Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czasem psom takie bulwy się robią po zastrzykach. My też kiedyś martwliśmy się co to za bulwa na Gastka boku, ale znikła po kilku dniach - a było to właśnie po zastrzyku.

Mam nadzieję, że z chwili na chwilę jest już coraz lepiej.
Buziaki ślemy, a kciuki cały czas trzymamy !!!

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie chcę zapeszać ale właśnie Tequila zjadła 4 łyżki stołowe ryżu z białym twarożkiem:) na który dostaliśmy zgodę od Weta, któremu Bardzo dziękuje za to jakie poświęcenie wkłada żeby Tequila przeżyła i oczywiście dla Pani wet też a to dla nich:B-fly: :B-fly:
Oczywiście jeszcze nic pewnego ale weterynarz powiedział że już można mówić o szansie:lol: :lol: :multi:
Oczywiście nie obyło się bez wściekłości bo gdy szłam do weterynarza zauwżyłam że jest jakaś pani z psem (usłyszałam) więc by nie narazić innego psiaka stanełam na polu w bezpiecznej odległości od drzwi tak by psiaki nie miały styczności. Jak się okazało była to moja sąsiadka z yorkiem Którego nazwała jak??? oczywiście się odgapiła i Teki się pies nazywa :angryy: :angryy: wrrr skrót od Tequili ale do rzeczy ona wyszła z psem bez smyczy nie wspomnę że nie daleko jest ruchliwa ulica a psiak młodszy od mojej o dużo. Niestety nie zdążyłam zareagować i pies podbiegł do mojej i miał z nią kontakt miejmy nadzieje że jest prawidłowo zaszczepiony/a i nie zaraziła się. Nie obyło się bez sprzeczki bo się zbyt zdenerwowałam i wydarłam się na nią że nie biorę odpowiedzialności jak jej yorkopodobny się od mojej zarazi a to nie przelewki i że nawet z takimi małymi psami chodzi się na smyczy. Co ja mogłam wziełam swoją na ręce przez co bardzo ją skrzywdziłam bo jak wcześniej napisałam moja ma bułe po zastrzyku i ją noga boli no i w panice ją źle podniosłam i zaskuczała. Tequila już mi dopieka hehe czyli chyba jej się poprawia

Posted

jjjjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeejjjjj
nawet nie wiesz jak sie cieszę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! naprawde
Teki ma uścisków pełną fure od mojej mamy ;) Nio, i ode mnie też oczywiście

A swoją drogą pańcia yorkusia bardzo odpowiedzialna :angryy::angryy::angryy::angryy:

Posted

Szybciutko zagladam co sie u Was dzieje ,i zmykam .Cieszę sie ogromnie że malutkiej perełce trochę lepiej:multi: byle tak dalej a wszystko będzie dobrze:multi: całusy dla pieknej malutkiej fafluni:lol:

Posted

Właśnie od 5 dni miałam okazje się nareszcie ze dwie godzinki przespać bo Tequila już nie wymiotuje i nawet przespała się ze mną pozwoliła mi:multi:
Przez 5 dni spałam hmm a raczej tylko dżemałam bo musiałam cochwile mieć w pogotowiu łopatkę.
Tequila mimo że zjadła ten ryż z twarożkiem nie zwymiotowała więc już może mieć bieżącą wodę w misce na okrągło:multi: Normalnie nie chcę zapeszać ale jestem ogromnie szczęśliwa że tak się sprawy obracają.
Dziewczyny jak myślicie bo obiecałam sobie że za ten trud w walcę z chorobą odwdzięcze się wetom. Tej Pani można bombonierkę kupić a Panu co???
Wiecie po takich doświadczeniach z weterynarzem wreszcie trafiłam na wetów z prawdziwego zdarzenia, którym zależy na każdym psiaku i naprawdę nie olewa sprawy no i zaczynam wierzyć już w ludzi, ale też chcę się odwdzięczyć:lol: Dodatkowo mamy zniżki tak mi sie wydaje płacimy co wizytę mniej a i tylko za leki mi to trochę nie pasuje wiecie dopiero się reklamują są w wadowicach od 3-4 miesięcy

Posted

bardzo sie cieszymy ze sa postepy:multi: :multi: :multi:

a moze u was weci zbieraja pieniiadze na schronisko albo cos:cool3: ?? u nas jest skrzynka dla psiakow ze schronu:razz:
mysle ze zamiast kupowac czekoladki czy kwiaty lepiej wrzucic pieniaszka:) napewno zrobi im sie milo ze pomimo ze wydajesz i walczysz z choroa psa to jeszcze pomagasz innym:)

Posted

Nie widziałam takowej skrzynki ale jest tablica ze zdjęciami i opisami piesów ze schroniskiem reklamująca by znaleźć im domy, oraz różne ulotki z akcjami dla zwierząt

Posted

Marzec pięknie się wystroił,
W kole między dziećmi stoi
I gromadkę uśmiechniętą
Pyta: jakie dzisiaj święto?...

Zapamiętaj sobie - dzisiaj jest DZIEŃ KOBIET!

Na Dzień Kobiet @--,--'-- Dla Ciebie Tequilko :)
Gaston

Posted

Super że z Teklą coraz lepiej:loveu: :loveu: Spot teraz też ma bulwe po zastrzyku...który dostał tydzień temu...
Dobrze że udało cie się wspaniałych wetów znaleźć:lol: :lol: Mój to tak nas zna że nie bierze od nas za wizyte ani za nic...tylko za leki i badania;) W sumie to my u niego tak często jesteśmy że się nie dziwie:eviltong: Bo my z siostrą panikary straszne jesteśmy:evil_lol:

Posted

Tequila dziękuje Gastusiowi za życzenia:loveu: i nieśmiało łapką na powitanie macha.
Mnie choróbsko złapało mam gorączkę(chyba od siostrzenicy łapłam) a tu muszę się ubierać i do weta ganiać:lol: ale czego się dla Tequili nie robi:loveu:
Więc zmykamy bo mamy 13 minut na dojście + moje ubranie się:lol: Mam nadzieje że dzisiaj nie spotkam mojej sąsiadeczki z yorkiem ganiającym luzem bo wszystko mnie boli i wątpie czy utrzymam Tequile na rękach.
Swoją drogą nie wyobrażam sobie że Tequila byłaby cięższa i miała by koło 20 Kg jak miałabym ją nosić do weta na rękach przez te jej pierwsze dni choroby czujecie blusa?? 45 kg kobitka niesie 20kg psa:lol: no le dla niej lepiej by byłodobra spadam będe potem i opowiem co i jak po wizycie

Posted

DiDDlina85 napisał(a):
Al Ty chudziutka jestes..ja juz teraz nosze 27 kilowego bydlaka:P mój biedny kregosłup:)

:crazyeye::crazyeye::crazyeye: a ile ważysz ???

Posted

DiDDlina85 napisał(a):
Al Ty chudziutka jestes..ja juz teraz nosze 27 kilowego bydlaka:P mój biedny kregosłup:)

Łał nie wyobrażam sobie:)
Relacja z dzisiaj:
Tequila już tylko dwa zastrzyki dostała i 150ml kroplówki popołódniowa wizyta nie potrzebna chyba że jej stan sie pogorszy(nie będzie chciała pić ani jeść, lub zwymiotuję albo rozwolnienie się pojawi) ale nie chcę krakać.
:multi: Tequila jkuż może jeść co 2 godziny po 5 łyżek stołowych ryżu z mięskiem lub twarożku 2 razy dziennie ma dostawać nospę po 1/2 tabletki, Jutro tylko idziemy na antybiotyk, :multi::multi: już można się cieszyć lekarze dają marne szanse na nawrót aczkolwiek trzeba uważać.
Jestem szczęśliwa bo Tequila interesuje sie już zabawkami. Ach gdybym jej tylko mogła dac jakiś smakołyk na dzień kobiet ale odbijemy to sobie w inny sposób hehe.

Wiecie co chyba przybędzie u nas w domu nowy członek rodziny ale to nic pewnego więc wszystko wkrótcę się rozczygnie:razz:

Posted

Aga K napisał(a):
:crazyeye::crazyeye::crazyeye: a ile ważysz ???

Kobiety się nie pyta o wage:evil_lol: :evil_lol:

Kitka20 napisał(a):

Wiecie co chyba przybędzie u nas w domu nowy członek rodziny ale to nic pewnego więc wszystko wkrótcę się rozczygnie:razz:

Ale człekopodobny czy zwierzakopodobny?:diabloti: :razz:

Posted

Nie no zwierzaka nie mogę mieć nowego parwo u mnie grasuje:evil_lol: to nie jest pewne ale człeko podobny Jeśli lekarz potwierdzi dam wam znać jęsli tak :multi: wyprowadzam się.
Zresztą nie wiem czy podołałabym z nowym psiurem najpierw niech Teki podrośnie jedno jest pewne 2 piesy u mnie będą bo TZ chcę mieć Doga niemieckiego lub bernardyna oczywiście z rodowodem:evil_lol: moja szkoła

Posted

Kitka20 napisał(a):
Nie no zwierzaka nie mogę mieć nowego parwo u mnie grasuje:evil_lol: to nie jest pewne ale człeko podobny Jeśli lekarz potwierdzi dam wam znać jęsli tak :multi: wyprowadzam się.

uuuu to czekamy na więcej wiadomości:cool3: :cool3:

Posted

[quote name='Kiłi']Kobiety się nie pyta o wage:evil_lol: :evil_lol:

[/quote

ale jo tys kobita, więc to żadna tajemnica :eviltong::eviltong::eviltong:

Posted

[quote name='Kate I Luka']Witajcie :)

Daj znać jak Teki zniosła kolejną nockę. Mam nadzieję,mże już znacznie lepiej.
No i daj znać co z tą TAJEMNICĄ :cool3:

Jakaś tajemnica o której nie wiem:crazyeye: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Cześć dziewczyny :)
u nas dziś pochmurny dzionek się zapowiada