Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Witamy u Logo!:razz:

Na początek kilka faktów:eviltong::

Logo to 4letni, średniej wielkości(54 cm) i wagi(19 kg) pies. Zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany. Uwagę przyciąga jego piękne futro, niestety przez to jaki był, jego sierść jest w nieładzie, jednak już za niedługo coś z tym zrobimy.:cool1:

Jego historia jest dość nietypowa, trafił on do schroniska w maju 2011r. był tak dziki, że pomylono go z suczką, przez długi czas nie dał do siebie podejść, pokazywał tylko zęby i uciekał na wybieg:shake:. Jego zachowanie zmieniło się jednak diametralnie:razz:, ma za sobą dopiero dwa spacery, ale widać że w takiej sytuacji odnalazł się doskonale…:loveu: Ktoś kiedyś musiał nauczyć go siadania, ponieważ komendę tą ma opanowaną do perfekcji. Jest albo tak zdolny, albo kiedyś musiał także umieć podawać łapę:evil_lol:. Ostatnio nauczył się także dawać głos, podawać drugą łapę oraz warować!:cool1: Teraz uczy się chodzenia przy nodze, i całkiem nieźle mu to wychodzi:roll:.

Na spacerach Logo zachowuje się bardzo poprawnie, trochę ciągnie, jednak co chwile odwraca się, aby się upewnić, że opiekun idzie za nim:loveu:. Nie boi się ruchu ulicznego, ani ciężarówek i autobusów.

Z reguły nie toleruje innych psów, jednak niektóre suczki mogą chodzić koło niego, biegać za nim, ten je poprostu ignoruje…

Logo najlepiej czuł się na wybiegu, gdzie nie ograniczała go krótka smycz, ani opiekun. Okazało się, że Logo uwielbia aportować, kiedy złapie zabawkę, przybiega do opiekuna i rzuca mu ją pod nogi, potem patrzy się w nią jak zaklęty, dopóki ten znowu mu jej nie rzuci, jeżeli trwa to zbyt długo, upomina go szczeknięciem.:diabloti:

Nie wiadomo jak była jego historia, jednak napewno odbiło sie to na jego psychice, ponieważ Logo panicznie boi się obcych. Kiedy takowy przechodzi obok Logo nic sie nie dzieję, ale kiedy chce go pogłaskać, nachyla sie przy nim, lub chce go przekupić smakołykiem, ten dostaje ataku paniki, chowa się za opiekunem i chce uciec jak najdalej...:shake:

Cudowny z niego pies kiedy przypomnę sobie, jak w wakacje pokazywał zęby jak tylko podeszło się do jego boksu, to nie chce się wierzyć że to ten sam pies…:crazyeye:

No a teraz zdjęcia, które oczywiście nie oddają całej urody tego psa:loveu::

Kontakt w sprawie adopcji: madzia.uje93@gmail.com lub 692269457

Edited by madzia.uje93
  • Replies 282
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czwartek i sobota

Jeszcze krótki opis dwóch pierwszych spacerków:evil_lol:.
Logo mimo, że kiedyś dziki, kiedy otwiera się boks ten pcha sie byle do przodu:evil_lol:.
Nie wiem czy wiecie, jak trudne jest, w takiej sytuacji znaleźć obroże w tej kupie futra, oczywiście Logo tego nie ułatwia, bo po co?:diabloti:
Spacery są zazwyczaj spokojne, Logo może sie pochwalić komendą "siad" i "łapa", dzis nauczyłam go też dawać głos, jednak chyba nie będe dalej uczyła go tej komendy, bo może to być uciążliwe:evil_lol:. Z pewnością mogę stwierdzić, że Logo ma lekkie ADHD i jest ciutkę niecierpliwy, jeżeli chodzi o dawanie parówek i rzucanie zabawki:evil_lol:. Taki z niego mały diabełek:loveu:. Dziś zajeliśmy się troche jego skołtunionym futrem, jednak gdzie niegdzie trzeba było obciąć dużo włosów, tak się chłopak zaniedbał:shake:.
No i wspomne tylko, że Logo, tak jak Sid, uwielbia patyki, no może źle napisałam Logo uwielbia gałęzie, drzewa i patyki:diabloti:.
Hmm nad filmikiem się zastanawiam, bo nie bardzo wiem co mam z nim zrobić, bo "ktoś" trochę za dużo nakręcił:eviltong:.
Ale zdjęciami chyba nie pogardzicie?:lol:

Posted (edited)

Taki wpatrzony, w parówki czy we mnie?? Oczywiście, że w parówki:eviltong:

A między innymi tym objawia się jego ADHD:evil_lol::

Ale jak tu nie wybaczyć temu pyszczkowi?:loveu:

Edited by madzia.uje93
Posted (edited)

No i chwila "woloności":

Taką postawę przyjmuje jak mam zabawkę w ręce::cool1:

A taką jak za długo nie kopie zabawki:diabloti::

A jak dumnie z nią biega:loveu::

Logo wypatruje domu...

Edited by madzia.uje93
Posted (edited)

No i filmik, który pokazuje jak Logo potrafi się bawić:evil_lol::
Filmik nakręcił Paweł, a przerobił Kamil- dzięki obu:roll:.
[video=youtube;P4HlwRNR95M]http://www.youtube.com/watch?v=P4HlwRNR95M&feature=player_embedded[/video]

Edited by madzia.uje93