Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Lucek to ok. 1,5 roczny pies,kudłaty i niezwykle ubarwiony, niestety widać że los go nie oszczędził, skrzywdzony przez człowieka, bał się ponownie mu zaufać.
Lucek obecnie przebywa w Domu tymczasowym w Opolu.
Jest psem bardzo spokojnym i opanowanym, nie jest szczekliwy ani agresywny,lecz nieco bojaźliwy. W domu posiadam jeszcze jednego psa, którego jak najbardziej toleruje. W stosunku do kotów nie wykazuje żadnej reakcji.

Jak na psa po przejściach jest naprawdę wspaniały.
Przez kilka dni zdążyłam zauważyć u niego wielkie zmiany. Jest bardziej otwarty, pogodny,uległy i pełen energii. Na psa który nigdy nie chodził na smyczy, radzi sobie na niej rewelacyjnie, nie ciągnie, nie szarpie, nie wyrywa się do przodu , nie ma zamiaru nigdzie uciekać, trzyma się dzielnie koło nogi bądź lekko za nią.
W mieszkaniu zachowuje czystość. Jest typem leniwca, woli większość czasu przeleżeć na swoim posłaniu.Jest zrównoważonym i bardzo uległym psem, można robić mu dosłownie wszystko,wyczesać,wykąpać sprawdzić zęby, uszy, a on cierpliwie będzie czekać , aż się skończy. Pies będzie naprawdę świetnym towarzyszem rodziny ,nawet tej z dziećmi, ale dziećmi w wieku od 10 lat w górę.
Najlepiej nadawałby się do rodziny , która prowadzi spokojny tryb życia.
Szybko przywiązuje się do opiekuna i oddaje mu całe swoje psie serduszko.
Lucek został wykastrowany.
Jezeli masz odrobinę miejsca w swoim domu, czas który możesz mu poświecić oraz bezgraniczną miłość nie zastanawiaj się zbyt długo, zaadoptuj tego psa i ciesz się jego obecnością właśnie w swoim domu.
Niech ludzie zazdroszczą Ci tak pięknego i wspaniałego pupila.

Czy znajdzie się człowiek , który bedzie w stanie takiego psa pokochać i przyjąć go pod swój dach?
Czy znajdą się ludzie którzy mają w sobie odrobinę cierpliwości , a przede wszystkim miłości którą bedą mogli go obdarzyć?
Lucek to bardzo młody pies, a już zdążył tyle w swoim psim życiu przejść. Nie pozwólmy mu się w sobie zamknąć i znajdźmy mu dom na jaki zasługuje już od dawna...

Edited by Ewelinaaa
  • Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jest oryginalny w zachowaniu jak i wyglądzie. Dlaczego zatem ludzie nie chcą go zaadoptować? :) Będziemy nadal czekać i promować tego psiaka, aż w końcu znajdziemy dla niego odpowiedzialny i dobry dom.
Jeżeli są chętne osoby na pomoc w ogłaszaniu Lucka, zapraszamy każda pomoc sie liczy. Na pewno ten post będe z czasem uzupełniać nowymi zdjęciami i opisem psa. :)
Z góry bardzo serdecznie dziękuje wam za pomoc :D

Posted

Ja tam się za bardzo nie znam na ogłoszeniach, ale powoli, powoli myślę, że jakoś do tego wszystkiego dojdę! Tutaj jak widać też jestem początkująca, ale w końcu na opolskim wątku się zaczyna coś dziać:) Do Lucka na pewno będę zaglądać! A na dobry dom czasem trzeba trochę poczekać... I nigdy nie tracić nadziei:)

Posted

Poranna drzemka Lucka :) to taki średniej wielkości leniuch :p może pół dnia tak przeleżeć :) Z charakteru Lucek w ogóle się nie zmienił, nadal jest spokojnym , uległym , zrównoważonym pieskiem , do szczęścia jednak brakuje mu stałego domu, i opiekunów którzy go pokochają. Jak długo ma jeszcze czekać? Czy znajdą się takie osoby, które zechcą go zaadoptować? On także zasługuje na nowy dom.
My nadal wierzymy i czekamy....

http://tablica.pl/oferta/mlodziutki-lucek-czeka-na-swoj-wymarzony-dom-IDJfOh.html

Posted

Nowy dom Lucka jest wręcz idealny. W mieszkaniu jest spokojnie, i cichutko- wspaniałe warunki dla takiego psa jak Lucek. Rodzina jest również wspaniała. Widać , ze osoby które będą się nimi opiekować są rozsądne, opiekuńcze i obdarzą go miłością, na jaką zasługiwał od dawna. Będziemy trzymać kciuki, aby wszystko było dobrze :)

Posted

Dzięki za informację, chodziło mi właśnie o sprawdzenie domku. Cieszę się, że wszystko jest w porządku, trzymam kciuki żeby Lucek był tam już zawsze kochany:)

Posted

Tak, właściciele poddali się. Nie,właśnie nie rozrabia jest jak najbardziej spokojnym i opanowanym psiakiem.:) Jednak w nocy nie potrafi znaleźć swojego miejsca i piszczy. Może dlatego ,że wcześniej przyzwyczaił się juz do mnie,gdy był w DT,a teraz znowu jest w nowym miejscu z nowymi osobami, i ponownie musi "obcym" zaufać. Po za tym jest jeszcze dość zestresowany i nie chce załatwić się na podwórku, tylko nasikał Pani w domu. Może potrzebuje domu z ogrodem, może wtedy lepiej bedzie mu się żyło. Nie mam pojęcia co teraz zrobić. :( :(

Posted

moja droga Lucek po prostu trafił do nieodpowiedzialnych ludzi!! Kto oddaje psa po czterech dniach , bo ten piszczy i sika w domu!!! Mój Dexter chyba przez tydzień przez całe noce piszczał!! A sikał w domu przez msc!

Nic to, nie ma co się martwić tylko szukać nowego domu gdzie właściciele dadzą psu czas na zaaklimatyzowanie się:)

Napisz gdzie Lucek ma ogłoszenia

Posted

Kochana od czterech dni był zarezerwowany, a od dwóch dni dopiero jest w nowym miejscu.No nic na to nie mogę poradzić,trzeba znów zacząć działać i szukać psu lepszego domu i opiekunów , którzy tak szybko się nie poddadzą. :)

Ogłoszenia Lucek ma na:
tablica.pl : http://tablica.pl/oferta/kolorowy-lucek-czeka-na-nowy-dom--IDLVGz.html
gumtree.pl : http://opolskie.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Kolorowy-Lucek-szuka-nowego-domu-W0QQAdIdZ356234816
alegratka.pl: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/20710967_kolorowy_lucek_czeka_na_nowy_dom.html
lento.pl:http://opole.lento.pl/lucek-czeka-na-nowy-dom-,300426.html

Na chwile obecną ma tylko tyle ogłoszeń. :)

Posted

Cześć! :)
Tym razem dobre wieści. :D Lucek pojechał do nowego domu, zamieszka z bardzo sympatyczna i rozsądną Panią, która zagwarantowała mi, że tak łatwo się nie podda,i nie zrazi się tym, ze pies może załatwić się w domu, czy w nocy piszczeć. Da mu o wiele dłuższy czas na zaaklimatyzowanie się u siebie, i choćby to trwało miesiąc, ona i tak sobie poradzi. :)
Trzymajcie kciuki, oby udało mu sie oswoić z nową osobą i nie musiał znów do mnie wracać :)
Także, oficjalnie ogłaszam , ze mój DT jest wolny, :

http://www.dogomania.pl/threads/223329-Dom-tymczasowy-%29

Posted

Oj, dexterka to chyba szczęście :P i kwestia wielu ogłoszeń. :D:D:D
A Fundacja Fioletowy pies, z której ty masz te dwa szczeniaki, proponowała może tobie , którego z psów chcieli by mi dać na DT.
Podawałam Ci dzisiaj mój nr. telefonu, ale nie dzwonili jeszcze, a może nie mają jeszcze psa,który potrzebuje DT. :)

Posted

Nie, oni chyba nawet w tej chwili nie mają psa , który spełniałby Twoje wymogi. Może zadzwonią pogadają i będą mieli w przyszłości Ciebie na uwadze jako DT:)))

Daj znać jak będziesz miała info od Lucka:) a gdzie teraz mieszka?? w Opolu??