MaDi Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 [quote name='Merys']Dziewczyny, nie jest dobrze trzeba jak najszybciej rozdzielić Żabę i Muszkę. Sorry za określenie, ale Żaba ta cholera strasznie dominuje, boimy się żeby w końcu nie doszło do nieszczęścia. Jakieś pomysły? Muszka miała dzisiaj sterylke, więc do momentu zdjęcia szwów, będzie gdzie indziej, ale co dalej? Czy ktoś byłby wstanie zrobić pakiet ogłoszeń dla Żaby z takim tekstem: Ta niesamowicie pogodna około 2/3 letnia sunia trafiła po interwencji pod opiekę Fundacji Lubelska Straż Ochrony Zwierząt. Obecnie Żaba jest w pełni zdrowa i wysterylizowana. Ładnie chodzi na smyczy. Szukamy dla niej wspaniałego domu, najlepiej bez innych zwierząt, ponieważ bywa dominująca. Żaba może mieszkać zarówno w domu jak i w ciepłej budzie. Warunkiem adopcji jest zgoda na wizytę przedadopcyjną i podpisanie umowy adopcyjnej. Prosimy kontaktować się telefonicznie w godzinach Pn-Pt. 9-18.[/QUOTE] Mogą być inne psy, obawiam się że problemem jest niemal ciągłe zamknięcie:( Quote
Merys Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 [quote name='MaDi']Mogą być inne psy, obawiam się że problemem jest niemal ciągłe zamknięcie:([/QUOTE] Nie jestem tego pewna na Figę ostro warczała, ona musi być w centrum zainteresowania, jest po prostu zazdrosna o inne psy ;/ Quote
MaDi Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 [quote name='Merys']Nie jestem tego pewna na Figę ostro warczała, ona musi być w centrum zainteresowania, jest po prostu zazdrosna o inne psy ;/[/QUOTE] Z drugiej strony Toscę Onkę zupełnie olała. Quote
Merys Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Jest tu kto? Bardzo prosimy o pomoc w robieniu Żabie ogłoszeń, ona nie może dłużej przebywać razem z Muszką! A my nie mamy innych wolnych klatek....:-( Quote
masza44 Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Jak znajdę bazarek ogłoszeniowy no i jak dostanę wypłatę...to wykupie Żabce ogłoszenia. Quote
Merys Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Dziękujemy. Po południu postaram się wrzucić zdjęcia Muszki. Quote
Merys Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Uważam, że trzymanie Muszki w klinice mija się z celem, jej zachowanie w żadnym stopniu nie uległo zmianie. Obcemu człowiekowi nie da się dotknąć, nawet osobę którą zna nie darzy zaufaniem, więc jak my niby mamy znaleźć jej dom? W takiej sytuacji trzeba podjąć jakąś decyzje, no chyba, że ktoś zaoferuje jej dom tymczasowy, w co wątpię patrząc na frekwencje na tym wątku. Nie mamy funduszy żeby opłacać hotel. I znowu sytuacja się powtarza psy bezpieczne, to ludzie którzy tutaj byli i tak głośno krzyczeli, oczywiście się rozpłynęli, a pies został na lodzie. Sorry, ale nie powiem co mnie już zaczyna trafiać. Muszka nie może przebywać w boksie razem z Żabą, ponieważ tamta dominuje i ją gryzie. Więc w takiej sytuacji nie mamy wyjścia i Muszka ma dwa tygodnie na znalezienie domu tymczasowego lub stałych deklaracji na hotel. Sunia jest już wysterylizowana i zdrowa, to co mogliśmy to zrobiliśmy. Quote
funia Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 JA deklaruje 10 zł na hotel . Dalej kto da jeszcze ?? Quote
funia Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Sory ,ale nie jestem na bieżąco ...Czy ta sunia wyżej to ta co miała duże zmiany skórne ? Quote
masza44 Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Nero poszedł do domu, więc jego deklarację przekazuję na sunię- 30 zł miesięcznie. Na razie tyle mogę. Może uda nam się dozbierać więcej... Quote
kamos Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Jeśli mój deklarowicz znajdzie domek prawdopodobnie niebawem( właśnie zaciskamy kciuki ).zadeklaruję 20 stałej... Quote
MaDi Posted May 23, 2012 Author Posted May 23, 2012 funia napisał(a):Sory ,ale nie jestem na bieżąco ...Czy ta sunia wyżej to ta co miała duże zmiany skórne ? Tak to Muszka z okolic Szczebrzeszyna. Jeśli nie zbierzemy deklaracji pokrywających cały ew. koszt pobytu w hotelu to...boję się pomyśleć. Dziękuję za deklaracje. Quote
Merys Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 Powysyłałam wiadomości do ludzi, którzy wcześniej byli na wątku dziewczyn, mam nadzieje, że jakiś odzew będzie. Quote
bico Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 ja deklaruję 20 zł miesięcznie na hotel dla Muszki. Quote
Mruczka Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 Nie mogę w tej chwili złozyc deklaracji, ale wiem, że z odpisu 1% z pewnego PIT-a jest dla Muszki przewidziane 850 zł - to będzie na jakieś dwa miesiące hotelowania. Kwota ta jest pewna na 100% - jeśli było by to potrzebne, to w celu uwiarygodnienia tej informacji mogę na PW przesłać osobie odpowiedzialnej za Muszkę skan zeznania podatkowego, w którym na Lubelska Straż Ochrony Zwierząt - z dopiskiem - dla Muszki - przeznaczona jest ta kwota. Z tym, że nie mamy wpływu na to, kiedy Urząd Skarbowy przekieruje pieniądze na konto Straży. Quote
Merys Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 [quote name='Mruczka']Nie mogę w tej chwili złozyc deklaracji, ale wiem, że z odpisu 1% z pewnego PIT-a jest dla Muszki przewidziane 850 zł - to będzie na jakieś dwa miesiące hotelowania. Kwota ta jest pewna na 100% - jeśli było by to potrzebne, to w celu uwiarygodnienia tej informacji mogę na PW przesłać osobie odpowiedzialnej za Muszkę skan zeznania podatkowego, w którym na Lubelska Straż Ochrony Zwierząt - z dopiskiem - dla Muszki - przeznaczona jest ta kwota. Z tym, że nie mamy wpływu na to, kiedy Urząd Skarbowy przekieruje pieniądze na konto Straży. Będziemy wdzięczni za przesłanie skanu na info@lsoz.org Quote
MaDi Posted May 24, 2012 Author Posted May 24, 2012 Mruczka napisał(a):Nie mogę w tej chwili złozyc deklaracji, ale wiem, że z odpisu 1% z pewnego PIT-a jest dla Muszki przewidziane 850 zł - to będzie na jakieś dwa miesiące hotelowania. Kwota ta jest pewna na 100% - jeśli było by to potrzebne, to w celu uwiarygodnienia tej informacji mogę na PW przesłać osobie odpowiedzialnej za Muszkę skan zeznania podatkowego, w którym na Lubelska Straż Ochrony Zwierząt - z dopiskiem - dla Muszki - przeznaczona jest ta kwota. Z tym, że nie mamy wpływu na to, kiedy Urząd Skarbowy przekieruje pieniądze na konto Straży. Tak pamiętam o Twoim 1% ale zanim Muszka trafi do hotelu będziemy musieli uregulować fakturę za pobyt w klinice...obie sunie są tam od połowy stycznia jeśli dobrze pamiętam. Na szczęście uzgodniłam z lekarzami,że zapłacimy jak będziemy mieli na to środki ale mam coraz większe obawy czy te środki się znajdą. Quote
funia Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 [quote name='funia']JA deklaruje 10 zł na hotel . Dalej kto da jeszcze ?? Proszę aby DT Muszki nie miał więcej jak kilkanaście psów .Przy wiekszej ilości zwierzat uwązam ,ze to dla niej bez sensu . Ona powinna być w ( mozliwie ) kameralnym miejscu z ,,dostępem ciagłym do człowieka ,,.Mam takie psy i wiem jak wazne to dla nich . Trzeba ustalić kwotę jaką potrzebujemy zebrać ,wtedy będzie wiadomo ile nam brakuje .Postaram sie włączyć w te deklaracje jeszcze kogoś ,ale musza być konkrety . Quote
masza44 Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 No dokładnie, pełna kwota dużo nam odpowie, będzie wiadomo ile jeszcze zbierać. Quote
MaDi Posted May 24, 2012 Author Posted May 24, 2012 Z tego co się orientuję koszt hotelu dla takiego psa to około 400zł, no chyba że znajdzie się prywatna osoba której będziemy bezpośrednio przelewać deklaracje. Quote
MaDi Posted May 25, 2012 Author Posted May 25, 2012 Żaba jest dziś ponownie w Dzienniku Wschodnim. Quote
bico Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 Z mojego bazarku biżuteryjnego ostatecznie dla Żaby i Muszki zostanie przekazana kwota 250 zł:) Jak już przelew dojdzie, to proszę o potwierdzenie jego odbioru na wątku bazarku: http://www.dogomania.pl/forum/threads/225824-Super-Tania-Biżuteria-na-LSOZ-Zakończony-rozliczenie-w-toku?p=19141112#post19141112 Quote
Merys Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 funia napisał(a):JA deklaruje 10 zł na hotel . Dalej kto da jeszcze ?? masza44 napisał(a):Nero poszedł do domu, więc jego deklarację przekazuję na sunię- 30 zł miesięcznie. Na razie tyle mogę. Może uda nam się dozbierać więcej... kamos napisał(a):Jeśli mój deklarowicz znajdzie domek prawdopodobnie niebawem( właśnie zaciskamy kciuki ).zadeklaruję 20 stałej... bico napisał(a):ja deklaruję 20 zł miesięcznie na hotel dla Muszki. bico napisał(a):Z mojego bazarku biżuteryjnego ostatecznie dla Żaby i Muszki zostanie przekazana kwota 250 zł Jak już przelew dojdzie, to proszę o potwierdzenie jego odbioru na wątku bazarku: http://www.dogomania.pl/forum/threads/225824-Super-Tania-Biżuteria-na-LSOZ-Zakończony-rozliczenie-w-toku?p=19141112#post19141112 Cytuje żeby nie uciekło, potrzebujemy jeszcze deklaracji.. :placz: Dziękujemy Bico. Quote
Recommended Posts