Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Zakładam na szybkiego, resztę wiadomości dopiszę wieczorem, w jednym w mazurskim schronisku znajduje się od kilku dni owczarek w tragicznym stanie sami zobaczcie

Edited by magenka1
  • Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Onek jest strasznym stanie,to sama skóra i kości,ma zanik mięśni,jest w stanie skrajnego wyczerpania,na szczęście ma apetyt.Psa przywiozła SM po zgłoszeniu mieszkańców,że pies zamarza w parku w te najgorsze mrozy.Skąd tam się wziął,nie wie nikt.Obecnie psiak jest w schronisku,siedzi w boksie zewnętrznym bo w kuchni nie ma po prostu dla niego miejsca,biedak musiał być psem domowym bo nie wie co to buda i trzeba go do niej wpychać.Pilnie potrzebny jest tymczas dla niego.

Posted

Kamila_ napisał(a):
założe mu temat na forum owczarkowym, czekam na dalsze informacje i kontakt

Dziękuję.

Onek pojechał dziś do dt w Olsztynie,pewnie niedługo jego opiekunka się tu odezwie.
Niestety jego stan jest jeszcze gorszy niż w sobotę,pies dosłownie słaniał się na łapach,w chwili obecnej waży 20kg.
Mam nadzieję,że zdążyłyśmy na czas.

Posted (edited)

Piesiul marny :/
" leci " z rąk :/

250 ml mu dzis zapuściłam elektrolitów i AA z witaminami..
ale marnie wygląda :/

co do jedzenia, je tylko z ręki i maleńkie kęsy..
pije baaaaaardzo dużo , mimo kroplówki, niestety zaraz wymiotuje.. :(
w zw z czym daję mu mało pić, a często..

uszy ma w FATALNYM STANIE , skóra też kwalifikuje się do strzyżenia futra i kąpieli.. stawiki mu strzelają.. ledwo słania się na łapach.. :(

generalnie leży i ma wszystko głęboko w d....
wenflonu nawet nie wygryza, a przecież na pewno mu przeszkadza..
super piesio..
oby udało się go jakoś wyprowadzić na prostą..

chociaż muszę powiedzieć, że piesio raz już merdnął do mnie ogonkiem :)

myślę nad jakimś imieniem dla niego..
bo jeśli przeżyje noc, to raczej pociągnie ile tam mu pisane..

Edited by roszponka
Posted

MARCHEWA napisał(a):
.Pilnie potrzebny jest tymczas dla niego.

tia.... polecam się jako DT na pilne tymczasy...
serce mi pęka za każdym razem ale co tam...
co mnie nie zabije, to wzmocni :,(

dobra.. taki tam nieśmieszny żarcik..
oby chłopakowi się polepszyło...
--------------------------
chłopok waży 20 kg

dobrze, że mieszkam na parterze, bo trzeba go znosić i ( o zgrozo ) wnosić...

Posted

jesli mogę cos doradzic to dobrze byłoby mu podawac ROYAL CANIN Convalescence Support 50g saszetka instant,rozrabiac mu proszek z ciepła wodą i podawac.Przy takim zagłodzeniu nie powinno się podawac normalnych posiłków,saszetki są naprawdę skuteczne i smaczne.Zakupic je mozna w lecznicy weterynaryjnej

Posted

monikab napisał(a):
jesli mogę cos doradzic to dobrze byłoby mu podawac ROYAL CANIN Convalescence Support 50g saszetka instant,rozrabiac mu proszek z ciepła wodą i podawac.Przy takim zagłodzeniu nie powinno się podawac normalnych posiłków,saszetki są naprawdę skuteczne i smaczne.Zakupic je mozna w lecznicy weterynaryjnej

Wiem,że saszetki są dobre w takim stanie psa.Niestety,nie mamy środków finansowych a jedna saszetka kosztuje około 9zł.
Jest nas mało i robimy co możemy,żeby ratować kolejno pojedyncze bidy.
Zebraliśmy rzeczy na bazarek,który dopiero dziewczyny będą robić,a na dzień dzisiejszy nie mamy ani złotówki.Całe szczęście,że dt u Roszponki jest darmowy za karmę.

Posted

piesio zjadł , teraz śpi..
no myślę o tych saszetkach.. no na pewno by mu nie zaszkodziły.. ale jednak drogie są, a pies zaczął jeść i wygląda o niebo lepiej.. ma ciut żywsze spojrzenie ..