MaDi Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 Muszka która się nie popisała kultura i zrobiła kupę w sam raz na sesję;) (przynajmniej zdrową i ładną:evil_lol:) Quote
WeronikaM Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 ja dopiero pierwszy raz na tym wątku, biedne suńki, ale bardzo się cieszę, że już lepiej z nimi, teraz aby tylko znalazły wspaniałych właścicieli :) Quote
MaDi Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 [quote name='WeronikaM']ja dopiero pierwszy raz na tym wątku, biedne suńki, ale bardzo się cieszę, że już lepiej z nimi, teraz aby tylko znalazły wspaniałych właścicieli :)[/QUOTE] Witamy i zapraszamy do odwiedzin;) Quote
funia Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Kupa pierwsza liga !!!klocek jak się patrzy:evil_lol: Cały czas myślę ,dzwonie i pytam o Dt dla niej ....Prosze powiedz Olu jak z zagrożeniem dla innych zwierzat . Jak z jej lękliwoscią ? podchodzi do was? Quote
Merys Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Nie podchodzi, tylko jak widzi swoją matkę Żabę, to wtedy, ale nie na tyle blisko, żeby móc ją chociażby dotknąć. Myślę, że dt z innymi psiakami bardzo by jej pomógł, ona obserwuje ich zachowanie w stosunku do nas, no i kenel żeby czuła się w nim bezpiecznie. Quote
MaDi Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 [quote name='funia']Kupa pierwsza liga !!!klocek jak się patrzy:evil_lol: Cały czas myślę ,dzwonie i pytam o Dt dla niej ....Prosze powiedz Olu jak z zagrożeniem dla innych zwierzat . Jak z jej lękliwoscią ? podchodzi do was?[/QUOTE] Ma grzybicę więc ryzyko jest ale szybko sobie z tym poradzimy;) mam taką nadzieję. Najważniejsze aby wyadoptować Sarę. Quote
diana79 Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 cudne fotki a zdrowa kupa cieszy najbardziej ;) mogę jeszcze prosić o jakiś tekst do ogłoszeń Sary i Żabki? bo ja nie mam głowy do tekstów a Muszka mam nadzieję szybko dojdzie do siebie, widać pekna z niej sunia jest :) Quote
MaDi Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 [quote name='diana79']cudne fotki a zdrowa kupa cieszy najbardziej ;) mogę jeszcze prosić o jakiś tekst do ogłoszeń Sary i Żabki? bo ja nie mam głowy do tekstów a Muszka mam nadzieję szybko dojdzie do siebie, widać pekna z niej sunia jest :)[/QUOTE] Niestety w tekstach nie pomogę. Kto ma takie zdolności? Quote
diana79 Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Ty$ka ma takie zdolności zaraz ja poproszę :) Quote
MaDi Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 [quote name='diana79']Ty$ka ma takie zdolności zaraz ja poproszę :)[/QUOTE] Trzymam kciuki aby się zgodziła:) Quote
bico Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 nooo, przebrnęłam cały wątek... na początkowy stan suczek, to po prostu brak mi słów...już dawno nie widziałam psów w tak złym stanie:( interwencja LSOZ bez wątpienia uratowła im życie w te mrozy... MaDi, wpłacam na Wasze konto 300 zł. Quote
MaDi Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 [quote name='bico']nooo, przebrnęłam cały wątek... na początkowy stan suczek, to po prostu brak mi słów...już dawno nie widziałam psów w tak złym stanie:( interwencja LSOZ bez wątpienia uratowła im życie w te mrozy... MaDi, wpłacam na Wasze konto 300 zł.[/QUOTE] Dzięki:) pamiętaj jednak,że jak Cię wyrzucą to schronienia u mnie nie uzyskasz bo grozi mi to samo:evil_lol: Quote
ilmina Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Wszystkie są takie ślicznie, ale moją ulubienicą jest Żaba, ehhh, gdybym tylko mogła nawet bym się nie zastanawiała... Czy Sara to typowy kundelek? Bo Ona wygląda trochę jak pomieszanie shitsu z jorkiem i pekińczykiem:cool3: Muszka taka smutna, widać, że wystraszona :-( I te jej łapki, takie grubiutkie, jak rozumiem opuchnięte od choroby? To ja pokradnę te zdjęcia i na FB powrzucam, żeby ludzie o Nich nie zapomnieli ;) Quote
Merys Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 [quote name='ilmina']Wszystkie są takie ślicznie, ale moją ulubienicą jest Żaba, ehhh, gdybym tylko mogła nawet bym się nie zastanawiała... Czy Sara to typowy kundelek? Bo Ona wygląda trochę jak pomieszanie shitsu z jorkiem i pekińczykiem:cool3: Muszka taka smutna, widać, że wystraszona :-( I te jej łapki, takie grubiutkie, jak rozumiem opuchnięte od choroby? To ja pokradnę te zdjęcia i na FB powrzucam, żeby ludzie o Nich nie zapomnieli ;)[/QUOTE] Pewnie wszystkie fajne :D najgorzej z Muszką :( trzeba naprawdę poświęcić jej sporo czasu, żeby zaufała. Sara to tak jak piszesz taki miks, jorkowaty :P Quote
ilmina Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 To ja jeszcze przypomnę, że dzisiaj kończą się dwa bazarki. Zapraszam, bo coś nie poszły za dobrze: http://www.dogomania.pl/threads/222836-Dzwonki-ksi%C4%85%C5%BCki-bibeloty-dla-suniek-nu%C5%BCe%C5%84cem-do-20.02?p=18603343#post18603343 http://www.dogomania.pl/threads/223036-Bi%C5%BCuteria-dla-2-suczek-z-nu%C5%BCyc%C4%85-na-leczenie-w-klinice-do-20.02?p=18626596#post18626596 Quote
DORA1020 Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Info p.Magdy Buszko odnosnie aukcji ziarenek i wplaty Moniki Jakubowskiek ------------------------------------------------------------------------------ Aukcję "ziarenkową" zakończyłam jeszcze w poniedziałek, kiedy Straż przeprowadziła interwencję i podała swoje konto do zbiórek. Podobnie zrobiłam z ogłoszeniami, czyli: na miejsce naszego konta wstawiłam numer konta i adres Straży, a do osób, które wzięły udział w aukcji napisałam maila z podziękowaniami i także podałam kontakt do Straży. Pani Monika Jakbubowska za pośrednictwem PayPala przelała 50 zł. Jednak PayPal nie przekazuje pieniędzy charytatywnie (jak np. Allegro) - pobierają prowizję. Podkreślam, że to nie Viva pobiera prowizję. PayPal przekazał nam 44,70 zł i ta kwota jest wliczona do rozliczenia. Jeśli Pani Monika Jakubowska lub ktoś z Forum ma podejrzenie, że to nie jest ta kwota - proszę o info na maila i prześlę wydruk przelewu z PayPala. Quote
diana79 Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 super dziękuje za potwierdzenie że to wpłata od Moniki Jakubowskiej nic więcej nie trzeba, tylko chciała się upewnić że to jej wpłata i że doszła :) Quote
funia Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Ja tak z innej beczki ....Czy ta ,,paniusia obesr..na ,,bedzie pociągnieta do odpowiedzialności za to do jakiego stanu doprowadziła sunie ?? Quote
Onaa Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 A jak Sara ? Ona jest zdrowa ? Coś więcej o niej wiadomo ? Quote
ilmina Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 [quote name='Dogo07']A jak Sara ? Ona jest zdrowa ? Coś więcej o niej wiadomo ?[/QUOTE] Sara jest zdrowa i będzie wysterylizowana. Quote
ilmina Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 [quote name='funia']Ja tak z innej beczki ....Czy ta ,,paniusia obesr..na ,,bedzie pociągnieta do odpowiedzialności za to do jakiego stanu doprowadziła sunie ??[/QUOTE] Z tego co mi jeszcze Magda mówiła, to ci ludzie nie radzą sobie sami ze sobą, a co dopiero z psami. Chociaż uważam, że to nie zwalnia ich od odpowiedzialności, skoro mają psy, powinni im zapewnić niezbędną opiekę, a jak sobie nie radzili, to chociaż je oddać gdzieś. Ale jestem bardziej ciekawa co z właścicielami Sary? Oni trzymali ją na balkonie przez rok i z tego co tutaj MaDi pisała, jej pani uważała, że Sara wygląda dobrze... Quote
diana79 Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Ci ludzie są chorzy to widać ale właśnie to ich nie zwalnia z odpowiedzialności i powinni dostać zakaz trzymania zwierząt... Quote
MaDi Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 [quote name='funia']Ja tak z innej beczki ....Czy ta ,,paniusia obesr..na ,,bedzie pociągnieta do odpowiedzialności za to do jakiego stanu doprowadziła sunie ??[/QUOTE] Od Żabki i Muuszki nie bo sama wymaga pomocy i próbowała pomóc suniom. Natomiast na bezczelną właścicielkę Sary złożymy doniesienie. Quote
Recommended Posts