pralinka94 Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 super! szczerze mówiąc spodziewałam się jej przestraszonej, a tu prosze :D Quote
kamil19201 Posted September 23, 2012 Author Posted September 23, 2012 super wieści! :] :multi: żałuje tylko, że nie było mnie jak Merci odchodziła ze schroniska do domu :] Quote
kamil19201 Posted October 11, 2012 Author Posted October 11, 2012 dzwoniłem dzisiaj do Pani od Merci :) Pani jest bardzo z suni zadowolona(poza jednym szczegółem, ale o tym potem):multi: Ćwiczy z Merci komendy :razz: Suczka mieszka w budzie, ale Pani czasem otwiera jej garaż, żeby miała większy wybieg :cool3: Merci nadal jest nieufna w stosunku do obcych... jedynie do swojej właścicielki się przekonała ;) (nie wiem czy to dobrze czy źle) ;] hmm co jeszcze.... Sunia raz uciekła z ogródka:diabloti:, jak Pani została uchyloną furtkę, ale tylko rozejrzała się wokół i za chwilkę wróciła :cool3: No i teraz o tym szczególe... w zasadzie to dwa - 1. Merci bardzo ciągnie na smyczy. 2. Merci strasznie rozkopuje ogródek :mad: Raz strasznie padało i jak Pani wróciła do domu wszystkie mniejsze roślinki ''pływały" a większe miały korzenie na wierzchu... no a Merci cała w blocie... Pani mówiła, że w 1 chwili pomyślała, żeby wziąc sunie do auta i odwieźć do schroniska, ale na szczęście zdecydowała się ćwiczyć z Merci :P ma kilka sposobów, poradziła się specjalisty - to kopanie może być spowodowane stresem i próbują jak na razie go wyładować :D Merci ma m.in mnóstwo zabawek, żeby miała się czym zając podczas nieobecności właścicielki :loveu: Trzymajmy kciuki, żeby Pani się nie zniechęciła! :P no i mam zamiar odwiedzić sunię :D Quote
saphira18 Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 Merci ogrodnik:mad: o nie nie, zajmij się stróżowaniem :lol: 3mam kciuki za ćwiczenia Quote
soboz4 Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 Fajnie, że czuje się dobrze i że wreszcie jest u siebie! Quote
aeriel Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 Ufff, dobrze, że Pani zdecydowała się ćwiczyć z Merci i nie poddała się! Quote
kamil19201 Posted October 13, 2012 Author Posted October 13, 2012 no Pani właścicielka długo nie poćwiczyła z Merci bo ponoć sunia wróciła do schroniska..... Quote
pralinka94 Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 kamil19201 napisał(a):no Pani właścicielka długo nie poćwiczyła z Merci bo ponoć sunia wróciła do schroniska..... P.Ania napisała mi, że wróciła, więc jest to niestety pewne... :placz: jak można oddać psa tylko dlatego że przekopuje ogródek?! jeszcze rozumiem jak pies ma lęk sepracyjny, ale w życiu nie wymieniłabym psa na kwiatki w ogródku... Quote
choba Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 Widziałam dzisiaj Merci, jak ta pani ją przywiozła... Biedna sunia zdecydowanie nie cieszyła się z powrotu do schroniska... Mam nadzieję, że już niedługo znajdzie super domek, taki na zawsze Quote
saphira18 Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 brak słów... i jako powód oddania widnieje - przekopywanie ogródka? a tyle pani przygotowywała się na psa, odwiedzała Merci w schronisku.... żal Quote
madzia.uje93 Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 :-( Tak bardzo mi jej żal. Oby szybko znalazła dom, ktory będzie na nią zasługiwał... Quote
maciaszek Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 Nie wiecie może jaki numer dostała teraz Merci?! Quote
soboz4 Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Rozmawiałam dziś z naszą behawiorystką, która była na wizycie u Merci i dobrze, że wróciła do nas, czasami psu jest lepiej w schronisku. O szczegółach nie chcę pisać na forum. Quote
aeriel Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Biedna Merci :( Oby szybko znalazła naprawdę kochający i odpowiedzialny dom! Quote
kamil19201 Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 soboz4 napisał(a):Rozmawiałam dziś z naszą behawiorystką, która była na wizycie u Merci i dobrze, że wróciła do nas, czasami psu jest lepiej w schronisku. O szczegółach nie chcę pisać na forum. mogłabyś mi na prv to napisać ? będę wdzięczny Quote
Romina_74 Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 soboz4 napisał(a):Rozmawiałam dziś z naszą behawiorystką, która była na wizycie u Merci i dobrze, że wróciła do nas, czasami psu jest lepiej w schronisku. O szczegółach nie chcę pisać na forum. Rany ... Co to za historia ... :( Quote
kamil19201 Posted October 20, 2012 Author Posted October 20, 2012 Merci niestety.. albo i stety :] wróciła do schroniska :D i zachowuje się całkowicie jak ona :D np nadal nie lubi rowerów i czego się dowiedzieliśmy Merci najprawdopodobniej ma lęk separacyjny :-( no ale nadal świetnie się dogaduje z Delmą :cool3: i tutaj 2 filmiki z dzisiejszego wybiegu ;) [video=youtube;rEsi6geY2CU]http://www.youtube.com/watch?v=rEsi6geY2CU&feature=BFa&list=HL1350751603[/video] :diabloti: Quote
kamil19201 Posted October 20, 2012 Author Posted October 20, 2012 no i efekt zabawy Delmy z Merci.... buuum - zderzenie :-o [video=youtube;GEdh-q21ucc]http://www.youtube.com/watch?v=GEdh-q21ucc&feature=BFa&list=HL1350751603[/video] Quote
soboz4 Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Merci nie była ani minuty w domu, więc jak ma stwierdzony lek separacyjny, skoro cały czas przebywała sama. Jak widzę zabawy Merci to jestem pewna, że dziś była szczęśliwsza niz tam gdzie była w niby swoim domu, w budzie w której nie mogła się połozyć, bo była za mała, gdzie nie mogła biegać i nie miała kontaktu z ludźmi. Quote
Recommended Posts