Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

MaDi napisał(a):
Na naszej stronie.

Mam złe wieści Sara wraca z adopcji...problemem nie są koty a zostawanie samej w domu:(
Z kotami dogaduje się wręcz idealnie. Szukamy domu najlepiej z kimś starszym kto opuszcza go tylko na chwilę a nie na cały dzień wychodząc do pracy. Niestety jej stan zdrowia równiez się nie poprawia i będziemy robili szereg badań aby wykluczyć wszelkie możliwe podejrzenia.
Prawdopodobnie jutro wróci do kliniki:-( Może ktoś z Lublina jest w stanie dać jej DT?

O matko! Ale jak to tak nowy dom po dwóch dniach już z Niej zrezygnował? No przepraszam bardzo, przecież chyba byli świadomi, że to pies po przejściach i trzeba będzie poświęcić Jej czas...nie ogarniam...

• Replies 821
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ilmina napisał(a):
O matko! Ale jak to tak nowy dom po dwóch dniach już z Niej zrezygnował? No przepraszam bardzo, przecież chyba byli świadomi, że to pies po przejściach i trzeba będzie poświęcić Jej czas...nie ogarniam...

Teraz tak jest, najłatwiej oddać niż popracować nad zachowaniem, ludzie chyba w większości nie mają świadomości, że z psem zwłaszcza po przejściach to i kilka miesięcy i nieraz i rok się pracuje, a nad niektórymi rzeczami całe psie życie...Mam ten sam problem- moja tymczasowiczka 2 raz wraca z adopcji bo nie umie zostawać w domu sama. Ludzie którzy ją wzięli, wiedząc o tym, deklarowali chęć pracy i...starczyło chęci na miesiąc...

Posted

To jest straszne. czy ludzie sobie nie zdają sprawy z tego, że zwierze czuje tak samo, jak oni. No kurcze, jakby ktoś człwoieka przez rok trzymał na balkonie, to też miałby traumę, o ile by wcześniej z tego balkonu nie skoczył. Wiecie co ja myślę? Że za takie nieodpowiedzialne adopcje, to ludzie powinni być karani, albo wpisywani na jakaś czarną listę.

Posted

W tym wypadku, my nawet nie wiedziałyśmy, że ona coś niszczy. Ci ludzie chcieli psa, który będzie grzecznie zostawał sam w domu, a niestety dostali rozrabiakę, więc jakby nie patrzeć sami mogą mieć pretensje, że ktoś ich oszukał. Stało się jak się stało, ale może znajdzie się ktoś, kto ją przygarnie, myślę że w kenel klatce byłaby grzeczna. Ja też mam jednego wyjca, a druga rozrabiaka, także mam komplet :D Moja strategia na nie, to porządne wybieganie dupska i zostawianie im kości do gryzienia.

Posted

ilmina napisał(a):

Byli świadomi i deklarowali,że poszukują psa który potrafi zostawać w domu ze względu na wykonywany przez nich zawód oraz to,że pies ma być zdrowy. Niestety Sara potrzebuje domu w którym ludzie spędzają więcej czasu. Szkoda tylko,że jej boks w klinice jest już zajęty a ja staje na głowie aby jakoś to rozwiązać.

Posted

Grzeczny piesek, który siedzi całymi dniami sam w domu, to niech sobie zabawkę kupią i dadzą zwierzętom spokój! Przepraszam, ale takie jest moje zdanie. Jak się bierze "nowego" psa, to się urlop bierze, żeby z nim być, żeby się oswoił, przyzwyczaił.

Ale ak, jak napisałam na FB, nie ma co gadać i pisać o ludziach, Sara najważniejsza. Rozgłaszam Dziewczynę na FB, gdzie tylko mogę. Damy radę, coś się przecież MUSI znaleźć!!

Posted (edited)

już rozsyłam na fb
ciężko będzie znaleźć kogoś kto stale w domu przebywa, może warto jej zrobić plakaty i porozwieszać w okolicy? może jakaś starsza pani na emeryturze by się znalazła do opieki lub może przynajmniej na DT a takie osoby raczej nie siedzą na necie

dodałam sunie na wątek kudłaczy http://www.dogomania.pl/threads/146370-Kud%C5%82acze-w-potrzebie-w%C4%85tek-dyskusyjny-PROSZ%C4%98-O-NIE-CYTOWANIE-ZDJ%C4%98%C4%86?p=18912079#post18912079

dajcie może na pierwszą aktualne fotki psiaków i ich opisy bo na wątku ciężko je znaleźć a tak to każdy kto pierwszy wejdzie będzie wszystko wiedział ;)

Edited by diana79
Posted

MaDi napisał(a):
Wciąż u tych ludzi.

Prawdopodobnie mam DT u studentki ostatniego roku weterynarii.

MaDi, oby wszystko poszło dobrze. Mam tylko nadzieję, że ta studentka nie ma zajęć przez cały dzień i będzie mogła poświęcić Saruni swój czas.

Posted

MaDi napisał(a):
Wciąż u tych ludzi.

Prawdopodobnie mam DT u studentki ostatniego roku weterynarii.

BDT? Oby wypalił... A może to niszczenie to był tylko jednorazowy wyskok? Skoro teraz tam też jest to czy coś jeszcze zniszczyła?

Posted

Merys napisał(a):
Nowe wieści, ludzie którzy adoptowali Sare zadeklarowali, że popracują nad nią, Madi jest z nimi w stałym kontakcie.

no to zobaczymy co dalej. Ale chcą ją dalej zostawić u siebie jako ds czy dt?

Posted

Oby to się dobrze skończyło. Kochane wytłumaczcie im "łopatologicznie" jak mają z Sarunią postępować i postraszcie, że cała dogoamnia i Facebook na nich patrzą ;)

Posted

ilmina napisał(a):
Oby to się dobrze skończyło. Kochane wytłumaczcie im "łopatologicznie" jak mają z Sarunią postępować i postraszcie, że cała dogoamnia i Facebook na nich patrzą ;)

To już wiedzą:)
Wyznaczyli sobie dyżury do zostawania w domu i nawet rodzina mieszkająca w innym miejscu zadeklarowała się z pomocą.

Posted

diana79 napisał(a):
to wspaniale :) widać zależy im na suni i nie popoddają się :) trzymamy mocno kciuki!

Pozostaje nam tylko trzymać kciuki.