Merys Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Filmiki [video=youtube;CZpKe3OKk9Q]http://www.youtube.com/watch?v=CZpKe3OKk9Q&feature=youtu.be[/video] [video=youtube;3WVKJ41k3g4]http://www.youtube.com/watch?v=3WVKJ41k3g4&feature=youtu.be[/video] Quote
ilmina Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 (edited) Matko!! Brak mi słów...jakim cudem One jeszcze dają radę? :shake: łzy mi same płyną, jak patrzę na te biedacta :placz: Najważniejsze, że są już bezpieczne. Jak Wam dziękować, Kochani? Oczywiście my nadal działamy. Zbieramy kaskę i ogłaszamy gdzie się da. Ja na mejla dostała info o takich wpłatach: ROZLICZENIE: Anna A., Warszawa 10zł Barbara S., Ostrowiec Św. 30zł Katarzyna J., Warszawa 80zł Liwia B., Płock-20zł Ewa N., Gliwice- 100zł Karolina S., Lublin- 50zł Ingeborga J., Warszawa- 30zł Jacek K.,- 200zł Laura, Wrocław- 20zł Dominika K., Sanok- 40zł Agnieszka N., Brzeszcze- 30zł Marta D., Opole- 20zł Marta J., Macierzysz- 50zł .................................. = 680zł Ostatniego mejla od Magdy z VIVY dostałam w piątek, czy dzisiaj coś jeszcze wpłynęło, nie wiem. Czy LSOZ będzie się kontaktowała z VIVĄ w sprawie pieniędzy, czy ja mam napisać do nich?? Jutro uzupełnię info na FB, bo dzisiaj coś mi z tym nie idzie. Śpijcie dobrze kochane pieski i Kochani Ludzie! Edited February 13, 2012 by ilmina Quote
MaDi Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 ilmina napisał(a):Matko!! Brak mi słów...jakim cudem One jeszcze dają radę? :shake: łzy mi same płyną, jak patrzę na te biedacta :placz: Najważniejsze, że są już bezpieczne. Jak Wam dziękować, Kochani? Oczywiście my nadal działamy. Zbieramy kaskę i ogłaszamy gdzie się da. Ja na mejla dostała info o takich wpłatach: ROZLICZENIE: Anna A., Warszawa 10zł Barbara S., Ostrowiec Św. 30zł Katarzyna J., Warszawa 80zł Liwia B., Płock-20zł Ewa N., Gliwice- 100zł Karolina S., Lublin- 50zł Ingeborga J., Warszawa- 30zł Jacek K.,- 200zł Laura, Wrocław- 20zł Dominika K., Sanok- 40zł Agnieszka N., Brzeszcze- 30zł Marta D., Opole- 20zł Marta J., Macierzysz- 50zł .................................. = 680zł Ostatniego mejla od Magdy z VIVY dostałam w piątek, czy dzisiaj coś jeszcze wpłynęło, nie wiem. Czy LSOZ będzie się kontaktowała z VIVĄ w sprawie pieniędzy, czy ja mam napisać do nich?? Jutro uzupełnię info na FB, bo dzisiaj coś mi z tym nie idzie. Śpijcie dobrze kochane pieski i Kochani Ludzie! Nie mamy nic wspólnego z tą zbiórką więc prosimy o kontakt z Vivą. W pierwszej kolejności trzeba znaleźć coś dla Sary. Już teraz powinniśmy się rozglądać za hotelem dla Muszki. Quote
tajga6 Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 ilmina napisał(a):Matko!! Brak mi słów...jakim cudem One jeszcze dają radę? :shake: łzy mi same płyną, jak patrzę na te biedacta :placz: Najważniejsze, że są już bezpieczne. Jak Wam dziękować, Kochani? Oczywiście my nadal działamy. Zbieramy kaskę i ogłaszamy gdzie się da. Ja na mejla dostała info o takich wpłatach: ROZLICZENIE: Anna A., Warszawa 10zł Barbara S., Ostrowiec Św. 30zł Katarzyna J., Warszawa 80zł Liwia B., Płock-20zł Ewa N., Gliwice- 100zł Karolina S., Lublin- 50zł Ingeborga J., Warszawa- 30zł Jacek K.,- 200zł Laura, Wrocław- 20zł Dominika K., Sanok- 40zł Agnieszka N., Brzeszcze- 30zł Marta D., Opole- 20zł Marta J., Macierzysz- 50zł .................................. = 680zł Ostatniego mejla od Magdy z VIVY dostałam w piątek, czy dzisiaj coś jeszcze wpłynęło, nie wiem. Czy LSOZ będzie się kontaktowała z VIVĄ w sprawie pieniędzy, czy ja mam napisać do nich?? Jutro uzupełnię info na FB, bo dzisiaj coś mi z tym nie idzie. Śpijcie dobrze kochane pieski i Kochani Ludzie! 10.02 wieczorem przekazywałam przelewem datek 150zł, więc powinno być więcej na koncie. Zapewne kwota została zaksięgowana w sobotę lub dziś bo to zależy od banku. Domyślam się , że viva udostępniła konto na wpłaty na czyjąś prośbę tak, jak to się w wielu przypadkach zdarza. Cała uzyskana kwota powinna być po szybkim uzgodnieniu z vivą przelana na konto Straży Lubelskiej jako, że Straż zabrała psiaki. Uważam też, że na wydarzeniu na fb trzeba dołączyć info o wszystkich zabranych w tej akcji zwierzakach (3 sunie i ranny kot, stworzyć album z opisem wszystkich i jakie są potrzeby) i zbierać fundusze na wszystkie te biedaki już dalej na konto Straży. I tak jak sugeruje Madi- od razu info o poszukiwaniach miejsca/hotelu dla Muszki oraz szybka adopcja lub tymczas dla dredowej Sary;) P.S. Swoją drogą myślałam, że żadem pies nie ma szans pobić pod kątem "fryzury" psiaka, którego ściągaliśmy z mrozów jakiś tydzień temu awaryjnie do mnie, ale Sara go pobiła:crazyeye: Quote
MaDi Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 tajga6 napisał(a):10.02 wieczorem przekazywałam przelewem datek 150zł, więc powinno być więcej na koncie. Zapewne kwota została zaksięgowana w sobotę lub dziś bo to zależy od banku. Domyślam się , że viva udostępniła konto na wpłaty na czyjąś prośbę tak, jak to się w wielu przypadkach zdarza. Cała uzyskana kwota powinna być po szybkim uzgodnieniu z vivą przelana na konto Straży Lubelskiej jako, że Straż zabrała psiaki. Uważam też, że na wydarzeniu na fb trzeba dołączyć info o wszystkich zabranych w tej akcji zwierzakach (3 sunie i ranny kot, stworzyć album z opisem wszystkich i jakie są potrzeby) i zbierać fundusze na wszystkie te biedaki już dalej na konto Straży. I tak jak sugeruje Madi- od razu info o poszukiwaniach miejsca/hotelu dla Muszki oraz szybka adopcja lub tymczas dla dredowej Sary;) P.S. Swoją drogą myślałam, że żadem pies nie ma szans pobić pod kątem "fryzury" psiaka, którego ściągaliśmy z mrozów jakiś tydzień temu awaryjnie do mnie, ale Sara go pobiła:crazyeye: No wiesz miała 3 fryzjerów;) Maszynka odmówiła współpracy i w ruch poszły nożyczki medyczne;) Powiem Wam,że strasznie cierpię z powodu kici...taka drobinka zaledwie 2 kg niby dorosła szylkretka i świadomość,że nie ma praktycznie żadnych szans:shake: Świadomość,że każda chwila ma znaczenie a w koło same gospodarstwa i kilkadziesiąt kilometrów do kliniki. Zawinęłam ją w bluzę, za nosze posłużyła teczka na dokumenty, niestety już w aucie czułam zimno od tylnych nóżek:shake: Jutro prawdopodobnie zapadnie ostateczna diagnoza. Quote
Merys Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Wiem, że to nie wiele, ale musimy trzymać za nią kciuki, za nie wszystkie.. :( Quote
Piesiak Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Ogromne podziękowania dla MaDi :)))) Teraz pełna mobilizacja i tak jak pisała tajga6 działania na facebooku też są ważne. Zaraz tam zajrzę. Quote
Doda_ Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 super, dziewczyny, bardzo sie ciesze !!! madi , jestes wspaniala :) wplace cos suniom, ale nie dzisiaj. jutro lub pojutrze i prosze mi napisac, na czyje konto. biedne.. na zdjeciach tragicznie wygladaja :( ....ale beda piekne ;) najwazniejsze zeby jak najszybciej sie wyzdrowily. Quote
azalia Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 A gdzie przebywa sunia dred?Była badana przez weta?W jakim jest wieku i jaki ma charakter? Quote
diana79 Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 wpłat na konto VIVY na pewno jest więcej bo poszedł też przelew z zagranicy którego też nie widać mam nadzieję że wpłat będzie przybywać coraz więcej rozsyłamy wątek i fb dalej Quote
sacred PIRANHA Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 MaDi w jakim wieku jest ta kudłatka zadredziała? W krakowie jest sprawdzony dom dla małej kudlałetj ale starszej suczki Quote
ilmina Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Viva udostępniła swoje konto na prośbę Magdy-Dory, więc to Ona musi poprosić o przelanie pieniążków na Wasze konto. Ja tylko dostałam dwa mejle ze stanem konta w celu udostępnienia ich na FB. Wiem, że powinno być więcej wpłat, ale ja już nie zostałam o nich poinformowana. Może Dora wie więcej. Wysłałam już do wszystkich biorących udział w dotychczasowym wydarzeniu informację, że powstało nowe. Niestety nie mogę edytować treści wydarzenia, może Monika będzie mogła. Wydaje mi się, że najlepiej napisać tam, że zapraszamy na to nowe a to zamykamy, żeby nie było zamieszania. Quote
Merys Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Sara Dredzik ma około 4 lat, grzeje się w klinice :) jest bardzo sympatyczna i pozytywnie nastawiona, bardzo pilnie potrzebujemy dla niej DT. Quote
sonek666 Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Zapraszam na bazarek - 50% z tego co się uda uzbierać będzie dla Sunieczek :):) http://www.dogomania.pl/threads/223034-Ciuchlandia-ksi%C4%99garnia-wszystko-maj%C4%85cy-dla-Sunieczek-z-nu%C5%BCyc%C4%85-i-Doya-do-21.02-%29?p=18625962#post18625962 Quote
Onaa Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Zobaczyłam na fb, co z tą sunią dredem ? Ona ta wróci :( ? Quote
Merys Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Dogo07 napisał(a):Zobaczyłam na fb, co z tą sunią dredem ? Ona ta wróci :( ? Dogo przeczytaj wyżej co napisałam... Quote
Onaa Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Tak, przeczytałam, ale czy to znaczy że ona jeśli nie znajdzie dt to tam wróci ? Czy ma już obcięte te dredy ? Quote
Merys Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Tak ma obcięte dredy (Diano, mogłabyś dodać jeszcze jedno zdjęcie na pierwszą stronę?:oops:) Nie, nie wróci tam, ale musimy znaleźć jej szybko dom tymczasowy. Quote
sonek666 Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Jej jaka radość i nadzieja bije z Jej patrzałek :loveu::loveu: Quote
ilmina Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Nie pozwolimy Jej nigdzie wrócić. Znajdziemy dla Małej nowy domek. Quote
bora1 Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 a ta sunie nie ma swojego tematu? bo ja juz sie gubie Quote
Onaa Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Jeśli nie macie nic przeciwko temu to dodam na fb na profil Kudłaczy, te dwa zdjęcia suni dreda i jakiś kontakt. Quote
Recommended Posts