gosikf & dogs Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Poczuwam się do obowiązku wklejenia tutaj tego linku www.bokserywpotrzebie.pl Ludzie trzeba im pomóc! Wciąż ratują boksery, które odchodzą w schroniskach, umieralniach...Teraz brakuje pieniędzy i nie mogą ratowac żadnego zanim nie wyleczą tych, którymi się opiekują! Niestety pieniądze znikają, a bokserów w potrzebie przybywa!!! __________________ Quote
Akadna Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 Witam z rana... :) Dla Kiłi wczorajszy dzień nie był przyjemnym dniem. Mój pies Vector w napadzie radości skoczył na nią i połamał jej: -4 żebra -nogę (złamnie otwarte) -oraz kość ogonową (:evil_lol:) A suczka Tekla liżąc ją wyssała jej 1,2 litra krwi. Niewiadomo kiedy Kiłi wróci do zdrowia. Pozdrawiam, Wasza Werka :errrr: Quote
Kiłi Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 Werka napisał(a):Witam z rana... :) Dla Kiłi wczorajszy dzień nie był przyjemnym dniem. Mój pies Vector w napadzie radości skoczył na nią i połamał jej: -4 żebra -nogę (złamnie otwarte) -oraz kość ogonową (:evil_lol:) A suczka Tekla liżąc ją wyssała jej 1,2 litra krwi. Niewiadomo kiedy Kiłi wróci do zdrowia. Pozdrawiam, Wasza Werka :errrr: Osz ty!:mad: :evil_lol: :evil_lol: Wy się śmiejcie, ale ja na serio chora, ledwo żyje:shake: :evil_lol: Quote
Akadna Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 No ja siem po prostu do kabaretu nadaje! Niedługo będzie czterech "ani mru mrowców" :haha: hahahaha! Quote
mar....ka Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 no, no to u Was jakoś brutalnie się robi , niedługo bez pałki nie podchodź:diabloti: Quote
Akadna Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 O, taaak... To wtedy to siem możesz zacząć bać :diabloti: Oczywiście Ci kitko w tym pomogę :evil_lol: Na mnie zawsze możesz liczyć :diabloti: Quote
Kate I Luka Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Doberek, witamy Teki i jej pańcię :multi: Quote
Akadna Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 juz nie będę;] możesz trzymać, to kiedy następny napad i na kogo?? :diabloti: Quote
ferraribox Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 [quote=Kitka20;6376187 zauważyłam ogromną krople krwi. I tutaj pytanie dla bardziej doświadczonych czyli tych co mają suczki Czy to napewno cieczka?? Bo ja czytałam, że przy cieczce suczkom puchnie pipka a ona ma normalną jej objawy to nadmierne wylizywanie się no i teraz ta kropelka acha no i cycuszki jakby sie jej trochę powiększyły. Oj troszkę dziwne te objawy ciwczkowe.Masz rację, że przy cieczkach suczkom puchnie pipka,faktycznie srom się bardzo powiększa,a te cycuchy stają się większe dopiero ok. 6 tygodnia po cieczce.Przynajmniej tak jest u moich dziewczym.Niestety nie pamiętam jak wygłądały ich pierwsze cieczki.Pewnie mogą mieć różny przebieg.Niech jeszcze ktoś się wypowie.Może ktoś,kto pamięta pierwsze cieczki. Pozdrawiam-Joanna Quote
Akadna Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Już wczoraj chciałam Ci to napisać, lecz książkę znalazłam dopiero dziś: "(...)Przemianom zachodzącym w narządach rozrodczych towarzyszą na zewnątrz objawy cieczki. Pierwszym objawem jest obrzęk sromu, początkowo wyciek kilku kropel lekko różowego śluzu. Około 5-6 dnia przybiera on intensywną barwę. Przed jajeczkowaniem, w 8-9 dniu cieczki, znika krwiste zabarwienie, śluz owulacyjny jest ciągliwy i wodno-jasny, zwisa w postaci lepkiej nitki. Znajdują się tu substancjie wabiące psy. Zmianie ulega zachowanie suki, robi się niespokojna, interesuje się psami, zdezoriontowana często podejmuje ucieczkę(...)" To jest fragment książki Jerzego Kapysia "Boksery" opisujący prawidłowy przebieg cieczki. Inaczej ci pomóc nie umiem Kiteczko, ponieważ mam psa i nigdy nie mialam suki. Trzymam kciuki, żeby wszostko było dobrze :bigok: Quote
Recommended Posts