wegielkowa Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Nasza dzielna Savahna przechwyciłą już Taszę w Kielcach i dzielnie towarzyszy suce w oczekiwaniu na zabieg (16ta). Dziękujemy dzielnej Savannie. Quote
Linssi Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 Trzymaj sie Dzielna Savahno! :) Quote
wegielkowa Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Linssi napisał(a):Trzymaj sie Dzielna Savahno! :) Przypomnę tylko, ze to nie Savanna ma zabieg a Tasza:cool1: Quote
Linssi Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 Ale skoro ja przechwycila i zabieg jest o 16.00, to majac wlasnie godz. ok. 11.30, to ma duuuzo czasu do spacerowania. Na tym zimnie. Przy tym sniegu. :P Quote
wegielkowa Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Linssi napisał(a):Ale skoro ja przechwycila i zabieg jest o 16.00, to majac wlasnie godz. ok. 11.30, to ma duuuzo czasu do spacerowania. Na tym zimnie. Przy tym sniegu. :P Siedzą w ciepełku, Error załatwił miejscówkę w stylowej poczekalni domowej do 12tej, potem poczekalnia gabinetowa. Quote
Linssi Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 No to chyba ze tak. Chetnie bym je ugoscila, alem w tyrze niestety do 15.30 :( Quote
erka Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Doszło 500 zł dla Taszy od p.Agnieszki, bardzo serdecznie dziękujemy:Rose::iloveyou:. Quote
wegielkowa Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 erka napisał(a):Doszło 500 zł dla Taszy od p.Agnieszki, bardzo serdecznie dziękujemy:Rose::iloveyou:. Eroslaw jeszcze walentynkuje. I dobrze. Trzymaj pozytywną energię Ero, to Cię wreszcie z Klubu Bucących do klubu Dzikich przeniesiemy:razz: Quote
egradska Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 czy wiadomo, jak Taszka zniosła zabieg? Quote
savahna Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 (edited) wegielkowa napisał(a):Nasza dzielna Savahna przechwyciłą już Taszę Ja tam widziałam,że Ty wegielkowa ją przechwytywałaś jak z bagażnika wypadała. Linssi napisał(a):Trzymaj sie Dzielna Savahno! :) Dobry wieczór Linssi:diabloti: (:p) *********************** I jak tam po zabiegu?!:roll: Edited February 17, 2012 by savahna Quote
erka Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Nie było raczej komplikacji, właśnie węgielkowa z mag,dą teraz odbierają sunię. Ale operacja była dosyć poważna, trwała długo, tak,że wet nie był już w stanie zająć się tą raną na biodrze. Wycinki mamy zanieśc na histopatologię, ale to dopiero w poniedziałek. Dokładniej napiszą dziewczyny. Quote
DONnka Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Zaglądam do Taszki z niepokojem :shake: A gdzie Ona wraca po tej operacji ??? Quote
erka Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Tam, gdzie była, czyli do hoteliku u mag.dy. Nie jest w domu, ale w bardzo dobrych warunkach, w budynku ogrzewanym. Quote
Linssi Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 No to czekamy na wiesci :) Bardzo sie ciesze, ze operacja przebiegla bez komplikacji. Dzieki dziewczyny za zorganizowanie wszystkiego :) Hotelik u mag.dy to SPA, a nie hotelik :) Same sie tam wybieralysmy na wakacje ;) Quote
DONnka Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 erka napisał(a):Tam, gdzie była, czyli do hoteliku u mag.dy. Nie jest w domu, ale w bardzo dobrych warunkach, w budynku ogrzewanym. Linssi napisał(a):No to czekamy na wiesci :) Bardzo sie ciesze, ze operacja przebiegla bez komplikacji. Dzieki dziewczyny za zorganizowanie wszystkiego :) Hotelik u mag.dy to SPA, a nie hotelik :) Same sie tam wybieralysmy na wakacje ;) Oj to dobrze :):):) Ulżyło mi, że nie do kojca ... Quote
mag.da Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Tasza tę noc spędzi w domu, bałam się ją zostawić samą. Na temat zabiegu wiem tylko tyle, że był długi, ponad 2 godz. sterylizacja + wycinanie guzów i wet nie ruszał już ranki na biodrze, żeby nie przedłużać narkozy. Miała RTG tej ranki, ale nic na nim nie wyszło więc to raczej nie śrut (chyba, że otorbiony i nie wychodzi na zdjęciu). Jak Tasza dojdzie do siebie po zabiegu, to można będzie zająć się tym już bez narkozy, na głupim jasiu. Ten większy guz w pachwinie, oceniany początkowo jako tłuszczak jednak nie wygląda na tłuszczaka dlatego będzie oddany do badania. Tasza jest jeszcze oszołomiona po narkozie, do tej pory spała, teraz wstała, kręci się i trochę popiskuje. W poniedziałek mamy jechać do kontroli i na zdjęcie szwów ściągających. bidocek pooperacyjny: Quote
savahna Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 wegielkowa napisał(a):Malutki bidocek. Noooooooooooo!I słodziaczek! Kocham onki.:loveu:Suka mojego życia to był onek właśnie. Przy takiej opiece to ona nie ma innego wyjścia jak szybko wracać do zdrowia.;) Quote
wegielkowa Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 mag.da napisał(a): Jak ONA pasuje do wnętrza domu mag.dy?:scared: Quote
savahna Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 wegielkowa napisał(a):Jak ONA pasuje do wnętrza domu mag.dy?:scared: Nie prawda.:cool3: Do mojego bardziej pasuje....:placz: Quote
wegielkowa Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 savahna napisał(a):Nie prawda.:cool3: Do mojego bardziej pasuje....:placz: Savahna, poprosimy Erę, żeby jutro poszła do Ciebie zrobić wizytę przedadopcyjną:diabloti: Quote
mag.da Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 To ja poproszę o info, czy w poniedziałek mam dołączyć do Taszy umowę adopcyjną? :razz: Tasza czuje się dziś dobrze, noc przespała spokojnie, kaftanik w całości, do rany się nie dobrała :) Na spacerki wychodzi chętnie, załatwia wszystko co trzeba i do domu :p Na razie dostała tylko wodę, ale węszy po michach (uśliniła się też na widok mojego zeschłego pączka z czwartku :evil_lol:) więc chyba jeść cię chce - kurczę z ryżem się gotuje dla waćpanny. Jedynie przy siadaniu/kładzeniu się widać, że czuje dyskomfort - długo stoi, kręci kółka i podejmuje kilka prób, zanim uda jej się usiąść/położyć. Pewnie szwy ciągną, bo bólu raczej nie powinna czuć - dostała p.bólowe o przedłużonym działaniu na 72 godz. Quote
erka Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 To dobre wieści:), oby ten guz okazał sie niezłośliwy, ale chyba małe szanse na to. Quote
Recommended Posts