Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mag.da napisał(a):
Tasza tę noc spędzi w domu, bałam się ją zostawić samą.

mag.da napisał(a):

więc chyba jeść cię chce - kurczę z ryżem się gotuje dla waćpanny.

Mag.do już to pewnie nie raz słyszałaś ,to się powtórzę JESTEŚ ANIOŁEM :angel:
Nigdy nikomu nie powierzałam swoich psiców pod opiekę ,bo zawsze wydawało mi się że nie podołają (psy są dość .......rozpuszczone:oops: ) ale Tobie oddałabym bez mrugnięcia okiem............

• Replies 387
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

erka napisał(a):
To dobre wieści:), oby ten guz okazał sie niezłośliwy, ale chyba małe szanse na to.

Kurcze, a ja ciągle łudzę się, że okaże się niezłośliwy :modla: :modla: :modla:
Zdrowiej Taszeńko :loveu: :loveu: :loveu:

Dziewczyny, wspaniale się Nią opiekujecie :):):)
Aż miło popatrzeć :):):)
Dziękuję :loveu:

Posted

Linssi napisał(a):
Erka zawsze uprawia czarnowidztwo :P Ja wierze, ze wszystko bedzie ok!

Linssi, bo zawsze lepiej się później mile rozczarować:p.

Wstawiam rachunki za operację i leki dla Taszy. Jeszcze w poniedziałek zaniesiemy wycinek na histopatologię, koszt podobno 50 zł.

Posted

Taki słodki pysio :loveu:
Ale rana koszmarnie wielka :shake:
Jest ciachnięta wzdłuż całego "podwozia"
Biedna, musi być na silnych lekach przeciwbólowych :shake:
Jak to dobrze, że jest w domu u mag.dy :modla: :modla: :modla:

Posted

Widzę, że dostaje ten sam antybiotyk, co moj Maxior po zabiegu. Moje psisko miało po nim sensacje brzuszkowe i dostawał do tego jeszcze leki osłonowe stosowane w antybiotykoterapii, bo z kefirkami jest raczej na bakier. Trzymamy kciuki za Taszkę i pozdrawiamy

Posted

Zawsze podajemy psom osłonowo probiotyki przy antybiotykach.
Strasznie wielka ta rana, ale miejmy nadzieję,że szybko sie zagoi, tak , jak u Aiszy, która tez miała rozległą operacje u tego samego weta i juz jest prawie zagojona.

Wklejam jeszcze paragon za fartuszek dla Taszy.

Linssi, proszę uzupełniej w rozliczeniu Taszy w pierwszym poście:
450 zł - operacja
64 zł - leki /zaokrągliłam 63,98/
28 zł - fartuszek

Posted

ciotki a gdzie bedziecie oddawały guz do badania?
do weta czy do badania u "ludzkiego" histopatologa?
bo pamietam jak Forest miał badany wycinek, to u weta kosztowało by to ok 180 zł a u histopatologa przy szpitalu ok 30 zl za wycinek.

z "mojego" bazarku na Taszkę jest narazie ok 60 zl.

Posted

A mój bazarek dla Taszki jeszcze ciągle trwa :):):)
Zaglądajcie i reklamujcie :):):)
A dla Taszeńki dużo całusów :loveu:
Niech ta wielka rana szybko się goi i niech Ją nic nie boli :):):)

Posted

[quote name='ovathena']Zakończył się mój bazarek:
z ogólnych rozliczeń zebrało się 75 zł, ale pieniądze miały zostać podzielone na 2 cele, więc dla Taszy trafi 37,50 zł. Zawsze dobre i to, prawda?
Czy mogę otrzymać nr konta, na które przeleję pieniądze gdy już do mnie wpłyną?[/QUOTE]

Oczywiscie, zaraz podesle. Dziekujemy! :)

Zaraz uzupelnie tez post rozliczeniowy. Dziekujemy za odwiedzanie dziewczynki i trzymanie kciukow. Teraz Taszka szybko sie wygoi i poleci do nowego domku :)

Posted

Śledzę wątek, lecz co tu napisać, żeby nie bluzgać? Nie potrafię zrozumieć ludzi (?) którzy pozbywają się tych najwierniejszych przyjaciół. Określenie - zezwierzęcenie jest obrazą dla zwierząt.
Śliczna ta wasza Taszeńka, niech jej się wiedzie, sunieczce kochanej :). Jej los już się odmienił i oby tak dalej.

Posted

[quote name='ma_ga']Śledzę wątek, lecz co tu napisać, żeby nie bluzgać? Nie potrafię zrozumieć ludzi (?) którzy pozbywają się tych najwierniejszych przyjaciół. Określenie - zezwierzęcenie jest obrazą dla zwierząt.
Śliczna ta wasza Taszeńka, niech jej się wiedzie, sunieczce kochanej :). Jej los już się odmienił i oby tak dalej.[/QUOTE]
Witaj, trochę mamy ze sobą wspólnego, bo Twój Ben i "mój" Orlen w jednym dniu były zabrane z ulicy:razz:. Miały wspólny wątek...
Byliśmy dzis na zdjęciu szwów, wszystko pieknie sie goi, Tasza w dobrej formie, kot w poczekalni nie podobał się, a więc Tasza nie do domku z kotami, niestety.
Nasza Era zaniosła dziś guza do badania, musiała wstać wcześnie rano:oops:

Posted

Sunia po wizycie kontrolnej - wszystko ok :)
Dziś w nocy trochę się dobrała do ranki - fartuszka nie zdjęła, ale na samym końcu, tam gdzie wycięcie do sikania widocznie udało jej się dostać i wyjęła szew i jeden sączek. Ale na szczęście nie trzeba było nic szyć, bo to sama końcówka rany i wystarczy przemywać. Mam nadzieję, że więcej nie będzie kombinować.

Wycinki pojechały do badania - prosimy o kciuki.

Posted

To trzymamy kciuki!!! Mag.do, te zdjecia z kolderka rozwalily mnie :D

Wegielkowa, Ben nie mial wspolnego watku z Orlenem :shake: Chyba, ze wspolny watek w sensie, ze sa ONkami :eviltong:

Posted (edited)

[quote name='Linssi']To trzymamy kciuki!!! Mag.do, te zdjecia z kolderka rozwalily mnie :D

Wegielkowa, Ben nie mial wspolnego watku z Orlenem :shake: Chyba, ze wspolny watek w sensie, ze sa ONkami :eviltong:
Orlen jest na 1 stronie Bena, a potem rozdzieliłyscie:eviltong:. Pamietam, jak erka napisała, że dwa Onki w jednym dniu i zaraz potem załozyłyście osobne wątki:eviltong:. Połowa maja 2011.
http://www.dogomania.pl/threads/208090-Kielce-Pi%C4%99kny-ON-wiele-tygodni-tu%C5%82aczki-pogryziony-wyniszczony.-MA-CUDOWNY-DS!:)
Orlen i Ben mają kupę szczęścia. Takie domki, że fiu,fiu..

Edited by wegielkowa
Posted

Nie masz racji....
Ewelinka wkleila zdjecie Orlena tylko tak aby wszyscy wiedzieli, ze oprocz Bena, mamy jeszcze Orlena na stanie ;)
Na watku Bena byl jeszcze bialasek, ktory zginal pod kolami auta i DON, ktorego prawdopodobnie powieszono :(
Nie ma o co kopii kruszyc! Wazne, ze chlopaki w nowych domkach! :multi:

Posted

[quote name='wegielkowa']Orlen jest na 1 stronie Bena, a potem rozdzieliłyscie:eviltong:. Pamietam, jak erka napisała, że dwa Onki w jednym dniu i zaraz potem załozyłyście osobne wątki:eviltong:. Połowa maja 2011.
http://www.dogomania.pl/threads/208090-Kielce-Pi%C4%99kny-ON-wiele-tygodni-tu%C5%82aczki-pogryziony-wyniszczony.-MA-CUDOWNY-DS!:)

[quote name='Linssi']Nie masz racji....

Jak by to ująć...?!:roll: Trafiła kosa na kamień?!:evil_lol:
Taszeńka kciukamy baaardzo!:loveu:

Posted

Witaj, trochę mamy ze sobą wspólnego, bo Twój Ben i "mój" Orlen w jednym dniu były zabrane z ulicy:razz:. Miały wspólny wątek...
A wiem, wiem - znaleziony na stacji w Pińczowie. Jak się chowa Twoja ślicznota? Grzeczny? Rozumiem, że imię ma to samo? Głaski dla Orlenka (jest bardzo podobny do mojego poprzedniego onka Lorda
  • ) no i pozdrowionka dla Ciebie.

A za Taszę oczywiście kciuki z całych sił :thumbs:.
    A kiedy będą wyniki badania guza?