Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 821
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MaDi napisał(a):
Muszka MUSI opuścić klinikę. W tym tygodniu muszę zapłacić za sterylizacje Żaby i Muszki nie wspominając o tym,że każda doba kosztuje...fundacji nie stać na takie koszty tym bardziej że pobyt za dwa psy od połowy lutego to olbrzymi wydatek i nie wiem jak mamy zdobyć takie środki. Po raz kolejny daliśmy się wpakować w kłopoty,a osoby które tak chciały abyśmy pomagali sprytnie się wycofały...

Kogo masz na mysli ?

Posted

funia napisał(a):
U Gajowej miejsce jest .Koszt 12 zł doba/plus karma .
Musimy sie okreslić .Chociaż podkreslałam ,ze rozmowa niezobowiązująca.

Czyli na jedno wychodzi i trzeba liczyć te 400zł :( Niestety mamy deklaracje na 150zł.
Może ktoś zna jakiś inny dt?

Posted

Merys napisał(a):
Bico, Żaba została adoptowana, a Muszka szuka hotelu/ds nawet płatnego dt. 150zł deklaracji jest, więc może udałoby się znaleźć płatny tymczas za tą kwotę, znacie może jakiś?
Dokładnie tak, ona musi mieć człowieka, który doprowadzi do ładu jej psychikę.

Już poprawiłam, sunie mi się pomyliły...

Nie wiem już co Wam poradzić, dt jej dać nie mogę, czasami coś dorzucę ale to kropla w morzu potrzeb:(

Jakie będą koszty sterylek a jakie hotelowania w klinice?

Może tutaj o dt popytać..??
http://www.psotel.pl/

Posted

bico napisał(a):

Nie wiem już co Wam poradzić, dt jej dać nie mogę, czasami coś dorzucę ale to kropla w morzu potrzeb:(

Sama się łapię,ze wołam na Muszkę Żaba;)
Bico pomagasz i to bardzo dużo ale nie jesteś przecież studnią bez dna.
Sterylizacja to 200zł od suni.
Pobyt około 20 zł plus nasza karma i moje codzienne dojazdy do kliniki, ponieważ tylko pod tym warunkiem nie płaciliśmy komercyjnej stawki. Niestety nie mam kasy ani czasu aby dalej "dokładać do interesu", nie wspominając że nawet w każdy wolny dzień musiałam szorować boksy. Obecnie muszę zająć się czymś konkretnym bo sama będę szukać domu.
Fundacja LSOZ nie jest w stanie utrzymywać psów w hotelach, wszystkie nowe odebrane psy będą musiały trafiać bezpośrednio do schronisk lub domów tymczasowych których oczywiście niemal nie ma. W kwestii DT zazwyczaj pomagają osoby które mają bardzo ograniczone możliwości finansowe i lokalowe natomiast wielu jest "rozliczających krzykaczy". Człowiek uczy się na błędach, niestety trochę mi zajęło nauczenie się ograniczenia zaufania do ludzi.
Bico jak możesz dowiedz się o koszty miesięcznego pobytu.

Posted

bico napisał(a):

Pobyt psiaka w PSOTELU kosztuje 30zł za dobę. :( ehh w Psanatorium (kiedyś hotel terier) za Bambu (onka) stawka była 10zł doba, najgorszą przeszkodą jest odległość, ten hotel znajduję się koło Poznania.:-(

MaDi napisał(a):
W kwestii DT zazwyczaj pomagają osoby które mają bardzo ograniczone możliwości finansowe i lokalowe natomiast wielu jest "rozliczających krzykaczy". Człowiek uczy się na błędach, niestety trochę mi zajęło nauczenie się ograniczenia zaufania do ludzi.

??

Posted

Merys napisał(a):
Pobyt psiaka w PSOTELU kosztuje 30zł za dobę. :( ehh w Psanatorium (kiedyś hotel terier) za Bambu (onka) stawka była 10zł doba, najgorszą przeszkodą jest odległość, ten hotel znajduję się koło Poznania.:-(

??

Wiesz wielu osobom wydaje się,że fundacje mają na kontach miliony złotych i MUSZĄ pomagać wszystkim zwierzętom i zamiast wspierać ludzi którzy robią ile mogą tylko WYMAGAJĄ nie dając nic od siebie. Większość osób od nas ma swoje prywatne zwierzęta i ciągle jakieś choć na chwilę. Tylko dzisiaj odebrałam 4 tel. dotyczące wolnobytujących kocić z młodymi mieszkającymi pod balkonami czy w piwnicach i co? No przecież powinniśmy je zabrać...
Z ciekawości przejrzę początek wątku aby zobaczyć kto go odwiedzał.

Posted

Merys napisał(a):

no właśnie stawka w Psotelu to 30 zł, nie wiem czy właścicielka zeszła by z ceny za bezdomniaka pod opieką Fundacji...? Może Muzzy mógł by z nią pogadać..?

A jeśli jest pewne miejsce pod Poznaniem, to może jednak zrobić zrzutę na transport dla Muszki?

Posted

Tyle nas było raptem do 5 strony nie wspominając o osobach na FB:
ilmina
diana79
ewa gonzales
Becia Lublin
iwonamaj
monikab
DORA1020
sceptiques
fiorsteinbock
gryf87
kamos
wellington
magdamiecka
Zefirek2
Zadra
Tola
masza44
KarOla
malicja
daśka
Ajula
Patkant
pomóżpomagać
kamos
Pilszka
Maruda666
emilia2280
tajga6
Dorothy
bora1
Piesiak
Doda_
agada
paula91
Erica
Cajus JB
LadyS
mtf zalesie

Posted

bico napisał(a):
no właśnie stawka w Psotelu to 30 zł, nie wiem czy właścicielka zeszła by z ceny za bezdomniaka pod opieką Fundacji...? Może Muzzy mógł by z nią pogadać..?

A jeśli jest pewne miejsce pod Poznaniem, to może jednak zrobić zrzutę na transport dla Muszki?

Bico nie wpakuje się w transport Muszki do Poznania, zobacz ile czasu siedział w hotelu Bambu. Mając tak daleko psa i to takiego z problemami szanse na znalezienie mu domu są znikome.

Posted

bico napisał(a):

Kurcze, ale i tak połowę kasy nam brakuje żeby ją tam umieścić ehhh, bo to wychodzi 300zł miesięcznie + karma. Patrząc na Bambu można śmiało stwierdzić, że hotel jest sprawdzony.

Posted (edited)

MaDi, napisałam do Ciebie na Fb ;)

Edit: MaDi, określ proszę, jak oceniasz zachowanie Muszki, najlepiej w porównaniu do suczek, które obie widziałyśmy - Zuzi i Rozi. Jest od którejś lepiej, gorzej, podobnie?

Edited by LadyS
Posted

LadyS napisał(a):
MaDi, napisałam do Ciebie na Fb ;)

Edit: MaDi, określ proszę, jak oceniasz zachowanie Muszki, najlepiej w porównaniu do suczek, które obie widziałyśmy - Zuzi i Rozi. Jest od którejś lepiej, gorzej, podobnie?

Zapomniałam,że mało kiedy jesteś na dogo. Poszło;)

Posted

Wiecie co, póki co to trzeba się skupić na zebraniu deklaracji, bo nawet jeśli znajdziemy jakiś hotel, to nie mamy na niego kasy. :( No chyba, że znajdzie się chętny dom tymczasowy, który zgodzi się na stawkę 150zł. Ale gdzie takiego szukać? Musimy się uwijać, bo coraz szybciej czas leci, a my stoimy w miejscu.

Posted

MaDi, jak ja bym tak chciala od ludzi wymagac zeby dokladali sié do psów to nic innego bym nie robila poza proszeniem i narzekaniem. Niestety, mogé oplacac tylko ilestam DT i sterylizacji, liczé ze sama za wszystko zaplacé a jak ktos cos dolozy to jest wspanialy bonus. Tak niestety jest ze albo umiesz krzyczec na caly fb i ciágnác ludzi na rzewne teksty, albo liczysz na siebie ;/ Nie wiem, jest kilka osób co lubiá i robiá takie cyrki na fb, moze napisz do nich zeby pomogli Ci "rozdmuchac" akcjé. Ja unikam takich, ale wiékszosc frajerów tylko na to sié nabiera.

Posted

emilia2280 napisał(a):
MaDi, jak ja bym tak chciala od ludzi wymagac zeby dokladali sié do psów to nic innego bym nie robila poza proszeniem i narzekaniem. Niestety, mogé oplacac tylko ilestam DT i sterylizacji, liczé ze sama za wszystko zaplacé a jak ktos cos dolozy to jest wspanialy bonus. Tak niestety jest ze albo umiesz krzyczec na caly fb i ciágnác ludzi na rzewne teksty, albo liczysz na siebie ;/ Nie wiem, jest kilka osób co lubiá i robiá takie cyrki na fb, moze napisz do nich zeby pomogli Ci "rozdmuchac" akcjé. Ja unikam takich, ale wiékszosc frajerów tylko na to sié nabiera.

Wiesz chodzi o to,że wiele osób obiecywało pomoc a teraz nawet nie zapyta co z psami czy choćby nie podrzucą wątku. Tak jak wspomniałam ludzie którzy starają się pomagać zostają ze "swoimi" problemami sami bo dali się wpakować. Też kojarzę kilka osób z FB i szczerze mówiąc nie zwracam już uwagi na ich wypowiedzi, które są pod niemal każdym zwierzakiem w potrzebie( zastanawiam sie tylko kiedy znajdują czas na pisanie tych wypowiedzi i czy mają robią w życiu coś jeszcze;) )

Posted

MaDi napisał(a):
Wiesz chodzi o to,że wiele osób obiecywało pomoc a teraz nawet nie zapyta co z psami czy choćby nie podrzucą wątku. Tak jak wspomniałam ludzie którzy starają się pomagać zostają ze "swoimi" problemami sami bo dali się wpakować. Też kojarzę kilka osób z FB i szczerze mówiąc nie zwracam już uwagi na ich wypowiedzi, które są pod niemal każdym zwierzakiem w potrzebie( zastanawiam sie tylko kiedy znajdują czas na pisanie tych wypowiedzi i czy mają robią w życiu coś jeszcze;) )

hahaaaaa, no jedna (zeby tylko, akurat o tej wiem) z tych zlotoustych jest niepracujáca, wiéc moze calá dobé pisac i piiiisaaaaaccc :p ba! z tego mozna sié niezle urzádzic :) wspólczujé, ja tez nie liczé na zadná pomoc poza sobá i mojá Elá, ale wtedy czlowiek wyzej d... nie podskoczy ;/ oczywiscie wszystko rozbija sié o kasé lub jej brak. moze allegro cegielkowe by Wam pomoglo? Selenga, Folen, zapytajcie czy zrobiá.

Posted

MaDi napisał(a):

MaDi popieram :)

Posted

Cieszę się, że Żaba ma dom :)

Stałej niestety nie mogę dorzucić, bo ledwo nadążam z tymi, które mam. :-( Ale jutro wpłacę ok. 90zł z mojego bazarku, więc może to Wam chociaż trochę pomoże... Szykuje kolejny bazar dla Was. Teraz tylko tam mogę Wam pomóc. I zaraz napiszę do siostry, Ona na pewno coś dla Was zadeklaruje na stałe.

Posted

LadyS napisał(a):
Przedstawiłam MaDi pewną propozycję, co prawda tymczasową, ale zawsze - ma dalej zająć się sprawą i określić,co i jak.

a jaka to propozycja?

Posted

bico napisał(a):
a jaka to propozycja?

Ta tymczasowa pozostaje do rozwazenia przez MaDi, bo obejmuje niestety okres tylko ok. 20 dni. Natomiast rozmawiałam z Murką - może wziąć Muszkę do hotelu do siebie, doba co prawda 12 zł standardowo przy tej wielkości psie, ale odstąpię "moje" miejsce dla moich psów i będzie za 10 zł, bo jest zapewniona karma na 4 miesiące - oczywiście, jesli w ogóle będzie ta opcja brana pod uwagę. Zapoznałam Murkę z sytuacją i charakterem Muszki i wie, że to może być opcja długoterminowa albo tylko do czasu znalezienia czegoś lepszego, np. DT. I to też zostawiam do rozważenia.