Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 821
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zdjęcia z nowego domu :multi: Wszystko jest w porządku, ma nowego kumpla, także brawo dla wszystkich zadanie wykonane, Muszka jest szczęśliwa. (Najgorsze są faktury, czyli to co zawsze.. trza iść żebrać kto pomoże?)

Posted

Pomożemy:) ja zrobię przetwory z owoców sezonowych na bazarek:) po wypłacie też coś wpłacę. Najważniejsze że ten uszasty strachulec szczęśliwy i ma kocio-psie towarzystwo.

Posted

MaDi napisał(a):

Co do faktur to musimy rozliczyć cały pobyt od połowy lutego do zabrania ostatniej suni, prawie 4 miesiące:( Koszt po mega zniżce 20zł za psa.
Dogadałam się z lekarzem i rozdzieli nam pobyt na raty, wystawił juz jedną fakturę, której jeszcze nie odebrałam na kwotę 1500zł:(

Niestety taka faktura, idziemy dzisiaj żebrać na wystawę psów. Dziękujemy Masza :)

Posted

Brawo dla Was, Fundacjo, że się nie poddaliście.:modla: Brawo dla Muszki, że taka dzielna z niej Dziewczyna.

Bardzo się cieszę, że cała początkowa trójka jest szczęśliwa w nowym domu.

A co faktury...jak będziecie na nią patrzeć, to pomyślcie, że to tylko pieniądza, a 3 psie życia uratowane-bezcenne. Oczywiście pomożemy w spłacie. Ja sklecę w tym tygodniu kolejny bazarek dla Was. Będzie dobrze, wspólnymi siłami damy radę.

Posted

MaDi napisał(a):
Muszka wczoraj pojechała do domu...oj działo się po drodze:( Samochód wolontariusza cały zalany śliną i odchodami. Biedna zestresowana Mucha. Na miejscu bardzo szybko uspokoiła się i szukała we mnie poparcia mimo,że do tej pory unikała kontaktu nawet ze mną;) Powiem tylko tyle że jak nie zje Maćka ( kota którego adoptowano od nas w ubiegłym roku) i dogada się z drugą kocicą i sunią to będzie tam miała jak w raju. Buda ostatecznie nie dojechała a firma nie odbiera telefonu. Dokonaliśmy oględzin budy po poprzednim psiaku i powinna pasować również na Muszkę.

Co do faktur to musimy rozliczyć cały pobyt od połowy lutego do zabrania ostatniej suni, prawie 4 miesiące:( Koszt po mega zniżce 20zł za psa.
Dogadałam się z lekarzem i rozdzieli nam pobyt na raty, wystawił juz jedną fakturę, której jeszcze nie odebrałam na kwotę 1500zł:(

dobrze, że już Muszka w domu:)

a na fakurę będziemy powoli ciułać, nie ma innej rady...:(

Posted

Jak się wszystkie 3 Dziewczyny miewają? Napiszcie co u nich, wiem, że macie dużo pracy, ale taka jestem ciekawa, jak Im sie wiedzie w nowych domach.

Posted

Żaba ma się wyśmienicie, Muszka podobno nawet nieco dokazuje:evil_lol: natomiast z Sarą znów mają problemy ale mam nadzieję,że jakoś je opanują bo nie chce abyśmy musieli szukać jej DT/DS.

Posted

MaDi napisał(a):
Żaba ma się wyśmienicie, Muszka podobno nawet nieco dokazuje:evil_lol: natomiast z Sarą znów mają problemy ale mam nadzieję,że jakoś je opanują bo nie chce abyśmy musieli szukać jej DT/DS.

cieszę się, że choć u tych dwóch dziewczyn jest dobrze, ale boję się o Sarę:( ciekawe co znowu wykombinowała..? a wyglądało no to, że to z nią będzie najmniej problemów...

Posted

bico napisał(a):
cieszę się, że choć u tych dwóch dziewczyn jest dobrze, ale boję się o Sarę:( ciekawe co znowu wykombinowała..? a wyglądało no to, że to z nią będzie najmniej problemów...

Sara od poczatku jak trafiła do domu sprawa koopowe problemy i pewnie nie da sie jej tego oduczyć. Niszczycielskie zapędy zostały opanowane. Napisałam konkretnego maila w jej sprawie i póki co reklamacji nie ma więc "nie wywołuje wilka z lasu".

Posted

Tak tylko, żeby znowu za jakiś czas nie odezwali się i nie stwierdzili, że psa już nie chcą, bo coś tam. Dla mnie ich podejście jest żenujące, bo albo zgadzają się pomimo problemów jakie stwarza, że zostaje u nich na 100% albo rezygnują od razu z jej adopcji, bez żadnych kombinacji.

Posted

Merys napisał(a):
Tak tylko, żeby znowu za jakiś czas nie odezwali się i nie stwierdzili, że psa już nie chcą, bo coś tam. Dla mnie ich podejście jest żenujące, bo albo zgadzają się pomimo problemów jakie stwarza, że zostaje u nich na 100% albo rezygnują od razu z jej adopcji, bez żadnych kombinacji.

Niestety nie jesteśmy w stanie wszystkich wychować.

Posted

Merys napisał(a):

no niektórzy to z adopcji i po 2-3 latach "nagle" rezygnują...

Posted

bico napisał(a):
no niektórzy to z adopcji i po 2-3 latach "nagle" rezygnują...

I z takich przypadków powinno się stworzyć jakaś czarną listę, żeby już nigdy do nich żadna istota nie trafiła.