Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostalam maila od p.Magdy z Vivy:

Bardzo się cieszę, że sunie są już bezpieczne. Bardzo proszę o maila od osoby za nie teraz odpowiadającej z informacją kiedy mogę spodziewać się faktury.
Najlepiej gdyby faktura miała przelew min. 7 dni. Musze ją mieć: za luty - do 10 marca, za marzec - do 10 kwietnie itd.
Podaję dane.
Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - Viva!
ul. Kawęczyńska 16 lok. 42A
03-772 Warszawa
NIP: 525-21-91-290

Na podstawie faktury pokryjemy do wysokości wyżej wymienionej kwoty koszty leczenia i utrzymania suczek.

Na koncie jest 1541zl /w tym 299zl z charytatywnego allegro/
Dokladne rozliczenie kto i ile napisze ilmina,poprosilam ja o to,bo jakos nie moge skopiowac z maila.

• Replies 821
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='DORA1020']Dostalam maila od p.Magdy z Vivy:

Bardzo się cieszę, że sunie są już bezpieczne. Bardzo proszę o maila od osoby za nie teraz odpowiadającej z informacją kiedy mogę spodziewać się faktury.
Najlepiej gdyby faktura miała przelew min. 7 dni. Musze ją mieć: za luty - do 10 marca, za marzec - do 10 kwietnie itd.
Podaję dane.
Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - Viva!
ul. Kawęczyńska 16 lok. 42A
03-772 Warszawa
NIP: 525-21-91-290

Na podstawie faktury pokryjemy do wysokości wyżej wymienionej kwoty koszty leczenia i utrzymania suczek.

Na koncie jest 1541zl /w tym 299zl z charytatywnego allegro/
Dokladne rozliczenie kto i ile napisze ilmina,poprosilam ja o to,bo jakos nie moge skopiowac z maila.
Przelew...nie wszyscy chcą je wystawiać więc co teraz? Jak mam kupić wszystkie porzebne rzeczy?

Posted

Dogo07 napisał(a):
Jeśli nie macie nic przeciwko temu to dodam na fb na profil Kudłaczy, te dwa zdjęcia suni dreda i jakiś kontakt.

Koniecznie ją tam umieść;)
Sara ma około 4 lat i jest bardzo łagodnym psiakiem dla ludzi do innych psów jest uległa. To niska ale dosyć szeroka dziewczyna :evil_lol: Waży około 15 kg. ale powinna nieco zrzucić.Pilnie potrzebujemy DT.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Sunia jest teraz w lecznicy w Lublinie ?

I to jest tel. 602 228 411 w jej sprawie ?
Pytam bo ktoś mnie na fb pyta :).

Dokładnie tak, ten nr. jest do mnie;)

Posted

wspaniale że udało się uzbierać aż tyle pieniędzy :multi:
mam nadzieję że wystarczą na leczenie przynajmniej jakiś czas

Sara już może szukać domku tak?
a pozostałe dwa psiaki w jakiej są kondycji?
może nie jest tak źle jak to wyglądało na fotkach?

Posted

diana79 napisał(a):

Jest źle, Muszka jest w najgorszym stanie, poza tym jest dzika, co jeszcze bardziej utrudnia jej leczenie.
Sara pilnie szuka dt/ds
Żabka powinna w miarę szybko stanąć na nogi.

Posted

a możemy prosić o kilka fotek Sary i jakiś tekst do ogłoszeń? porobiłabym jej na różnych portalach może znalazł by się przynajmniej DT dla niej

biedna Muszka :( oby szybko z tego wyszła i nauczyła się żyć wśród ludzi

Posted

Kochani, napiszcie proszę trochę więcej szczegółów. Jaka jest diagnoza, jakie leczenie, jakieś przewidywane koszty. Czy sunie miały już jakieś badania? Ludzie się dopytują, a bez takich info i nowych zdjęć zainteresowanie szybko ucichnie.

Ja wiem, że macie dużo pracy, ale to naprawdę potrzebne, żeby ludzie dalej pomagali.

Posted

MaDi napisał(a):
Przelew...nie wszyscy chcą je wystawiać więc co teraz? Jak mam kupić wszystkie porzebne rzeczy?

Ponawiam pytanie, jak mam im kupić chociaż coś do jedzenia? Już dostały leki...nie mogę sama za to płacić:shake:

Posted

ilmina napisał(a):
Kochani, napiszcie proszę trochę więcej szczegółów. Jaka jest diagnoza, jakie leczenie, jakieś przewidywane koszty. Czy sunie miały już jakieś badania? Ludzie się dopytują, a bez takich info i nowych zdjęć zainteresowanie szybko ucichnie.

Ja wiem, że macie dużo pracy, ale to naprawdę potrzebne, żeby ludzie dalej pomagali.

Muszka ma bardzo złe wyniki krwi które mogą byc spowodowane bardzo długim i zaawansowanym stanem zapalnym a nawet nowotworem.
Ze wstępnych oględzin wynika że jest to zaawansowane ropne zapalenie skóry i grzybica. Czekamy na wyniki zeskrobin. Dzisiaj powinno być coś wiadomo.
Sunia potrzebuje bardzo dobrej karmy i witamin. Obecnie dostaje antybiotyki, niestety leczenie będzie mozolne ponieważ jest dzika. Największe zmiany zostały poprzemywane odpowiednimi środkam, dostała advocate i antybiotyk.
Żaba też ma mało sierści...
W najlepszej kondycji jest Sara. Niestety żadna kliniki nie działa "na kredyt" i za darmo więc proszę osobę która kontaktowała się z Vivą o jak najszybsze pozyskanie środków na diagnozowanie i niezbędne zakupy.
Może ktoś chce kupić worek karmy, spanie czy witaminy?

Posted

diana79 napisał(a):
a fundacja VIVA nie może najpierw przelać pieniędzy na konto Fundacji Lubelskiej a potem dostała by faktury w rozliczeniu?

Wtedy my też będziemy potrzebowali faktur na rozliczenie konta:(
Normalnie rewelacje ludzie chcieli pomóc psom a kasa leży na koncie.

Posted

MaDi napisał(a):
Wtedy my też będziemy potrzebowali faktur na rozliczenie konta:(
Normalnie rewelacje ludzie chcieli pomóc psom a kasa leży na koncie.

najważniejsze że kasa jest, jakoś się ją wydobędzie ;)
a gdyby pieniądze zostały przelane do razu lecznicy a lecznica wystawi fakturę VIVIE?

Posted

diana79 napisał(a):

Pieniędzy wcale nie jest dużo:(
Każda doba i leki to przecież spore koszty, głupi advocate kosztue kilkadziesiąt złotych. Żaba jest równiez w kiepskiej formie ale zdecydowanie lepszej niż Muszka bo jej stanu zdjęcia nie oddają.

Posted

diana79 napisał(a):
najważniejsze że kasa jest, jakoś się ją wydobędzie ;)
a gdyby pieniądze zostały przelane do razu lecznicy a lecznica wystawi fakturę VIVIE?

Jest tylko,że fizycznie jej nie ma, przecież muszę kupić różne rzeczy i to nie tylko w klinice ale np. w aptece więc jak to ugryźć? Dni uciekają a nas ogranicza tylko brak funduszy.

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
Ja mam w domu MEGAVIT w tabletkach, zostało mu chyba z 50 tabletek (dawkowanie jest jedna tabletka na 20kg dziennie) - wiem ze to mało ale jesli chcesz MaDi to moge wyslac jeszcze dzis.

Super:) wyślę Ci zaraz mój adres.

Posted

MaDi napisał(a):
Muszka ma bardzo złe wyniki krwi które mogą byc spowodowane bardzo długim i zaawansowanym stanem zapalnym a nawet nowotworem.
Ze wstępnych oględzin wynika że jest to zaawansowane ropne zapalenie skóry i grzybica. Czekamy na wyniki zeskrobin. Dzisiaj powinno być coś wiadomo.
Sunia potrzebuje bardzo dobrej karmy i witamin. Obecnie dostaje antybiotyki, niestety leczenie będzie mozolne ponieważ jest dzika. Największe zmiany zostały poprzemywane odpowiednimi środkam, dostała advocate i antybiotyk.
Żaba też ma mało sierści...
W najlepszej kondycji jest Sara. Niestety żadna kliniki nie działa "na kredyt" i za darmo więc proszę osobę która kontaktowała się z Vivą o jak najszybsze pozyskanie środków na diagnozowanie i niezbędne zakupy.
Może ktoś chce kupić worek karmy, spanie czy witaminy?

Dziękuję za informacje. Szkoda tylko, że takie złe :-(

Ja mogę napisać do Vivy, ale to nie ja prosiłam o udostępnianie konta, więc nie wiem, czy coś zdziała. Tak być nie może, że są pieniądze, a Wy nie macie za co leczyć psów!:shake:

A może faktycznie zrobić tak, jak pisze Diana?

MaDi, jakie witaminy najlepiej kupić??

Posted

może DORA1020 powinna z nimi porozmawiać? na jej prośbę było udostępnione konto i ona ma z nimi kontakt
jakoś to trzeba uzgodnić

a jaka karma była by najlepsze dla suniek?

Posted

[SIZE="4"]dokładne rozliczenie z konta Vivy:
8.02
p. Katarzyna z Warszawy- 80zł
9.02
p. Barbara z Ostrowca Św.- 30zł
p. Anna z Warszaw- 10zł
10.02
p. Marta z Macierzysz Maz.- 50zł
p. Jacek- 200zł
P. Laura z Wrocławia- 20zł
P. Dominika z Sanoka- 40zł