Merys Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 (edited) Dwie osoby z FB zadeklarowały wpłaty, jedna 30zł, a druga 20zł, także mamy już 200zł. Kto się jeszcze dorzuci? 10 zł za dobę to już jest coś, naprawdę, niewiele zostało do zebrania, udostępniajcie FB http://www.facebook.com/events/330504616988947/ Edited May 29, 2012 by Merys Quote
Ajula Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 Czuję się wywołana do tablicy, jako osoba, która została wymieniona na liście osób odwiedzających wątek.... wiem MaDi, jak trudną macie sytuację, ale wyobraź sobie, że ja też jestem w fundacji (Animalia) i znam takie sytuacje od podszewki, bo my też mamy bez przerwy jakieś nowe ciężkie przypadki, a kasy na wszystko brakuje, i też musimy żebrać, i wykładać ze swoich ostatnie grosze, jakie mamy...... i jeszcze dokładam się do kilku hoteli, i staram się choć kilka złotych wpłacać na różne psy, wierząc, że każda złotówka się liczy.... Więc to trochę nie w porządku, że wymieniasz osoby, które odwiedzały wątek wypominając, że odwiedzały a teraz się sprytnie wycofały :roll: Akurat kilka osób z tej listy to są osoby dużo pomagające - tylko wiesz, nie mamy worków z kasą bez dna. Za to mamy na utrzymaniu mnóstwo psów. Na przykład w Animalii mamy w tej chwili około 50 psów, część w płatnych hotelach, część chorych wymagających drogich leków. Sterylki robimy non stop, szczepimy i odrobaczamy mnóstwo psów. Tak samo jak Wy. A jeśli chodzi o ścisłość, to wpłaciłam 26.04. dla suniek moje biedne 20 zł - co nawet nie zostało odnotowane na liście wpłat..... MaDi napisał(a): Po raz kolejny daliśmy się wpakować w kłopoty,a osoby które tak chciały abyśmy pomagali sprytnie się wycofały... MaDi napisał(a):Wiesz wielu osobom wydaje się,że fundacje mają na kontach miliony złotych i MUSZĄ pomagać wszystkim zwierzętom i zamiast wspierać ludzi którzy robią ile mogą tylko WYMAGAJĄ nie dając nic od siebie. (...) Z ciekawości przejrzę początek wątku aby zobaczyć kto go odwiedzał. MaDi napisał(a):Tyle nas było raptem do 5 strony nie wspominając o osobach na FB: ilmina diana79 ewa gonzales Becia Lublin iwonamaj monikab DORA1020 sceptiques fiorsteinbock gryf87 kamos wellington magdamiecka Zefirek2 Zadra Tola masza44 KarOla malicja daśka Ajula Patkant pomóżpomagać kamos Pilszka Maruda666 emilia2280 tajga6 Dorothy bora1 Piesiak Doda_ agada paula91 Erica Cajus JB LadyS mtf zalesie Czuję się wywołana do tablicy, jako osoba, która została wymieniona na liście osób odwiedzających wątek.... wiem MaDi, jak trudną macie sytuację, ale wyobraź sobie, że ja też jestem w fundacji (Animalia) i znam takie sytuacje od podszewki, bo my też mamy bez przerwy jakieś nowe ciężkie przypadki, a kasy na wszystko brakuje, i też musimy żebrać, i wykładać ze swoich ostatnie grosze, jakie mamy...... i jeszcze dokładam się do kilku hoteli, i staram się choć kilka złotych wpłacać na różne psy, wierząc, że każda złotówka się liczy.... Więc to trochę nie w porządku, że wymieniasz osoby, które odwiedzały wątek wypominając, że odwiedzały a teraz się sprytnie wycofały :roll: Akurat kilka osób z tej listy to są osoby dużo pomagające - tylko wiesz, nie mamy worków z kasą bez dna. Za to mamy na utrzymaniu mnóstwo psów. Na przykład w Animalii mamy w tej chwili około 50 psów, część w płatnych hotelach, część chorych wymagających drogich leków. Sterylki robimy non stop, szczepimy i odrobaczamy mnóstwo psów. Tak samo jak Wy. A jeśli chodzi o ścisłość, to wpłaciłam 26.04. dla suniek moje biedne 20 zł - co nawet nie zostało odnotowane na liście wpłat..... Ajula napisał(a):wpłaciłam dla suniek 20 zł na konto podane w pierwszym poście Quote
LadyS Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 Ajula, myślę, że MaDi nie chodziło o to, żeby wywoływać wszystkich do tablicy, tylko żeby pokazać - że jak jest tragedia, to jest masa osób na wątku, a jak tragedii nie ma, to wszyscy idą tam... gdzie jest tragedia ;) No niestety to jest prawda - jak ja z przyjaciółką wyciągam psy, to na wątku są może łącznie z nami dwie osoby ;) A jakby ten sam pies nie miał łapy - to jest tłum. Quote
LadyS Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 Merys napisał(a):Mamy 205zł. Kto się jeszcze dorzuci? :look3: Z racji na to, że my - Piranha ani ja - nie damy rady finansowo się dorzucić, to niech przez te cztery pierwsze miesiące naszym "dorzuceniem się" będzie to 60 zł miesięcznie taniej do hotelowania :) A potem zobaczymy - mam nadzieję, że już dłużej nie trzeba będzie, bo znajdzie dom. Proszę tylko, Merys, jeśli się z MaDi zdecydujecie - bo dziś z nią chwilę rozmawiałam, ale ona ciągle zajęta - żebyście jak najszybciej, najlepiej jeszcze dziś dały mi znać, bo muszę potwierdzić u Murki. Quote
Merys Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 Madi wieczorem da znać. Póki co jeszcze brakuje deklaracji więc obawiam się, że to nie wypali ;( Udostępniajcie proszę http://www.facebook.com/events/330504616988947/ Quote
ilmina Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 Nie mam jak się skontaktować z siostrą, żeby ustalić, jaką kwotę zadeklaruje, więc na razie w jej imieniu daję 10zł stałej. (Nie obiecuję więcej, bo nie wiem ile już ma innych, a nie mogę też jej oskubać ze wszystkiego.) Jakby chciała dać więcej, to dam znać. Quote
Merys Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 Kolejna osoba zadeklarowala 20zł, czyli 75zł brakuje plus Ilminy siostra 10zł = 65zł Tyle brakuje!!!! Quote
Merys Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 (edited) deklaracja 25zł, Mamy to!!!!! :multi::multi: Edited May 29, 2012 by Merys Quote
MaDi Posted May 29, 2012 Author Posted May 29, 2012 LadyS napisał(a):Ajula, myślę, że MaDi nie chodziło o to, żeby wywoływać wszystkich do tablicy, tylko żeby pokazać - że jak jest tragedia, to jest masa osób na wątku, a jak tragedii nie ma, to wszyscy idą tam... gdzie jest tragedia ;) No niestety to jest prawda - jak ja z przyjaciółką wyciągam psy, to na wątku są może łącznie z nami dwie osoby ;) A jakby ten sam pies nie miał łapy - to jest tłum. Lepiej bym sama tego nie ujęła;) Ajula chodziło mi tylko o ukazanie aktywności wątku gdzie było swego czasu wiele osób. Co do wpłaty to bardzo dziękujemy, ale od dawna pojawiają sie tylko sporadyczne wpłaty na sunie ze Szczebrzeszyna więc pewnie ją przeoczyłam. Quote
ilmina Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 Merys napisał(a):deklaracja 25zł, Mamy to!!!!! :multi::multi: No to cudownie!! :klacz: Quote
Merys Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 Nie ma za co, już się bałam że to nie wypali, ale na szczęście dobre duszyczki pomogły. Quote
MaDi Posted May 29, 2012 Author Posted May 29, 2012 Rozmawiałam z Murką jutro zadecydujemy co dalej. Quote
DORA1020 Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 Czy wiadomo juz do jakiego hoteliku trafi Muszka? Wiem ,ze bylo zapytanie o wolne miejsce u Gajowej,i takie miejsce u niej jest. Muszka bedzie potrzebowala resocjalizacji,jest wycofana,boi sie,trzeba bedzie poswiecic jej duzo uwagi. Gajowa ma u siebie tylko 5 psiakow,mysle,ze to dobre miejsce dla Muszki. Quote
MaDi Posted May 29, 2012 Author Posted May 29, 2012 DORA1020 napisał(a):Czy wiadomo juz do jakiego hoteliku trafi Muszka? Wiem ,ze bylo zapytanie o wolne miejsce u Gajowej,i takie miejsce u niej jest. Muszka bedzie potrzebowala resocjalizacji,jest wycofana,boi sie,trzeba bedzie poswiecic jej duzo uwagi. Gajowa ma u siebie tylko 5 psiakow,mysle,ze to dobre miejsce dla Muszki. Czeka na nią miejsce u Murki na początek kojec a później socjalizacja w domu. Quote
Merys Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 Dziewczyny trzymajcie się siedzeń, krzeseł i nie wiem czego jeszcze, bo zaraz spadniecie! Muszka znalazła dom!!! hahaha:multi::multi: Quote
funia Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 [quote name='Merys']Dziewczyny trzymajcie się siedzeń, krzeseł i nie wiem czego jeszcze, bo zaraz spadniecie! Muszka znalazła dom!!! hahaha:multi::multi: Co !!!!!!!!!!!!!!!pisz tu zaraz jak i co ? Quote
Merys Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 Jedzie do niego po weekendzie, będzie miała kolegę i zamieszka w domku jednorodzinnym. Osoby, które ją adoptowały będą z nią pracować, byli u niej w klinice widzieli ją, więc jest to przemyślana decyzja. Ale się ciesze, trzeba to opić :D Quote
funia Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 Kurde no pewnie ,ze trzeba . Zaraz lecę do sklepu .....:razz: Quote
diana79 Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 wspaniale :multi:to normalnie cud :crazyeye::multi: aż nie mogę uwierzyć :multi::multi::multi: Quote
Becia Lublin Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 muszko wszystkiego dobrego w nowym domku :loveu: Quote
Recommended Posts