Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 282
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dawno nie zaglądałm, a tu dzieje się! :) Fotki wspaniałe - Logo jest przepięknym psem, a przy Tobie rozkwita :) Wydaje mi się, że Ty jesteś powodem takiego zachowania Logo. Po prostu coraz bardziej się do Ciebie przyzwyczaja i staje się zazdrosny - ufa Tobie i chce mieć tylko dla siebie, więc inne psiaki to potencjalni rywale :) No cóż, nie ma na co czekać tylko w domek jakiś cudowny celnąć zdrowo ... Oj te psiaki - shcroniaki nasze kochane ...

Posted

Romina_74 napisał(a):
Dawno nie zaglądałm, a tu dzieje się! :) Fotki wspaniałe - Logo jest przepięknym psem, a przy Tobie rozkwita :) Wydaje mi się, że Ty jesteś powodem takiego zachowania Logo. Po prostu coraz bardziej się do Ciebie przyzwyczaja i staje się zazdrosny - ufa Tobie i chce mieć tylko dla siebie, więc inne psiaki to potencjalni rywale :) No cóż, nie ma na co czekać tylko w domek jakiś cudowny celnąć zdrowo ... Oj te psiaki - shcroniaki nasze kochane ...

Też tak mi się wydaje, tyle już razy widzieliśmy jak psiaki się zmieniają dzięki tym spacerom, cóż nie zawsze na lepsze(w stosunku do innych psów głównie)...Domku cały czas szukamy, a w najbliższym czasie zaczynamy prace nad zachowaniem Logo:)

Posted

Czwartek

Hmm, dziś tak na szybko realcja;)

Spacerek w miarę spokojny, chociaż na początku Logo parę razy chciał się rzucić na psy będące w pobliżu... A na wybiegu zabawa, aportowanie... Logo jest taki kochany, gdybyście to widzieli, rzucam zabawkę-> Logo po nią biegnie->zatrzymuje się pod moimi nogami-> zostawia zabawkę, a jak za długo jej nie rzucam to stara się zwrócić moją uwagę i jak już się na niego patrzę to kładzie na chwilkę łapę na zabawcę (aluzja do rzucenia;)) lub trąca ją lekko nosem:loveu:. Na wybiegu pierwszy raz Merci miała ochotę sie pobawić, biegała wokół Logo jak szalona a ten nic, kompletny ignorant...:mad: Merci nawet udawała, że zabiera mu zabawkę, a ten nic...
Dziś było także czesanie, i śmieszny incydent: przyszlo mi do coś do głowy i zaczełam wołać "kici kici" i jak tylko Logo to usłyszał zaczął się rozglądać na wszystkie strony, jakby szukał kota:evil_lol:
No z tych smutniejszych wieści, to nie będzie mnie w sobotę niestety, ale mam nadzieję, że Logo wyjdzie, bo jak nie to da mi w czwartek popalić napewno:diabloti:

Posted

A i zapomniałam dodać, że spotkaliśmy dzis pewną panią, trochę porozmawialiśmy, jednak Logo zmienił się w kompletnie obcego psa...ogon w dół i jak dziki...pani miała psie przysmaki, ale ten nawet bał się podejść, pani rzucała mu je na ziemię, ale zjadał je dopiero z mojej ręki...ehh cięzko będzie, może i Logo przyciąga uwagę swoją urodą, ale może zrażać swoją niedostępnością...

Posted

To byłam ja, bo kocham tego pieska choć znamy się tylko z DG i dzis na żywo. On nowego opiekuna zaakceptuje po kilku dniach przebywania we wspólnym domu. Ale ADHD to on ma i to musi być ktos bardzo aktywny - taki domek z młodzieżą, z ogrodem , solidnym ogrodzeniem. Bo inaczej będzie niszczył w domu. Dobrze, że te pieski maja Was, nie traćcie zapału jesteście im potrzebni.

Posted

ala56 napisał(a):
To byłam ja, bo kocham tego pieska choć znamy się tylko z DG i dzis na żywo. On nowego opiekuna zaakceptuje po kilku dniach przebywania we wspólnym domu. Ale ADHD to on ma i to musi być ktos bardzo aktywny - taki domek z młodzieżą, z ogrodem , solidnym ogrodzeniem. Bo inaczej będzie niszczył w domu. Dobrze, że te pieski maja Was, nie traćcie zapału jesteście im potrzebni.

O witamy:) Tak! Logo napewno musi trafić do domu baardzo aktywnego, duzo spacerów i ruchu...

pralinka94 napisał(a):
Magda, nie przejmuj się, Logo w sobote na pewno wyjdzie ;)
Racja, dla Logo teraz liczy się tylko Magda, mam nadzieję, że damy radę sobie w sobotę :D

Napewno dacie:D(musicie;))

Posted

No i Logo dziś udało się wyjść. Najpierw był na spacerku :D a później razem z Merci i Delmą na wybiegu :lol: Na spacerku z Logo nie byłem, więc relacji nie napiszę, ale mogę napisać parę zdań o wybiegu :D;)

Logo na wybiegu jak zwykle biegał za zabawkami, gdy trzymaliśmy jakąś w ręce to skakał biegał w kółko jak szalony, żeby mu ją rzucić. :multi: Ten psiak, gdy jest na wybiegu nie widzi świata poza zabawkami :D;) Mam wrażenie, że cały dzień mógłby biegać za nimi :roll: Jak wcześniej wspomniałem Logo wybieg dzielił z Delmą i Merci. Ta druga próbowała go nakłonić do wspólnej zabawy, lecz ten widział tylko zabawki :p Dziś było ciepło, mocno świeciło słońce, a odniosłem wrażenie, że Logo się nie zmęczył.... on chyba nigdy się nie męczy :]

Posted

Madziu robię Logo reklame na naszym forum. Podalam też Twój nr telefonu i maila. A nuż.... Myslę że mi darujesz że nie spytałam Ciebie wcześniej o zgodę. Dziś mnie naszlo bo jak wiesz kocham tego pieska bez wzajemności. A teraz wychodzę z domu z moim pieskiem na wybieg. Czasu szkoda bo Logo juz tak długo czeka i przywiązuje sie do Ciebie i potem będzie rozpacz.

Posted

ala56 napisał(a):
Madziu robię Logo reklame na naszym forum. Podalam też Twój nr telefonu i maila. A nuż.... Myslę że mi darujesz że nie spytałam Ciebie wcześniej o zgodę. Dziś mnie naszlo bo jak wiesz kocham tego pieska bez wzajemności. A teraz wychodzę z domu z moim pieskiem na wybieg. Czasu szkoda bo Logo juz tak długo czeka i przywiązuje sie do Ciebie i potem będzie rozpacz.

Oczywiście, że daruję, nawet podziękuję;) Mam nadzieję, że telefon wkońcu zadzwoni...A może na następnym spacerze znowu się spotkamy i Logo nie będzie już się tak panicznie bał:D

Kaja10014 napisał(a):
Logo jest przepiękny, mam nadzieję, że przekona się do obcych ludzi i znajdzie wspaniały dom.
Zapisuję wątek i będę podrzucać.

Witamy:)

Posted

Ale cudo! :iloveyou: Logo jest absolutnie boski, niech szybko go jego domek wypatrzy :)
Jednak sugerowałabym lekką zmianę tytułu wątku - po opisie myślałam, że Logo to ona :oops: Nieśmiała długowłosa piękność... No panna jak nic, a tu dalej czytam, że facet :lol:

I zapraszam na wątek Gandalfa, w hoteliku uczy się od innych psów jak kochać ludzi, cieszyć się, bawić i żebrać przy stole ;) Bardzo też prosi o grosik do skarbonki, bo nie mamy już za co opłacić hoteliku : ( --> Gandalfowy wąteczek

Posted

[quote name='jhet']Ale cudo! :iloveyou: Logo jest absolutnie boski, niech szybko go jego domek wypatrzy :)
Jednak sugerowałabym lekką zmianę tytułu wątku - po opisie myślałam, że Logo to ona :oops: Nieśmiała długowłosa piękność... No panna jak nic, a tu dalej czytam, że facet :lol:

I zapraszam na wątek Gandalfa, w hoteliku uczy się od innych psów jak kochać ludzi, cieszyć się, bawić i żebrać przy stole ;) Bardzo też prosi o grosik do skarbonki, bo nie mamy już za co opłacić hoteliku : ( --> Gandalfowy wąteczek

Witamy, hmm nie zwróciłam na to wcześniej uwagi:oops: Zmienimy:)

Dodam od razu firmówkę, jeżeli macie gdzie to wieszajcie:)zawsze mogę wydrukować kilka firmówek w kolorze;)

Posted

daj na picaso, Marek zawsze drukuje po parę sztuk! mam tez prośbę gdybyście widzieli, że jakaś już jest nieaktualna to wywalajcie, bo Marek nie zna naszych psów jeszcze tak dobrze!