e.v.a Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 no to ja tez sie do zyczen dolanczam . 100latkow:multi: Quote
Medorowa Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 A czegóż to tak panienka szuka z noskiem przy ziemi :razz::loveu: Quote
Medorowa Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Kitka20 napisał(a):Nie wiem ona poprostu ma manie wąchania, niuchania nawet jak już ją na wymioty bierze z przejedzenia :evil_lol: Jedyne co może ją od wąchania odpędzić to albo inny pies, lub, dziecko, albo piłeczka:diabloti: Każdy ma swoje upodobania;) Quote
gosikf & dogs Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 Cześc! Oglądałam filmiki:lol: Fajnie zobaczyc ją w ruchu;) Pozdrawiam! Jak oblewanie oczka???;) Quote
bonita Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 Qurcze jakoś nie mogę uwierzyć że wetka nie zauważyła, że główka została, no rekord świata! toż to jak wyciągała nie pokazała Ci żywego kleszcza? moja zawsze tak robi: wyciąga i SPRAWDZA czy cały wyszedł, czy żywy jest jeszcze, nie może nic przecież zostać ! po to idzie się do weta wyciągać, żeby samemu coś nie spartolić i nie zostawić. I nawet Ci nic nie powiedziała że została głowa :/. Ja bym szła do niej. Ja nie mam pojęcia co się może stać jak głowa zostanie, wiem że to nie fajnie, zawsze tego się boję. A jeszcze bardziej kleszczowych choróbsk, jestem nimi przeerażona . Moje w tym roku są zakroplone i odpukać ( puk, puk, puk) jeszcze kleszcza nie miały. Jeszcze na wszelki wypadeczek kupuję obroże anty kleszczowe. Quote
bonita Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 A i pozdrowionka :) ciekawe czy posciki moje ukradną :( Quote
Kiłi Posted May 3, 2007 Posted May 3, 2007 Kitka20 napisał(a): ale jak się okazało w domu, została główka kleszcza w środku(wygląda to tak, że jest grudka i z ranki widać czarną kropkę) kto wie co mam z tym zrobić??? poczekać aż wyropieję obserwować, czy iść jutro znowu do weta i powiedzieć o tym?? Główka powinna wyropieć, moja św.p. ciocia lekarka prawie zawsze zostawiała swoim i moim psom główki i nic się nie działo. Ja staram się wykręcać całe. Obserwuj ranke jeżeli zacznie się mocno czerwienić idź z Teklą do weta, a jeżeli naprawde się martwisz możesz iść do weta na kontrole;) Pozdrowionka:loveu: Quote
Kiłi Posted May 3, 2007 Posted May 3, 2007 A i łatwiej się kleszcza wykręca, gdy przed skropi się go olejkiem kamforowym:roll: Quote
Kiłi Posted May 3, 2007 Posted May 3, 2007 Kitka20 napisał(a):A czy wtedy ten kleszcz nie zwymiotuje?? Nie powinien, olejek powoli będzie go rozgrzewać i kleszcz zacznie wychodzić (może też wyjść do końca i wykręcanie nie będzie potrzebne). Za to odradzam polewanie zwykłym olejem, alkoholem lub innymi tego typu specyfikami, bo wtedy na pewno kleszcz zwymiotuje:evil_lol: Buziaczki dla Tekli;) Quote
credita Posted May 3, 2007 Posted May 3, 2007 moje też dychają:lol:polecam długie spacery odłożyć na wieczór;) Quote
e.v.a Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 witanko:D heh... poczekaj az bedzie 30st. C :razz: to bedzie dopiero dyszenie:razz: jeden plus tp taki ze ni ewidzac psa go słyszysz jak sapie:evil_lol: wiec napewno sie nie zgubi:evil_lol: Quote
Kiłi Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Heloł:multi: A moje psiaki już miały pierwsze kleszcze. Spot w okolicy ogona, co mi kleszcz sam w chusteczke wyskoczył (obrzydliwe uczucie:evil_lol: ) A z Topsem to była akcja, przez te jego kudły wyrwać takiego maleńkiego kleszcza...ile pisku było!! Aż się sąsiedzi patrzyli. Ale w końcu się udało:evil_lol: Wszystkie zostały spalone:diabloti: Quote
Medorowa Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Medor miał jednego koło jednego jajca:diabloti::diabloti::cool1: Wyrzuciłam żywego przez okno - szkoda mi bydlaka było:cool1: Quote
bonita Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 [quote name='madzia i medor']Medor miał jednego koło jednego jajca:diabloti::diabloti::cool1: Wyrzuciłam żywego przez okno - szkoda mi bydlaka było:cool1: Pewno jakiemuś biednemu dziecku na głowę:roll:, oj córcia córcia, przecież mama Cię uczyła że insekty trza załatwiać na amen, nie słuchałaś mamci:mad::diabloti: Quote
Recommended Posts