quote
madzia.uje93 Posted April 25, 2012 Author Posted April 25, 2012 ala56 napisał(a):A u nas na forum zadano takie pytanie na wszelki wypadek wkleję tu "Jak myślicie, piesek dogadałby się z leonbergerem i jeszcze innym pieskiem? Znajoma chce 3 psa mieć, ma dom z ogrodem i chciałam jej chłopca zaproponować. Powiedzcie, co o tym myślicie?" to jest wielki znak zapytania...Logo na smyczy jest agresywny do innych psów, niezaleznie czy jest to samiec czy samica. Puszczony na wybiegu ignoryje inne psy, nawet te nieznajome. Nie potrafie powiedziec czy będzie tolerował akurat dużego psa, czy jeżeli to będzie suczka to będzie ok. Nawet ze szczeniakami zdażały się problemy, więc nie wiem czy zaryzykować.... Quote
soboz4 Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 niby tak, ale po ustaleniu hierarchii bójki ustaną! Quote
Romina_74 Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 i co tam słychać u Logo w kwestii potencjalnego domku? dzieje się co? Quote
madzia.uje93 Posted April 30, 2012 Author Posted April 30, 2012 Romina_74 napisał(a):i co tam słychać u Logo w kwestii potencjalnego domku? dzieje się co? Ehh niestety facet już nie zadzwonił:-( Ale za to musze pochwalić Logo:cool3: ostatnio na spacerach ogranicza swoją agresję, w sobotę nawet dzielił wybieg z Portą i Librą:crazyeye: wiadomo, że Szymon ma ręke do zwierząt i przy nim nie ma agresji:roll: ale aż byłam w szoku, Logo ładnie przywitał sie z Librą:crazyeye: Niestety później Logo musiał wrócić wcześniej do boksu na koszt psiaków do zdjęć. Potem biedaczek oglądał jak to jego "pani" biega sobie po wybiegu z inną sunią:-( W czwartek było także dużo czesania, zebrała się pokaźna kupa futra:evil_lol: Niestety czwartek odbędzie sie bez spacerku, ale w sobote napewno będzie, więc już sie doczekać nie mogę;) Quote
kiyoshi Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Szkoda, że domki zrezygnowały:( taki piękny pies, a tak długo musi czekać:( Quote
pralinka94 Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 Czekamy na kolejne domki :) Logo jutro spacer! :D pewnie nie możesz doczekać się Magdy :evil_lol: Quote
madzia.uje93 Posted May 12, 2012 Author Posted May 12, 2012 To co tam ciekawego u Logo? Niestety domku dalej nie ma:( Ale nie poddajemy się, dziś spacerek bardzo miło spędzony, zabawa na wybiegu, a wcześniej dłuższy spacerek po okolicy. Później dla odmiany spacerek z Shirą i Parysem, Logo musi poznać inne psy, a nie tylko szczerzyć na nie zębiska:angryy: Na początku poszło trochę kłaków, bo oczywiście nie obyło się bez małego spięcia z Parysem, jednak z Shirą bardzo ładnie się ignorowali, a nawet ze dwa razy obwąchali! Może częstsze spacerki nie z Delmą, Milką i Merci pomogą Logo zwalczyć tą agresję... Po dniu otwartym, jeżeli Logo nie będzie miał szczęscia, zrobię nową firmówkę oraz ogłoszenia z nowymi zdjęciami. Na razie niestety nie mam na to czasu... Quote
Romina_74 Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 podoba mi się niezmiernie sformułowanie "bardzo ładnie się ignorowali" :) dobre Quote
madzia.uje93 Posted May 12, 2012 Author Posted May 12, 2012 No cóż, w przypadku Logo to jest idealne zachowanie:D czego więcej chcieć?:) Quote
madzia.uje93 Posted May 16, 2012 Author Posted May 16, 2012 Powstała nowa firmówka: Pomóżcie Logo i rozwieszajcie gdzie możecie, on już czeka rok! Po piatku zabieram sie za rozwieszanie firmówek, nie wiem kurcze, może zmienić też opis...?ileż takie psisko może czekać na dom... Quote
ewes Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 właśnie się dziwię ile on czeka.... naprawdę... co chwilę robię mu nowe ogłoszenia na tych najpopularniejszych portalach, tylko kombinuje cały czas z tytułem i zdjęciami... wyświetleń ma dużo a telefonu zero... nie wiem o co chodzi... Quote
madzia.uje93 Posted May 16, 2012 Author Posted May 16, 2012 telefony to sie powinny o niego bić! a tu nic..cisza...Logo do wakacji, no może do czerwca, nie dłużej masz dom znaleźć, słyszysz?!:mad: no a z przyjemniejszych rzeczy, to jutro spacer! :lol: Quote
ala56 Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Ja tego też nie rozumiem. Moze jakis tekst " wzruszający serce" by się przydał. Robilam ogloszenie z rzewnym tekstem / nie mojego autorstwa/ i piesek znalazl podobno dom na drugi dzień. Piesek zwyczajny jakich wiele. Quote
madzia.uje93 Posted May 17, 2012 Author Posted May 17, 2012 Logo, nie rób mi tego, idź już do domu!! Powstał nowy opis, który mam nadzieję przyniesie szczęście... Logo to 4 letni pies o niezwykłej urodzie i charakterze. Jest wiecznie radosny i chętny do zabaw. Czeka na człowieka, z którym będzie mógł pobiegać, pobawić się i spędzić resztę życia w szczęściu. Jest psem aktywnym i taki też powinien być jego przyszły dom. Największą przyjemność sprawia mu zabawa z opiekunem, uwielbia aportować i zawsze przynosi zabawkę z powrotem. To zdolny psiak, potrafi siadać, dawać łapę, drugą łapę, warować oraz dawać głos. Logo to pies o niezwykłym charakterze, jest bardzo mądry, wie komu można zaufać. Jest także nieufny w stosunku do obcych, jednak po poznaniu otwiera się na człowieka. Kiedy zaufa jest wierny i nie odstępuje opiekuna na krok, bez problemu daje się czesać, czy wykonywać inne zabiegi kosmetyczne. Logo jest wolnym psem, nie potrzebuje, ani nie chce towarzystwa innych zwierząt, do szczęścia potrzeba mu tylko człowieka i swojego miejsca w domu… Quote
Hmmm Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Logo posłuchaj wreszcie wszystkich i zmykaj do domku! Quote
Romina_74 Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 a wiemy cokolwiek na temat okoliczności w których Logo trafił do schronu? Quote
madzia.uje93 Posted May 17, 2012 Author Posted May 17, 2012 [quote name='ala56']Fajny tekst[/QUOTE] Dziękuje, oby cos dał... [quote name='Romina_74']a wiemy cokolwiek na temat okoliczności w których Logo trafił do schronu?[/QUOTE] Niestety ja nic nie wiem, pewnie został znaleziony na ulicy, jak 3/4 naszych psiaków... Quote
Recommended Posts