Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kitka20 napisał(a):
Nie wiem ona poprostu ma manie wąchania, niuchania nawet jak już ją na wymioty bierze z przejedzenia :evil_lol: Jedyne co może ją od wąchania odpędzić to albo inny pies, lub, dziecko, albo piłeczka:diabloti:

Każdy ma swoje upodobania;)

Posted

Qurcze jakoś nie mogę uwierzyć że wetka nie zauważyła, że główka została, no rekord świata! toż to jak wyciągała nie pokazała Ci żywego kleszcza? moja zawsze tak robi: wyciąga i SPRAWDZA czy cały wyszedł, czy żywy jest jeszcze, nie może nic przecież zostać ! po to idzie się do weta wyciągać, żeby samemu coś nie spartolić i nie zostawić. I nawet Ci nic nie powiedziała że została głowa :/. Ja bym szła do niej.
Ja nie mam pojęcia co się może stać jak głowa zostanie, wiem że to nie fajnie, zawsze tego się boję. A jeszcze bardziej kleszczowych choróbsk, jestem nimi przeerażona .
Moje w tym roku są zakroplone i odpukać ( puk, puk, puk) jeszcze kleszcza nie miały. Jeszcze na wszelki wypadeczek kupuję obroże anty kleszczowe.

Posted

Kitka20 napisał(a):

ale jak się okazało w domu, została główka kleszcza w środku(wygląda to tak, że jest grudka i z ranki widać czarną kropkę) kto wie co mam z tym zrobić??? poczekać aż wyropieję obserwować, czy iść jutro znowu do weta i powiedzieć o tym??

Główka powinna wyropieć, moja św.p. ciocia lekarka prawie zawsze zostawiała swoim i moim psom główki i nic się nie działo. Ja staram się wykręcać całe. Obserwuj ranke jeżeli zacznie się mocno czerwienić idź z Teklą do weta, a jeżeli naprawde się martwisz możesz iść do weta na kontrole;) Pozdrowionka:loveu:

Posted

Kitka20 napisał(a):
A czy wtedy ten kleszcz nie zwymiotuje??

Nie powinien, olejek powoli będzie go rozgrzewać i kleszcz zacznie wychodzić (może też wyjść do końca i wykręcanie nie będzie potrzebne). Za to odradzam polewanie zwykłym olejem, alkoholem lub innymi tego typu specyfikami, bo wtedy na pewno kleszcz zwymiotuje:evil_lol: Buziaczki dla Tekli;)

Posted

witanko:D
heh... poczekaj az bedzie 30st. C :razz: to bedzie dopiero dyszenie:razz: jeden plus tp taki ze ni ewidzac psa go słyszysz jak sapie:evil_lol: wiec napewno sie nie zgubi:evil_lol:

Posted

Heloł:multi:
A moje psiaki już miały pierwsze kleszcze. Spot w okolicy ogona, co mi kleszcz sam w chusteczke wyskoczył (obrzydliwe uczucie:evil_lol: ) A z Topsem to była akcja, przez te jego kudły wyrwać takiego maleńkiego kleszcza...ile pisku było!! Aż się sąsiedzi patrzyli. Ale w końcu się udało:evil_lol: Wszystkie zostały spalone:diabloti:

Posted

[quote name='madzia i medor']Medor miał jednego koło jednego jajca:diabloti::diabloti::cool1:
Wyrzuciłam żywego przez okno - szkoda mi bydlaka było:cool1:

Pewno jakiemuś biednemu dziecku na głowę:roll:, oj córcia córcia, przecież mama Cię uczyła że insekty trza załatwiać na amen, nie słuchałaś mamci:mad::diabloti: