Ewelinaaa Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 (edited) Lucek to ok. 1,5 roczny pies,kudłaty i niezwykle ubarwiony, niestety widać że los go nie oszczędził, skrzywdzony przez człowieka, bał się ponownie mu zaufać. Lucek obecnie przebywa w Domu tymczasowym w Opolu. Jest psem bardzo spokojnym i opanowanym, nie jest szczekliwy ani agresywny,lecz nieco bojaźliwy. W domu posiadam jeszcze jednego psa, którego jak najbardziej toleruje. W stosunku do kotów nie wykazuje żadnej reakcji. Jak na psa po przejściach jest naprawdę wspaniały. Przez kilka dni zdążyłam zauważyć u niego wielkie zmiany. Jest bardziej otwarty, pogodny,uległy i pełen energii. Na psa który nigdy nie chodził na smyczy, radzi sobie na niej rewelacyjnie, nie ciągnie, nie szarpie, nie wyrywa się do przodu , nie ma zamiaru nigdzie uciekać, trzyma się dzielnie koło nogi bądź lekko za nią. W mieszkaniu zachowuje czystość. Jest typem leniwca, woli większość czasu przeleżeć na swoim posłaniu.Jest zrównoważonym i bardzo uległym psem, można robić mu dosłownie wszystko,wyczesać,wykąpać sprawdzić zęby, uszy, a on cierpliwie będzie czekać , aż się skończy. Pies będzie naprawdę świetnym towarzyszem rodziny ,nawet tej z dziećmi, ale dziećmi w wieku od 10 lat w górę. Najlepiej nadawałby się do rodziny , która prowadzi spokojny tryb życia. Szybko przywiązuje się do opiekuna i oddaje mu całe swoje psie serduszko. Lucek został wykastrowany. Jezeli masz odrobinę miejsca w swoim domu, czas który możesz mu poświecić oraz bezgraniczną miłość nie zastanawiaj się zbyt długo, zaadoptuj tego psa i ciesz się jego obecnością właśnie w swoim domu. Niech ludzie zazdroszczą Ci tak pięknego i wspaniałego pupila. Czy znajdzie się człowiek , który bedzie w stanie takiego psa pokochać i przyjąć go pod swój dach? Czy znajdą się ludzie którzy mają w sobie odrobinę cierpliwości , a przede wszystkim miłości którą bedą mogli go obdarzyć? Lucek to bardzo młody pies, a już zdążył tyle w swoim psim życiu przejść. Nie pozwólmy mu się w sobie zamknąć i znajdźmy mu dom na jaki zasługuje już od dawna... Edited March 5, 2012 by Ewelinaaa Quote
yoshi22 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Psi ideał ( nie wykazuje reakcji na koty, można mu wszędzie zaglądać itp.)!!! A do tego jaki zjawiskowy....:) Quote
Ewelinaaa Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 Jest oryginalny w zachowaniu jak i wyglądzie. Dlaczego zatem ludzie nie chcą go zaadoptować? :) Będziemy nadal czekać i promować tego psiaka, aż w końcu znajdziemy dla niego odpowiedzialny i dobry dom. Jeżeli są chętne osoby na pomoc w ogłaszaniu Lucka, zapraszamy każda pomoc sie liczy. Na pewno ten post będe z czasem uzupełniać nowymi zdjęciami i opisem psa. :) Z góry bardzo serdecznie dziękuje wam za pomoc :D Quote
yoshi22 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Ja tam się za bardzo nie znam na ogłoszeniach, ale powoli, powoli myślę, że jakoś do tego wszystkiego dojdę! Tutaj jak widać też jestem początkująca, ale w końcu na opolskim wątku się zaczyna coś dziać:) Do Lucka na pewno będę zaglądać! A na dobry dom czasem trzeba trochę poczekać... I nigdy nie tracić nadziei:) Quote
Ewelinaaa Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 (edited) Nowe zdjęcia Lucka, czekamy na odpowiedzi zainteresowanych adopcją tego wyjątkowego psiaka :) Edited February 19, 2012 by Ewelinaaa Quote
Ewelinaaa Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 Poranna drzemka Lucka :) to taki średniej wielkości leniuch :p może pół dnia tak przeleżeć :) Z charakteru Lucek w ogóle się nie zmienił, nadal jest spokojnym , uległym , zrównoważonym pieskiem , do szczęścia jednak brakuje mu stałego domu, i opiekunów którzy go pokochają. Jak długo ma jeszcze czekać? Czy znajdą się takie osoby, które zechcą go zaadoptować? On także zasługuje na nowy dom. My nadal wierzymy i czekamy.... http://tablica.pl/oferta/mlodziutki-lucek-czeka-na-swoj-wymarzony-dom-IDJfOh.html Quote
dexterka Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 JUPI :) Znalazł dom przez ogłoszenia? Quote
Ewelinaaa Posted February 16, 2012 Author Posted February 16, 2012 Tak , znalazł dom przez ogłoszenia :) Quote
yoshi22 Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 A może coś więcej o nowym domku Lucka? ;) Quote
Ewelinaaa Posted February 16, 2012 Author Posted February 16, 2012 Nowy dom Lucka jest wręcz idealny. W mieszkaniu jest spokojnie, i cichutko- wspaniałe warunki dla takiego psa jak Lucek. Rodzina jest również wspaniała. Widać , ze osoby które będą się nimi opiekować są rozsądne, opiekuńcze i obdarzą go miłością, na jaką zasługiwał od dawna. Będziemy trzymać kciuki, aby wszystko było dobrze :) Quote
yoshi22 Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Dzięki za informację, chodziło mi właśnie o sprawdzenie domku. Cieszę się, że wszystko jest w porządku, trzymam kciuki żeby Lucek był tam już zawsze kochany:) Quote
Ewelinaaa Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 Niestety Lucek musi szukać nowego domu. W nowym mieszkaniu nie potrafi się zaaklimatyzować. :( :( :( :( Quote
dexterka Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 o nie:((( Przecież on potrzebuje więcej czasu na zaaklimatyzowanie się:( Właściciele się poddają? Lucek rozrabia? Quote
Ewelinaaa Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 Tak, właściciele poddali się. Nie,właśnie nie rozrabia jest jak najbardziej spokojnym i opanowanym psiakiem.:) Jednak w nocy nie potrafi znaleźć swojego miejsca i piszczy. Może dlatego ,że wcześniej przyzwyczaił się juz do mnie,gdy był w DT,a teraz znowu jest w nowym miejscu z nowymi osobami, i ponownie musi "obcym" zaufać. Po za tym jest jeszcze dość zestresowany i nie chce załatwić się na podwórku, tylko nasikał Pani w domu. Może potrzebuje domu z ogrodem, może wtedy lepiej bedzie mu się żyło. Nie mam pojęcia co teraz zrobić. :( :( Quote
dexterka Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 moja droga Lucek po prostu trafił do nieodpowiedzialnych ludzi!! Kto oddaje psa po czterech dniach , bo ten piszczy i sika w domu!!! Mój Dexter chyba przez tydzień przez całe noce piszczał!! A sikał w domu przez msc! Nic to, nie ma co się martwić tylko szukać nowego domu gdzie właściciele dadzą psu czas na zaaklimatyzowanie się:) Napisz gdzie Lucek ma ogłoszenia Quote
Ewelinaaa Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 Kochana od czterech dni był zarezerwowany, a od dwóch dni dopiero jest w nowym miejscu.No nic na to nie mogę poradzić,trzeba znów zacząć działać i szukać psu lepszego domu i opiekunów , którzy tak szybko się nie poddadzą. :) Ogłoszenia Lucek ma na: tablica.pl : http://tablica.pl/oferta/kolorowy-lucek-czeka-na-nowy-dom--IDLVGz.html gumtree.pl : http://opolskie.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Kolorowy-Lucek-szuka-nowego-domu-W0QQAdIdZ356234816 alegratka.pl: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/20710967_kolorowy_lucek_czeka_na_nowy_dom.html lento.pl:http://opole.lento.pl/lucek-czeka-na-nowy-dom-,300426.html Na chwile obecną ma tylko tyle ogłoszeń. :) Quote
dexterka Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Zrobiłam mu dolnośląską tablicę oraz gumtree:) Quote
Ewelinaaa Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 dexterka napisał(a):Zrobiłam mu dolnośląską tablicę oraz gumtree:) Dexterka jestem Ci bardzo wdzięczna :) Quote
dexterka Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 mocno trzymam za Lucka kciuki bo jest cudowny!!!! Quote
Ewelinaaa Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 A ja trzymam kciuki za twoje dwie tymczasowe pociechy, również są słodziutkie,wspaniałe i cudowne :) Quote
Ewelinaaa Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 Cześć! :) Tym razem dobre wieści. :D Lucek pojechał do nowego domu, zamieszka z bardzo sympatyczna i rozsądną Panią, która zagwarantowała mi, że tak łatwo się nie podda,i nie zrazi się tym, ze pies może załatwić się w domu, czy w nocy piszczeć. Da mu o wiele dłuższy czas na zaaklimatyzowanie się u siebie, i choćby to trwało miesiąc, ona i tak sobie poradzi. :) Trzymajcie kciuki, oby udało mu sie oswoić z nową osobą i nie musiał znów do mnie wracać :) Także, oficjalnie ogłaszam , ze mój DT jest wolny, : http://www.dogomania.pl/threads/223329-Dom-tymczasowy-%29 Quote
dexterka Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 jupi:)))) żeby tylko pani się nie poddała!!! Proszę zdradź jak Ty tak szybko znajdujesz chętnych na adopcję??:evil_lol: Quote
Ewelinaaa Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 Oj, dexterka to chyba szczęście :P i kwestia wielu ogłoszeń. :D:D:D A Fundacja Fioletowy pies, z której ty masz te dwa szczeniaki, proponowała może tobie , którego z psów chcieli by mi dać na DT. Podawałam Ci dzisiaj mój nr. telefonu, ale nie dzwonili jeszcze, a może nie mają jeszcze psa,który potrzebuje DT. :) Quote
dexterka Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Nie, oni chyba nawet w tej chwili nie mają psa , który spełniałby Twoje wymogi. Może zadzwonią pogadają i będą mieli w przyszłości Ciebie na uwadze jako DT:))) Daj znać jak będziesz miała info od Lucka:) a gdzie teraz mieszka?? w Opolu?? Quote
Recommended Posts