Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 189
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

dzwoniłem dzisiaj do Pani od Merci :) Pani jest bardzo z suni zadowolona(poza jednym szczegółem, ale o tym potem):multi: Ćwiczy z Merci komendy :razz: Suczka mieszka w budzie, ale Pani czasem otwiera jej garaż, żeby miała większy wybieg :cool3: Merci nadal jest nieufna w stosunku do obcych... jedynie do swojej właścicielki się przekonała ;) (nie wiem czy to dobrze czy źle) ;] hmm co jeszcze.... Sunia raz uciekła z ogródka:diabloti:, jak Pani została uchyloną furtkę, ale tylko rozejrzała się wokół i za chwilkę wróciła :cool3: No i teraz o tym szczególe... w zasadzie to dwa - 1. Merci bardzo ciągnie na smyczy.
2. Merci strasznie rozkopuje ogródek :mad: Raz strasznie padało i jak Pani wróciła do domu wszystkie mniejsze roślinki ''pływały" a większe miały korzenie na wierzchu... no a Merci cała w blocie... Pani mówiła, że w 1 chwili pomyślała, żeby wziąc sunie do auta i odwieźć do schroniska, ale na szczęście zdecydowała się ćwiczyć z Merci :P ma kilka sposobów, poradziła się specjalisty - to kopanie może być spowodowane stresem i próbują jak na razie go wyładować :D Merci ma m.in mnóstwo zabawek, żeby miała się czym zając podczas nieobecności właścicielki :loveu: Trzymajmy kciuki, żeby Pani się nie zniechęciła! :P no i mam zamiar odwiedzić sunię :D

Posted

kamil19201 napisał(a):
no Pani właścicielka długo nie poćwiczyła z Merci bo ponoć sunia wróciła do schroniska.....

P.Ania napisała mi, że wróciła, więc jest to niestety pewne... :placz: jak można oddać psa tylko dlatego że przekopuje ogródek?! jeszcze rozumiem jak pies ma lęk sepracyjny, ale w życiu nie wymieniłabym psa na kwiatki w ogródku...

Posted

Widziałam dzisiaj Merci, jak ta pani ją przywiozła... Biedna sunia zdecydowanie nie cieszyła się z powrotu do schroniska... Mam nadzieję, że już niedługo znajdzie super domek, taki na zawsze

Posted

Rozmawiałam dziś z naszą behawiorystką, która była na wizycie u Merci i dobrze, że wróciła do nas, czasami psu jest lepiej w schronisku. O szczegółach nie chcę pisać na forum.

Posted

soboz4 napisał(a):
Rozmawiałam dziś z naszą behawiorystką, która była na wizycie u Merci i dobrze, że wróciła do nas, czasami psu jest lepiej w schronisku. O szczegółach nie chcę pisać na forum.

mogłabyś mi na prv to napisać ? będę wdzięczny

Posted

soboz4 napisał(a):

Rany ... Co to za historia ... :(

Posted

Merci niestety.. albo i stety :] wróciła do schroniska :D i zachowuje się całkowicie jak ona :D np nadal nie lubi rowerów i czego się dowiedzieliśmy Merci najprawdopodobniej ma lęk separacyjny :-( no ale nadal świetnie się dogaduje z Delmą :cool3: i tutaj 2 filmiki z dzisiejszego wybiegu ;)

[video=youtube;rEsi6geY2CU]http://www.youtube.com/watch?v=rEsi6geY2CU&feature=BFa&list=HL1350751603[/video] :diabloti:

Posted

Merci nie była ani minuty w domu, więc jak ma stwierdzony lek separacyjny, skoro cały czas przebywała sama. Jak widzę zabawy Merci to jestem pewna, że dziś była szczęśliwsza niz tam gdzie była w niby swoim domu, w budzie w której nie mogła się połozyć, bo była za mała, gdzie nie mogła biegać i nie miała kontaktu z ludźmi.