Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 821
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ilmina']2012-02-23 Wykonany działania statutowe Szczebrzeszyn
FUNDACJA Lubelska Straż Ochrony Zwierząt -69,00 PLN
Nowe zlecenie Szczegóły Więcej
Z rachunku03 1090 1795 0000 0001 1492 5654
Na rachunek81 1240 2382 1111 0010 3683 3419
AdresFUNDACJA Lubelska Straż Ochrony Zwierząt, Romanówka 22, 24-204 Wojciechów
Data złożenia2012-02-23
Data wykonania2012-02-23
TypPrzelew złotowy na rachunek obcy, elixir
Numer transakcji484853

Właśnie przelałam Wam pieniądze z jednego mojego bazarku- 69zł. Dajcie znać jak dotrą, bo miałam problem z jego wykonaniem :roll:

Poszedł też przelew za drugi bazarek na kwotę 43,50.

2012-02-23 Wykonany działania statutowe Szczebrzeszyn
FUNDACJA Lubelska Straż Ochrony Zwierząt -43,50 PLN
Nowe zlecenie Szczegóły Więcej
Z rachunku03 1090 1795 0000 0001 1492 5654
Na rachunek81 1240 2382 1111 0010 3683 3419
AdresFUNDACJA Lubelska Straż Ochrony Zwierząt, Romanówka 22, 24-204 wojciechów
Data złożenia2012-02-23
Data wykonania2012-02-23
TypPrzelew złotowy na rachunek obcy, elixir
Numer transakcji279158[/QUOTE]
Wszystko jest;) dziękujemy.

Posted

[quote name='MaDi']Wszystko jest;) dziękujemy.

Na jednym bazarku machnęłam się o 15 zł, więc dopłacę je przelewając Wam pieniązki za ostatni bazarek, w poniedziałek.

MaDi, potwierdź proszę na bazarkach, że pieniądze są już na Waszym koncie, żeby wszytsko było jasne :)

http://www.dogomania.pl/threads/222657-piekna-bi%C5%BCuteria-ciekawe-ksi%C4%85%C5%BCki-szelki-dla-skrajnie-zaniedbanych-chorych-do-15.02/page4

http://www.dogomania.pl/threads/222836-Dzwonki-ksi%C4%85%C5%BCki-bibeloty-dla-suniek-nu%C5%BCe%C5%84cem-do-20.02?p=18603343#post18603343

Posted

[quote name='MaDi']Trzymam kciuki aby się zgodziła:)[/QUOTE]
Wybaczcie za późny odzew, ale ostatnio nie wiem w co ręce włożyć...

Zaraz się wezmę za opisy...
Tylko powiedzcie mi jaki chcecie opis?
Pomyślałam, że dla Sary taki konkretny, opisujący jej charakter...

A dla Muszki i Żabki może taki jeden wspólny, chwytający za serce i opisujący ich historię?

Mogę najwyżej i Żabce zrobić jak Sarze... a najbardziej wystraszonej Muszce ten łzawy...

Choć oczywiście dostosuję się do Was, mnie to tam obojętnie ;)

Posted

[quote name='Ty$ka']Wybaczcie za późny odzew, ale ostatnio nie wiem w co ręce włożyć...

A dla Muszki i Żabki może taki jeden wspólny, chwytający za serce i opisujący ich historię?

Mogę najwyżej i Żabce zrobić jak Sarze... a najbardziej wystraszonej Muszce ten łzawy...

Choć oczywiście dostosuję się do Was, mnie to tam obojętnie ;)[/QUOTE]
Zdajemy się na Ciebie:)

Posted

[quote name='Ty$ka']Wybaczcie za późny odzew, ale ostatnio nie wiem w co ręce włożyć...

Choć oczywiście dostosuję się do Was, mnie to tam obojętnie ;)
Z tego co zauważyłam, ludziom nie chce się czytać tekstu, więc chyba nie ma co z jego długością przesadzać. Jeśli to nie problem, to mogą być 3 oddzielne (zrobię za jakiś czas im wszystkim plakat) Dziękujemy Ci dobra kobieto :modla:

Może coś z fb się przyda:
"Obecnie wciąż w najgorszym stanie jest Muszka, która powoli przekonuje się do człowieka.
Żaba ma się coraz lepiej, dzielnie znosi nawet kąpiele. Jest maksymalnie 3 letnią sunią pozytywnie nastawioną do ludzi. Już teraz szukamy dla niej domu z ogrodem gdzie może zamieszkać nawet w ciepłej budzie. Idealnym rozwiązaniem byłby wspólny dom dla Żaby i Muchy jednak jeśli znajdzie się odpowiedzialna osoba chcąca przygarnąć choć jedną sunię będziemy skłonni je rozdzielić.
Sara po dokończeniu profilaktyki zostanie wkrótce wysterylizowana. To przesympatyczna 4 letnia sunia nauczona dobrych manier w tym chodzenia na smyczy. Z pewnością może zamieszkać w bloku ponieważ nie jest hałaśliwa. Sprawdzi się jako dodatkowe zwierze w domu ponieważ nie prowokuje konfliktów. Test "na kota" ;) przeszła pozytywnie."

Posted

Może być coś takiego?

Sara jest niespełna 4letnią suczką o zjawiskowej urodzie i wiecznie śmiejących się oczach. Została zabrana od poprzednich właścicieli podczas interwencji Lubelskiej Straży Ochrony Zwierząt, aktualnie przebywa w lecznicy. Pomimo tego, co przeszła nadal jest ufna, kochana i ciepła. Sara lubi przebywać obok człowieka, czuć się kochaną i potrzebną, z ufnością wtula się do opiekunów. Jej żywiołowy charakter i przyjacielski stosunek do świata zaskarbiają serca ludzi. Wydawałoby się, że w Sarze nie ma agresji. Otwarta wobec całego świata, doskonale dogaduje się z ludźmi, pobratymcami oraz kotami, jest sunią pojętną i kontaktową, bardzo szybko się uczy. Nie jest sunią hałaśliwą oraz sygnalizuje chęć wyjścia za potrzebą. Ze względu na swoje rozmiary można ją wszędzie zabrać, przystosuje się również do mieszkania w bloku. Przy odrobinie miłości i zrozumienia Sara odwdzięczy się miłością. Może swoje serduszko odda właśnie Tobie?

Jeśli opis przejdzie, zrobię w tym samym stylu i Żabce. Jak nie, to pomyślę nad czymś innym :)

Posted

[quote name='Ty$ka']Może być coś takiego?

Sara jest niespełna 4letnią suczką o zjawiskowej urodzie i wiecznie śmiejących się oczach. Została zabrana od poprzednich właścicieli podczas interwencji Lubelskiej Straży Ochrony Zwierząt, aktualnie przebywa w lecznicy. Pomimo tego, co przeszła nadal jest ufna, kochana i ciepła. Sara lubi przebywać obok człowieka, czuć się kochaną i potrzebną, z ufnością wtula się do opiekunów. Jej żywiołowy charakter i przyjacielski stosunek do świata zaskarbiają serca ludzi. Wydawałoby się, że w Sarze nie ma agresji. Otwarta wobec całego świata, doskonale dogaduje się z ludźmi, pobratymcami oraz kotami, jest sunią pojętną i kontaktową, bardzo szybko się uczy. Nie jest sunią hałaśliwą oraz sygnalizuje chęć wyjścia za potrzebą. Ze względu na swoje rozmiary można ją wszędzie zabrać, przystosuje się również do mieszkania w bloku. Przy odrobinie miłości i zrozumienia Sara odwdzięczy się miłością. Może swoje serduszko odda właśnie Tobie?

Jeśli opis przejdzie, zrobię w tym samym stylu i Żabce. Jak nie, to pomyślę nad czymś innym :)[/QUOTE]

Mi się bardzo podoba :D

Posted (edited)

Ty$ka bardzo dziękuję za pomoc w tekstach :loveu::multi:
tekst jest super :lol:
dodaję Sarę bo bazarku ogłoszeniowego gdzie niebawem będzie mieć 55 ogłoszeń :)
tylko poproszę jest maila którego można podać w ogłoszeniach

Edited by diana79
Posted

Cieszę się, że się podoba :)

W takim razie robię i opis Żabce.

Żaba jest niespełna 3letnią suczką o brązowej, czarno podpalanej sierści i pełnych ufności brązowych oczach. Jako pies natury towarzyskiej, wobec ludzi zachowuje się przyjacielsko i łagodnie, uwielbia towarzyszyć człowiekowi w codziennych zajęciach, czuć się kochaną i potrzebną. Żaba z radością zapoznaje się z nowymi ludźmi, z przyjemnością oddaje się pieszczotom. Podczas zabiegów pielęgnacyjnych i weterynaryjnych zachowuje się cicho, grzecznie i spokojnie, wykazuje się niezwykłą cierpliwością, pozwala z sobą zrobić dosłownie wszystko. W lecznicy nie sprawia problemów, wydawałoby się, że jest niemal ideałem - jest grzeczna, spokojna, nie wykazuje agresji, z pobratymcami doskonale się dogaduje. Żaba to suczka niezwykle pojętna, z uwagą słucha co się do niej mówi, bardzo szybko przystosowuje się do nowych warunków. Ktoś, kto ją zaadoptuje będzie wielkim szczęściarzem. Może Żabcia czeka właśnie na Ciebie?

Może być?

Posted

Dziękujemy za ogłoszenia :) Opis Żabki świetny :D
Muszka robi postępy, pytanie jak będzie się zachowywała bez matki, przy niej czuję się bardziej pewnie.
Przydałby się jej DT, który poświęciłby jej dużo czasu i w którym byłyby też inny psiak, wydaje mi się, że przyśpieszyłoby to jej socjalizację.

Posted

Jest poprawa, teraz fundusze są, pytanie na jak długo starczą, nie oszukujmy się adopcja może trochę potrwać, a utrzymanie ich też kosztuje. Sarze ze względu na jej wygląd, charakter i rozmiary, może się i znajdzie szybciej dom. Najgorzej będzie z Muszką ;(

Posted

Kurcze, Sara musi teraz znaleźć dom, z takimi ogłoszeniami ;) Jest zdrowa, śliczna i pogodna, mam nadzieję, że Jej się szybko uda, bo po co Ona ma tam w tej lecznicy siedzieć? W rodzinie byłoby Jej lepiej :) Z Żabką podobnie, Ona ma takie mądre oczka. Rozgłaszamy Dziewczyny gdzie się da. Może zrobię im też ogłoszenia na Śląsk? Jak wyglądałaby sprawa transportu?? Tzn finansowania transportu?